Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
3DV6 hotendem fejébe kicseréltem a fúvókát.
Meglepődve tapasztaltam, hogy rövidebb a mentete az eredetinél. Ezért a fűtő egységbe jobban be kellett tekerni a hűtőborda felöli menetes részt (na itt csesztem el) Mivel egy elvékonyított cső válassza el a hotendet a hűtőbordától a minimális hőátadás miatt, most ráfeküdvén szépen átmelegítette a hűtőbordát és már jött is a kattogás az extrúder felöl. Na tök jó, volt tarcsiba egy komplett V6 hotendem, gyors szétkaptam, hogy majd ráépítem, erre kiderült, hogy abba a menetes vas csőbe már nem tettek szilikon átvezető csövet, hanem egy az egybe vasból csinálták (magyrul butítottak) A végeredmény az lett, hogy a régi hotendbe tettem egy távtartót a fúvóka és a menetes szár közé, így már nem feküdt föl és nem volt hőközlés és nem volt kattogás se. Persze lehetett megint újra kalibrálni mindent. 1 fúvóka csere:= fél nap.
Hali!
Freecadben hogyan lehet kinyomtatni papírra pl. a felülnézetet. A nyomtató ikon szürke. Az eszközök/kép mentésére csak egy fekete jpg kép keletkezik, a mérete is mutatja hogy nincs benne semmi-16kByte. A kiterjesztettben próbáltam háttért állítani de semmi. Köszi az előző kérdésemre is a hsz-t.
Ezt cseréld hosszabbra ha rövid!
Fúvóka belső felület és a csőnyak felület össze kel érni a fűtő tömbön belül ezt össze kontráz! Mert ha résed van beég a műanyag és eldugul a fej de még a fúvóka menet mellet is a műanyag kifolyás is jelzi majd ha nem ér össze! Bővebben: Link ------------ Bővebben: Link
Ki kell jelölni a testet. STL konverziónál is csak azt konvertálja ami kijelölt.
Az stl-t meg tudtam csinálni. A nyomtatás ikon mindig szürke. A kép készitésnél is mindegy kijelölöm-e előtte vagy nem, csak fekete kép lesz. A pdf export is üres
Melyik "munkaasztalnál" (workbench) próbálkozol? Nekem pl. egyedül a <none> nem jeleníti meg a nyomtatás ikont, a többi gondolkozás nélkül tud nyomtatni (0.17-es verzió).
Ja igen, ennek a programnak fontos, hogy angol legyen beállítva nyelvként, különben hajlamosak a funkciói nem működni (tapasztalat: CAM feldolgozásnál nem jöttek elő a lépésekhez szükséges mezők magyarul használva, angolul meg igen)!
Áttettem angolra. Hol kell workbench-et állítani?
Még most tanulgatom... így néz ki a dobozom
Így angolul megy már a nyomtatás?
A workbench állítgatás az, ahol a különböző munkafázisokat tudod váltani. A képeden a "Part Design" lenyíló menüre kattintva tudsz váltani.
Szürke a printer ikon. A part design-ben mit válasszak?
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2019
Amit használni akarsz. Itt így van megoldva, hogy a különböző munkafázisok/folyamatok különböző menükkel különböző workbench felületek alatt elérhetőek.
Szerintem ezzel a nyomtató hibával fordulj a fórumukhoz, biztosan lesz olyan, aki meg tudja mondani mi a megoldás!
Így van, össze kell kontrázni.
Készítettem 1 centis szivacsból egy kis hőszigetelést a bed és a tartó alu lap közé. A közepét kivágtam, hogy ne feszítsen rá, meg egyébként sincs jeletősége. Nagyon jól tartja a hőt, ritkábban kell bekapcsolnia, az energia megtakarításon felül az se elhanyagolható, hogy most ilyen melegbe nem tesz rá 2 lapáttal, hanem csak egyel. Elvégeztem egy mérést, mérőórával a bed közepét mértem fűtés közbe: 5 századot homorított, érdekes módon nem a hőmérséklet függvényében, hanem amikor fűtött, tehát a hideg és meleg állapot tekintetében nincs szignifikáns különbség. Össze raktam a saját fúvókájával a hotendet, mindenféle hézagoló nélkül. Mérőórával beállítottam az asztalt 2 századon belüli értékre. Az első réteg magassága 35 század, most szerintem nagyon el van találva a beállítás (saját magamhoz képest) Kinyomtattam a PK2 fedelét, az első rétegnek egyáltalán nem látszik a vonalkái, tök síma a felület (sajnos vannak felületi hibák, de az az asztalon vannak, az üveglapra ragasztott fóliába) Üdv
"a menetes vas csőbe már nem tettek szilikon átvezető csövet, hanem egy az egybe vasból csinálták (magyrul butítottak)" - ez téves feltételezés.
Az all metal heatbreak pont a fejlesztés volt, mikor megjelent, azért, hogy többféle (főleg magasabb hőmérséklet igényű) filamentet is lehessen nyomtatni. 240-250 foknál följebb ptfe csöves heatbreak-el már nem tanácsos nyomtatni tartósan.
Próbált már valaki print serverrel összekötni gépet?
Nem nagyon van hely az asztalom környékén valamint kisebb munkákhoz nem akarok SD kártyát használni, tök jó volna hálózatból nyomtatni. A repetier-be létezik hálózati lehetőség, de az is lehet, hogy csak a saját nyomtatójára vonatkozik. Üdv
Hali!
A Cura látja a nyomigában lévő sdkártyát az usb-n keresztül (legalábbis nálam), szóval át lehet tölteni a fájlt. Az más kérdés hogy elég lassú... Nyomtatás közben az usb-t dugdosni "életveszély", a nyomiga csinál egy resetet.
Freecad nyomtatás, hátha más, hozzám hasonló butuskának is szüksége van rá
Kaptam egy videót. Itt 11:35-től, sikerült az A4 lapot létrehozni, látszik rajta a cuccom, és pdf-be ki tudtam exportálni. A menüben print preview is mutatja, de a nyomtató ikon továbbra is szürke, nem lehet rányomni. De elég nekem a pdf, azt már ki tudtam nyomtatni, és meglepően mérethelyes a papíron, rosszabbra számítottam, hogy mókolni kell a méretaránnyal, jó a nyomtatóm Köszönöm a hozzászólásokat.
Szia. Én az OctoPrint nevü programot használtam OrangePi -vel. Különösebb gondom nem volt vele. Sajna egy ideje szünetel a nyomtatóm(pici dolgozó sarok), nincs kedvem beszívni a füstöt.
Na, erre nem gondoltam, akkor ezek szerint ABS-nél a teljesen fém heatbreak-kell?
Még nem nyomtattam abs-t, most készülök. Fogaskerékhez milyen anyagot ajánlotok? Nincs nagy hőmérsékletnek kitéve. Üdv
Igen, ABS az all metal heatbreak-et igényelhet, ha 240° fölött akarod nyomtatni.
Fogaskerék: nylon Nyomtató szerver: én speciel octoprintet használok 2 éve, raspi 3-on (kamerát nem). De választhatsz még a repetier server, astroprint vonalon is, ha az szimpatikusabb. Meg persze biztos van még más, amit én sem ismerek. Ha meg netán átállsz Duet vonalra, ott van beépített webes felület. Illetve a Klipper FW is használható octoprint-el is, vagy DWC-vel (duet web átirata raspi+klipper kombóra) A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2019
Nylon? Komoly? Fűkasza damillal?
Már gondolkoztam, hogy kiprobalom, de ez tudtommal puha anyag, mint a petg. Udv
Ha jó az exruder (nincs gyűrődési zónája )fogaskerék és a fúvóka kötöz bármilyen alap anyaggal boldogul a nyomtató....
tpu is elég puha inkább gumi pl... Bővebben: Link Ha szervert keresel min pi2...3 kell volt zéró ilyen megoldásom az felejtős dadogott vele a nyomtatás 1 mag kevéske volt tuléptem rajta duet wifi bevált sdről nyomtat nagyon konfortoss a fájl mozgatás is ... Bővebben: Link
Igy duet wifi tulajként el mondhatom hogy pi nincs szükség ehez a vezérlőhöz egyedül is boldogul sebsebégben is de mindenkinek mások az igényei ...
Kipróbáltam az allmetal heat breakot és sajna az első próbán belegyógyult a filament, mindezt, úgy, hogy semmin nem módosítottam.
Legelső szálvízsszahúzás után már jött is a kattogás, szóval szerintem nem véletlen van beépítve az a ptfe cső a végén. Vagy ez csak abs-hez használható, pla-hoz nem jó? Mert az úgy elég nagy bullshit, ha cserélgetni kell folyton. Üdv
Köszi, most elvagyok usb-vel, hagyom ezt a hálózatos dolgot, mert sajna amit itt leírtatok abból egy szót se értek.
Üdv
PLA hajlamos a rossz minőségű all-metal HB-be beragadni (clog, főleg gyakori/hosszabb retract-al), ez ismert.
Még a szépen felpolírozott belsősbe is esélyes lehet. Ám biztos, hogy nem csak én vagyok kivétel. Nekem a mindenes gépen egy eredeti e3d all-metal HB van (a körítése persze kínai), abban PLA és PETG és TPU is gyönyörűen megy, clog nélkül (ABS-t nem használok, de ahol petg átmegy, ott az abs is). Szóval megvan a maga helye a PTFE belsős HB-nek is - tipikusan (főleg kínából) ez a felkapottabb, mivel az all-metal gyártási minősége elég gyatra (volt). Ezen kivül viszonylag hülyebiztos megoldás, bizonyos hőmérséklet határig. YT-n találasz egyébként videókat, van, aki felpolírozta magának az all-metal belsejét. Ha van kedved, azzal próbálkozhatsz. Ha alis beszerzési vonalon gondolkozol, javaslom a Trianglelab HB-ket, azok jobbacska minőséget képviselnek, jobban megcsinálják a HB belsejét. Semmiképp se a legolcsóbbakat listázd, erre és a nozzle-ra érdemes költeni Nylon: nem saját tapasztalból írtam, én is ezt olvastam, mint javaslatot, ha fogaskerékről van szó. Természetesen ne a fűkasza damilját add a gépednek (de értem a poént ) A "puhaságot" azért úgy kell értelmezni, hogy nem szétpattan/szilánkosan törik, mint pl. a PLA modell, hanem inkább meghajlik, nylon és petg is. jeges : Igen, azt tudom, hogy a Duet mindent megold önmagában. Csak azért említettem meg, ha netán a fórumtársnak tágra nyílna a zsebe, akkor ebbe az irányba is el lehet tekinteni, mert van ilyen all-in-one megoldás is. Habár hozzáteszem, hogy pl. az repetier servernek több nyomtatós üzletben látom értelmét, ahol - kis túlzással - nyomtató farmot üzemeltet a gazda. 1 nyomtatót bármivel el lehet koordinálni, akár Cura/S3D/Repetier host... - bármi, ami el tudja küldeni a gcode-ot a nyomtatónak.
Duet wifi (v1.4) clone van ez 80$ alirol ennyiért kézbe van is kapsz(érték 20$ iratsz eladóval) rajta 5 db profi motor vezérlőt is nem csak egy 32 bit cpu tény hogy vigyázni kell rá de polyfuse ezt megoldja!
pi2..3+ mozgásvezérló 32 cpu lap + 5db tmc2209 többre jön ki.. Duet elöt ramps 1.4 végig vittem a szerveres megoldást esp8266 wifi/serial , pi zero wifi+opt, az a wifis serial lutri nyomtatás alá meg bízhatatlan pi2..3 opt oké! Amiket használtam wifi serial alá S3D...Repetier server pro.. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2019
zsoltee0001 ment...
Duet wifi (v1.4) clone van ez 80$ alirol ennyiért kézbe van is kapsz(érték 20$ iratsz eladóval) rajta 5 db profi motor vezérlőt is nem csak egy 32 bit cpu tény hogy vigyázni kell rá de polyfuse ezt megoldja! pi2..3+ mozgásvezérló 32 cpu lap + 5db tmc2209 többre jön ki.. Duet elöt ramps 1.4 végig vittem a szerveres megoldást esp8266 wifi/serial , pi zero wifi+opt, az a wifis serial lutri nyomtatás alá meg bízhatatlan pi2..3 opt oké! Amiket használtam wifi serial alá S3D...Repetier server pro.. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2019
zsoltee0001!
Ha próbálni akarsz alapanyag típust van Filament Sample (china) 50..100g mennyiség!
Igen, elképzelhető, hogy nem a csúcs kategóriát vettem, most a PTFE csöves heat break-al dolgozok 250 fokon ABS-el, még egyenlőre bírja, max ha beég kicserélem, de a másikkal tényleg egyből beragad.
Üdv
Ennyire most nem akarok belemélyedni, köszi.
Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |