Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült orvosolni a problémát.
Win7 alatt a KB4512506 frissítés eltávolítása, Win10 alatt pedig a KB4512501 frissítés eltávolítása után rendesen működik a Flowcode.
Szia , Win10 alatt hol találom meg ezt a KB4512501 frissítést ?
Olyan problémába ütköztem hogy 100Hz megszakítás és 100 as értékre beállított int mellett ha a pic HS re van állítva óránként kb fél órát késik , ha Hs-pll enabled akkor meg óránként fél órát siet . Milyen beállítást rontottam el ? 18F252 az áldozat fejlesztőpanelon,( a végleges áramkörben 18f1320 lesz )
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2019
Nagyon szépen köszönöm a segítséget .Működik a progi. KÖSZI.
Megoldódni látszik a probléma (a makróhívások áthelyezése volt a megoldás) A Megszakítás makróból hívtam meg az LCD makrót és valószínűleg ez "akasztotta meg" a programot .
Szia! Sokat segítene ha látnánk is valamit belőle
A programot "legallyaztam" kidobtam belőle mindent csak a kijelző és a megszakítás maradt benne , így pontosan járt (a főmakróba került a kijelző makró hívása ) Most az eredeti program van a picben (kis átrendezéssel ) és úgy látszik pontos . Nem is gondoltam hogy a kijelző makróban lévő időzítések hatással lehetnek a megszakításra ha csak meghívom onnan a makrót ...
Sajnos a gyári makrok tele vannak delay-el, amit a Timerek nem nagyon szeretnek. Mellesleg megszakításból nem nagyon szoktunk makrot hívogatni, meg hosszú programrészt se nagyon szabad oda tenni, mert mind befolyásolja az időzítést.
Üdv Mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem. Ha van egy vagy több kapcsolóm, akkor azt a switchről(0)-ról hol tudom átnevezni, mondjuk xy-ra?
Szia!
Sehogy, mivel azt a program generálja, de igazából úgy is be kell olvasni az értékét változóba, és annak már az lehet a neve amit akarsz.
Köszönöm. Több végállás kapcsolót figyelek és jó lett volna valahogy a végállás kapcsolókat is egyszerűbben kezelni.
az összes inputot tedd be egy makroba akkor átláthatóbb lesz a program.
Köszönöm, én is így oldottam meg
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2019
Nálam ugyanezt csinálja (ma délelőttől) a 8 próbaverzió .
Sziasztok, megtudná valaki mondani,hogy az alábbi összeállítás miért nem jelez ki mínusz értéket? Köszi.
A "Temp" és a "TEMP2" változó nem lehet negatív a típusa miatt (UINT). Némi számítási hibát is javítottam, lásd melléklet.
A szenzor gyártója "Dallas", nem "Dellas".
Két hónapra visszamenőleg minden frissítést töröltem (amit engedett) de nem változott semmi ,egyáltalán nem hajlandó megnyílni . Elkezdi de azután egyszerűen bezárja a programot minden hibajelentés nélkül
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2019
Köszönöm szépen a segítséget.
Szia.meglehetne csinálni ezt a programot 2 vagy 3 szenzorra is ?
Igen, semmi akadálya, sőt, többre is. Mi a kérdés?
Sziasztok .Szeretném megkérdezni hogy jó úton járok -e a 2 db DS hőmérő szenzor progival kapcsolatban. Azt szeretném csinálni, hogy 2 db DS hőmérő szenzort szeretnék rákötni PIKK 16F690-re. Tekintsétek meg legyetek szivesek, hogy a csatolt programban jó úton járok -e. Köszönöm.
Nekem ez a fajta vezérlés, gyári makrókkal, egy vonalon több OneWire eszköz, soha nem működött normálisan. Igaz, annyira erősen soha nem is akartam.
Szia!
Azért mert Neked nem sikerült még másnak sikerülhet, én is tettem fel ide több szenzoros verziót, tehát működik.. Bővebben: Link
Nem azt írtam hogy nem működik, hanem azt, hogy normálisan (CRC, 64 bites azonosító) nem működik.
Szia, jelenleg nálam is ez van. Megnyitok egy projektet s ki is lép/bezáródik a program. Viszont ha új projektet nyitok avval nincs gond, azaz elindul a prg.
Sziasztok, szeretném megkérdezni ,hogy mit rontok el ezen a progin . Szeretnék 2, szenzort használni .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |