Fórum témák
» Több friss téma |
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a dóm magashangszórót, 4,7µF-tól nagyobb soros kondenzátorral nem érdemes kínozni.
Igazából ehhez a párosításhoz mérésekkel sem tudnál hangváltót készíteni. A mély 1kHz-ig talán, nagyon feltételesen használható, a magas meg 3kHz fölött. Közötte a senki földje. És csökkenő hangnyomás. Biztos, hogy jót tenne egy normálisabb középhangszóró a rendszerben. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2019
Akkor vagy kondi csere, vagy a mély sugárzókat kellene lecserélni valami tisztességesebbre, hogy valami jót ki lehessen hozni belőle, illetve magasat lecserélni.
300-as méllyel, normális kétutasat nem nagyon lehet elképzelni. Legfeljebb hangosításban használnak ilyesmit, tölcséres magassal, viszont azok nem a legszebben szólnak középtartományban (de legalább szólnak, és biztonságosan működnek). De ez a fajta elsőrendű szűrés azokhoz sem lenne jó. Csillapítani kell a hangnyomásuk, és nagyobb levágási meredekséggel szűrni.
Ez az eddigi legrosszabb ötleted. Eleve az univerzális váltók semmilyen hangszóróval nem működnek jól, de a SAL/Somogyi hangváltói még rosszul is méretezett szűrőket használnak, spórolnak az induktivitásokkal, és emiatt fölösleges terhelést jelentenek az erősítőnek, az alacsony impedanciaminimumok miatt, és a hangszóróknak is.
Ha nem tudod megmérni, a magasnál elég egy másodrendű szűrőt csinálnod, 4,7-6,8µF × 470-560uH kb. jó lehet. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2019
Sziasztok! Ma akartam volna egy kis zenét hallgatni erre fel ez a hiba fogadott: Bővebben: Link Bővebben: Link. Egy hete még semmi baja nem volt. Próbáltam felcserélni a csatornákat de ugyan ez a helyzet szóval az erősítő jó valami a hangszóróval lesz. Szerintetek mi lehet a probléma?
Így nehéz felismerni, de elsőre mintha beleverne a cséve vagy a tekercs a vasba. Vedd ki a helyéről a hangszórót, és két kézzel két oldalról betolva-kihúzva a membránt nem adhat semmilyen hangot, ez valószínű fog. Ha igen, kuka, legalábbis ránézésre ez nem az az árkategória amit megérné javíttatni.
Megpróbáltam Bővebben: Link. Amikkor befele nyomogom akkor bele ér de kifele húzogva nem. Eddig semmi baja nem volt. Álló helyében hogyan romolhatott el?
Úgy, hogy elmozdult az egyik alkatrész. Meg valószínűleg nem volt teljesen központos gyárilag sem, csak eddig éppen elfért a lengőcséve. Nem olyan tökéletesek a ragasztások-illesztések eleve ebben a kategóriában. Egyébként, ha nem égett meg a cséve, akkor lehet javítani, pille csere, újraközpontosítás, ilyesmik.
Nem tudom mivel ragaszthatták a porvédőt, de annyit esetleg megpróbálhatsz, hogy egy fültisztítót belemártasz nitro hígítóba, és körbe körbe áztatgatva vele megpróbálod levenni a porvédőt. Mondjuk festettnek néz ki az egész, lehet hogy a festéket is leszedi a membránról. A tekercs nem, de a csévetest belső fele láthatóvá válik, kis szerencsével az is kiderül hogy ott köszörül-e, mondjuk előrébb nem leszel vele.
Találkoztam már olyan hangszóróval (régi videoton 30 centi körüli) ami állásában szó szerint meglógott. Betették a dobozokat egy raktárba sok évre, majd amikor elővették volna használni ugyanígy karcolt, mert a gravitáció az idővel karöltve elbillentette a középpontból az egész lengőrendszert.
Régi Videotonra nem volt jellemző. Azok nagyon stabilak voltak. És nyilván tíz évnél tovább nem is lehetett raktárban tárolni, mert annyi idő alatt elbomlott a hab membránszél.
Műanyagos Vifánál, és bolgár Orionnál gyakrabban fordul elő hasonló probléma. Tényleg nem jut előrébb, mert valószínűleg valamelyik alkatrész beragasztása a hangszórónál eleve nem sikerült központosra, Vagy az egyik mozgórész nem volt szimmetrikus. Az eleve elcsúszott ragasztások után elég volt egy kicsit megmelegedni a lengőcsévének, aztán már hozzá is ér a vasakhoz. Hang alapján egyébként, ez a csévetest a vasmagon. Bár nem tudom a videón mennyire központosan mozgatja a membránt.
Hát ez elég szomorú nem szeretném ha a szemétben végezné. Megpróbálok érdeklődni a környékemen ki tudná nekem megcsinálni. Ha nem találok mestert rá akkor meg próbálom én meg csinálni. Viszont ezzel kapcsolatban szükségem lenne pár hasznos tanácsra mert még nem csináltam ilyet.
Ha nem kell lengőcsévét cserélni, akkor lehet, hogy te is meg tudod csinálni.
Értem egy érdekességre figyeltem fel hogy a rá nyomtatott 6ohm helyet 4.2ohmotérek, viszont a párjánál is ez a helyzet aminek semmi baja.
Mivel ez hangszóró, és nem vasaló. A hat ohm a névleges impedancia, a 4,2-es egyenáramú ellenállás, szabvány szerint, megengedett.
Azt hiszem megvan a hiba. Elvan válva a membrán a tekercstől Bővebben: Link bocs a minőségért de a youtube még nem dogozta fel.
Mivel tudnám megragasztani? A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2019
Ha vissza tudod húzni normális pozícióba a csévét, hogy ne érjen vashoz, akkor sima cianoakriláttal, pillanatragasztóval rögzítheted szerintem. Az valószínűleg befolyik a csévetest és a membrán közé is valamennyire. Szétszedés nélkül ennyi lehetőséged van.
Most csak ez van itthon. Használhatom?
Ha nem gél állagú, akkor szerintem igen.
Megkapartam vele próbaként és lám csodát működik. Most már nem ér bele a vas magba és nem is recseg. Körbe is kentem az egészet meg a biztonság kedvéért meg erősítettem a párját is.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2019
Hát. Akkor egy időre szerintem megoldottad.
Sziasztok..segitsegeteket szeretnem kerni..egy hete vettem 2 mackie srm 450v2-es hangszorot es az egyik mikor bekapcsolom egy berrego hangot ad ki egessz addig mig bele nem szolok a mikrofonba hangosabban (ha itt lehetseges audio file-t is csatolok)...aztan mukszik de nagyobb hangeronel a basszus torzit...szerintetek hol keressem a hibat...segitsegeteket elolre is koszonom
Mitől lehet, hogy a PC-hez használt hangszóróimban mintha morzéznának? G-135 típusú, ehhez való. Jellel és anélkül is.
Szerintem Szilárd a tökéletes megoldás, erre a kérdésre.
Hogy: - utca, vagy - gyerek, lehet polémiázni. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
Egyik sem. Készülékhiba. Jobban megfigyelve (és jobban bedugva), a morzézás alig hallható, viszont van egy kis huppogás szerű hang, ami nem változik a hangerő állástól.
Az eddig használtat betéve, egyik sincs. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
Szűretlen tápág a benne rejtező kis végfoknál illetve kiszikkadt elkók, amik olyan szárazak, mint az Atacama sivatag. De ez a téma nem ide való,így pssszt.
Üdv! Lenne egy 6~16 ohm-os erősítőm. Erre rá köthetem a 4 ohm-os HS 400 hangfalakat? Milyen bekötések lehetségesek? Pl. ha van 2 db 4ohm hangfalam és 2 db 8 ohmos hangfalam és ezt a 4-et szeretném az erősítőre?!?! Elnézést a hülye kérdésektől.
Ha mindenképpen négy hangsugárzót szeretnéd egy egy erősítőre kötni, akkor azt így tedd:
Egy 4Ohm+ egy 8Ohm sorosan kötve megy az egyik csatornába. Másik 4Ohm + sorosan vele a másik 8Ohm megy a másik csatornába. Polaritásokra tessék figyelni! Egyik + a másik hangdoboz - csatlakozójára, a maradék + az erősítőbe a + pontra és a maradék - az erősítőbe a - pontra. Így mindkét csatornában azonos kb. 12Ohm lesz a terhelőimpedanciája a sorosan kapcsolt hangsugárzóknak, ami az erősítőnek is jó, mert 6-16Ohm között lesz. Csak a 4Ohm-ot ne kösd rá az erősítőre, jobban melegedne és hamarabb tönkre is mehetne. Remélem, hogy érthetően írtam. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |