Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ennek egy átka van.
Mivel 4 féle feszültségre kell igy 4 stab ic kell. meg egy csomo kiegészitő. Nem igazán örül a 7805 24-v os tápnak mert sok a disszipálni valója. Inkább a 78xxx sorozat a célszerübb. Persze csak gondolat ![]()
Köszi a tippeket!
Pontosan melyik stab ic-kre gondoltál? Nem igazán ismerem még őket... Én a következőket néztem ki: 7809CZ, 7812CV, 7824CV, 7805CV Ezek akkor nem jók?
Pl: LM1084 2.4-15V-ig szabályozható /folyamatosan hütve 5A-ig és társai.
A lomex.hu-n találsz választékot.
Ja, bocsánat figyelmetlen voltam
![]()
Oks!
Egyébként kétszer is szeretném kivezetni az 5V-ot, akkor érdemes beraknom két 7805-öt? Vagy elég az egyik kimenetét kétszer kivezetni?
Idáig 4 féle feszültséget szerettél volna.....én arra reagáltam.És megint a 78xx röl irsz.
Az az 4 féle feszültséget akarsz vagy egy stabilt???? ![]() ![]() A kivezetések száma egy adott kimenetből xxxx lehet ha nem haladja meg az eredő áramot. ![]()
Négyféle fesz. kell, csak mondom nem nagyon értek még ezek a cuccokhoz és a 78xx szériákat könnyen be lehet kötni... ezért gondoltam, hogy azokat használom...
Vagy rossz döntést hozok? ![]()
Bővebben: Link
Ird be, hogy LM1084 -és sok találat lesz... bármelyiket megnyitod találsz ajánlott kapcsolást is benne. Egyébb ként nincs 500Ft/db
Igazad van maTaKeeeee. én is ilyesmiben gondolkodtam.
![]()
Egy kis türelmet... Megcsinálom a rajzot, úgy ahogy most elképzeltem és majd belinkelem, aztán meglátjuk mennyire hülyeség...
addig is köszi!
Tudnátok közben ajánlani hozzá valamilyen trafót is?
A conradnál nézelődtem, de túl nagy a választék... ![]()
Mihez???????????
![]() A stabil 1 kimeneti feszültséghez, vagy a "széles sávu-hoz" Mert ez számomra ezek után sem tiszta ![]()
Most egyenlőre a 78xx-es stab Ic-ket kötöm be...
Na jó ha lerajzoltad, hogy mit csináltál akkor lesz véleményem. Addig......................mindegy.
Na kb összeraktam...
A jumperek helyére majd kapcsolókat akarok kötni és raktam be minden helyre egy led-et is... A B-s cuccok biztosítékok, de nem vagyok benne biztos, hogy így kell jelölni őket... Szerintetek működőképes ???
A Led1-es csati elcsúszott, de látni fogjátok a helyét...
Ezt igy már értem :yes:
Nagyon szépen köszönöm És bocs hogy ilyenekkel terhellek benneteket de kiváncsi voltam Köszönöm szépen ![]() ![]() ![]()
Egy kicsit még korrigáltam a tápegységet...
Ehhez majd tudnátok ajánlani valami elérhető árú trafót? Üdv és köszi ![]()
Elérhetö áru trafokat /1-2A/ re a lomex.hu-n találsz....és biztonságból egy egész gyárra való 7805-öt is vegyél, mert nem értetted meg amit tegnap irtam.
Igy valószinüleg a 24v-os trafod és az ezt követö eredö kb 27V körüli egyen feszültségér a 7805 rendesen fog utálni, hacsak nen akarsz vasalni vele.
Sziasztok!
Van egy trafóm, ami 220-ból csinál nekem 273V-ot, és mér van az, hogy ha egyenirányítom, akkor ez a feszültség lecsökken 241V-ra, holott legalább 350V-nak ki kéne jönnie.
Vadonat új diódákat raktam bele, és már egyszer ki is cseréltem őket, és így is kicsi a feszültség, amúgy egy "leválasztó" trafóról van szó, és a szekunder tekercsnek a huzalátmérője kisebb, mit a primer tekercsé, lehet, hogy ezért ilyen kicsi a feszültség? De üresjáraton meg kéne jelennie annak a min. 350V-nak, nem?
Pontosan ahhoz kellene nekem, amúgy egy rossz csöves szalagos magnóból szedtem ki, szal jónak kellenne lennie... elméletileg. Akkor azt jól értelmezem, hogy ha rákötök egy kondit, akkor meg fog jelenni a 350V?
Hali!
Köszi az eddigieket... Most kerültem újra gép elé. Ok, rájöttem én is, hogy nem lesz így jó, viszont lenne egy másik ötletem... Meg lehet-e azt oldani, hogy két pc-s táp 12v-s kimenetéből nyerek egy stabil 24v-ot? Mert a pc tápon rajta lenne nekem az 5V, a 12V, már csak a 24 hiányozna... és még rendes teljesítménye is lenne... Szóval valahogy össze lehet kötni két tápot? Előre is köszi!
De biztosan nem fognak összeveszni ???
Miután összekötöttem hogyan csinálhatok stabil 24-et? Vagy az már stabil akkor? Mert a stab ic-knek több kellene bemeneten, mint 24...
Ha nem közösíted máshol össze akkor semmi probléma.
Ha ATX táp akkor az indítást se kötheted össze. ( fekete /zöld ) Két áramkörös nyomógombot kell használni, hogy bekapcsold. A 24V-ot nem kell szabályozni, az stabil lesz. Azért van a táp.
Hello!
Viszont a táp földelt, így ha földelt dugót használsz, nem kötheted sorba, mert a GND pont már közös lesz! üdv! proli007
Hú...
Akkor összefoglalva, ha össze akarok kötni két ATX tápot, akkor össze kell kötnöm a 12V-jukat, az lesz a +24V-om, szedjem ki a földelést a tápkábelből! Jól mondom? És akkor mi lesz a +24V GND-je?
Hello!
Szeretnék egy invertáló kapcsolást csinálni egy 555 kimenetére. Ebben kérném a segítségeteket lehetőleg IC nélkül de ha ic is akkor könnyen beszerezhető legyen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |