Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, bàr ma ami elromolhatott az el is romlott.... Mèg a panelműszer süket, annal holnap állok neki.
A tegnapi hozzászóláshoz kapcsolódik, az Attila86 féle panelmérő 2 van a tápban, az is meghalt, zárlatos lett a kijelző, csere, feléledt.
A kérdés, újra kell kalibrálni, a feszültség mérés nagyon pontos, de az áram mérés nem, 100mA alatt 30mA-ral kevesebb mint a multiméter, egy amper felett simán csal 0,1 0.2 ampert esetenként. Váltóáramról kap tápot, külön trafóról...
Az a kérdés inkább, hogy milyeknek lehet hinni? A multid elég pontos vajon? Ebay-ről rendelt? Vagy valami jobb márka? Fluke? Milyen idős? Persze lehet, hogy a panelmérő programja nem végez két pontos kalibrálást, csak mondjuk a végpontnál, így az offset (esetleg további hibák a sönttel kapcsolatban) nem lesz kompenzálva. Ez mondjuk programból kijavítható. A sönt hőmérséklete sem mindegy, ha forró, máris más nagyságú feszültség esik rajta...
Erre én is gondoltam, mármint arra hogy melyiknek lehet hinni, egy elég alsó kategóriás multi van most csak sajnos.
Akkor csak ahhoz tudod kalibrálni jelenleg, de hogy a 10mA mennyi a valóságban, azt nem tudni.
Sziasztok!
Az Attila86 féle PIC-es panelmérő II. épp a tizedét mutatja (V és A is) mint kellene. Mivel tudom ösztökélni? Köszönöm előre is a segítséget!
Elnézést az elhamarkodott kérdésért, megtaláltam a hibát.
400V, 40A-re lett beállítva a méréshatár, ugyanakor az R27 és R29 ellenállást is betettem, amit nem kellett volna.
Sziasztok!
Pár hetes fejvakarás után úgy látszott, hogy sikerült életet lehelnem az SMPS II. tápba. Aztán észrevettem, hogy a kimenetek mögötti hurkot még nem vágtam el. Idézet: „A kimeneti sorkapcsok beültetése előtt készítsünk két vékonyabb szigetelt vezetékdarabból 1-1 hurkot és ültessük őket a sorkapcsok mögötti VIA-kba. Ezek a hurkok biztosítják a négyvezetékes kimenet meglétét az élesztés során. Később ha már véglegesen benne lesz a dobozában az áramkör és a négyvezetékes kimenet el van huzalozva a kimeneti csatlakozókra akkor majd ezeket a hurkokat át kell vágni.” Elvágtam. Most egyik potira sem reagál, a kimeneten nincs semmi. Azt hiszem ez a táp kifog rajtam.
Rendben hogy elvágtad,de nem vezetted ki a négy vezetéket a tápzsineg végére.Ott megint összelenne kötve.Én benne hagytam az átkötést mert a négy vezeték elég macerás.
Köszönöm, feldobtad a napomat!
Azt hittem, hogy még sem jó a táp. Úgy látszik, azon a részen átsiklottam ahol Attila ezt leírta. Köszönöm mégegyszer!
Sziasztok! Kb mennyibe kerülne kapcsitápot építeni az Attila86 féle táphoz? Mert elég sokára lesz kész hozzá a trafó amit ismerősnek odaadtam még valahogy ősszel, és lasssan próbálnám éleszteni stb. Csak épp tápom nincs hozzá, meg igazából hely téren is jobb lenne.
Én kapcsitápot építettem hozzá,attól függ mid van hozzá?De szerintem olcsobb mint egy ahoz méretezett toroid.Meg persze tied súlyú.
Tervezd meg, küldd az alkatrészjegyzéket, és nagyon olcsó lesz.
Neki kell, építse meg, én csak az alkatrészeket adom.
Többek között emiatt is akarok kapcsitápot építeni. A kapcsitáphoz kb semmi nincs, de a beszerzés nem probléma, meg tudok mindent rendelni amit kell.
Én inkább egy kész kapcsitápot rendelnék!
Az nekem is jó lenne,mert az én tápom is vissza van butítva 3A-ra .Ekkora toroidom volt. Ha emberi áron volna,és nem több tízezer lenne az jó lenne.
Új, azonos paraméterekkel rendelkező kapcsolóüzemű tápok mennyire tolerálják ha sorosan vagy párhuzamosan kapcsoljuk őket?
Lehetséges? Erre gondoltam. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2020
Árban amiket néztem ebayen 20k/db lenne, nekem meg kellene 2db. Ráadásul olyan táp kellene, amivel megoldhatom a sorba/párhuzamba kötését a labortápoknak.
Milyet, melyiket építetted? Már csak, hogy könnyebb legyen a választás.
Sziasztok!
Smps2 labortápot leterhelve az áram értéke elkezd csökkenni szépen lassan(11,5A-ről mondjuk 10A-ig rövidzárral), majd elhalványul az áramkorlát visszajelző LED. Merre keressem a hibát? Köszi!
A hiba leírásod önmagában nem elegendő a diagnózishoz. Például -ha jól emlékszem- az állapotjelző led az "billen", vagy feszültséggenerátor vagy áramgenerátor, tehát nincs "elhalványul" állapot.
Különösen részletes működési leírást készített Attila86. Ez alapján lenne célszerű elindulni. - El kell dönteni feszültséggenerátorként jól működik-e (rövidzár nélkül, de terhelve). - Tesztelni kell kisebb áramnál is jelentkezik-e az elfogyás. - Az sem mellékes, hogy a tervezett kimeneti árammaximum csak 10A (nem 11,5). A szerző említést tesz arról, hogy az előszabályzóban lévő 4 db 0,1R/2W-os ellenállást egy további darabbal is ki lehet egészíteni, hogy biztosan elérhető legyen a 10A. - Illetve a tesztek során, az előszabályzó kimenetét és a labortáp kimenetét is egyszerre jó mérni (a kettő közötti feszültség lehet érdekes). A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2022
Amikor elhoztam a tápot, kipróbáltuk, de csak rövidzárral.
Az áramkorlát ledje halványodott egyszercsak kikapcsolt. Igen tudom a táp 10A-re van tervezve, ha lesz időm vele foglalkozni, megnézem. A másik oldala jól működik, lehet az lesz a referencia majd, méréshez. Köszi!
Mintha nem hallanád amit mondok. Több információra van szükség.
A legalapvetőbb a javaslatom szerinti első két teszt. Ezekhez semmit nem kell tenned csak rákötsz egy izzót a kimenetre, tekergeted a gombokat, és persze figyeled a történéseket.
Igen, ezért írtam ha lesz időm vele foglalkozni
Köszönöm
Sziasztok!
Most jutottam a táphoz. De mindkettő oldal 1,1vot ad ki és mindkettő áramkorlát Led világít, mindegy hova állítom a potikat. Attila oldalát nem értem el a napokban, de mintha valahol olvastam volna, hogy van amikor nem indul el a táp. Vagy mitől lehet ez? Köszönöm A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2022
Szia!
Dobj egy képet a panel mind2 oldaláról. Az indulási probléma megoldása a kimenet rövidre zárása helyes működésbe billenti a vezérlést.
Az 1,1 V mellett észlelted, a 11,5 A-ről való csökkenést?
Úgy emlékszem korábban azt írtad, az egyik oldal helyesen működik. Ez is megváltozott?
Amit írtam az akkor volt mikor elhoztam az előző tulajtól.
Most bekapcsoltam a főkapcsolót és ez fogadott, mióta elhoztam most tudtam beüzemelni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |