Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Annó suhanc koromban elpattant egy rugó, persze pótólhatatlan forma. Tűvé tettem érte a műhelyt eredmény nélkül. Nagy dérrel-durral félreraktam a magnót, hogy majd kitalálok valamit de előtte alszom rá egyet. Este a hajmosásnál került elő a nevezett alkatrész.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2019
Majom meg a farka.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2019
Sziasztok készül a műhelyem és az alacsony belmagasság miatt csak plafon síkban lévő fényforrások jöhetnek szóba. alapterület 3,3x3,5m (11.5m2) de csak 192 cm!! belmagasság. 2 ugyanilyen helységől áll.
Meg is vettem egy helységre 4db 18 W-os slim kör LED panelt amelyelyek 120 fokos szöget és 1500 lumenes fényáramot ígérnek. Ha LED világítás akkor én csakis a melegfehéret favorizáltam mindig is, demost mivel volt 3 féle a webshopba ezért semleges fehéret ( 4000K ) választottam. Sajna még a kartonozás ás a fehérre festés még odébb van, így nem tudom eredeti környezetében tesztelni hogy miként terítenek, de 3 méteres belmagasságú nagy alapterületű műhely plafonjára felakasztva igen ijesztőnek bizonyult a fénye. Ha nekem az tetszik nem gond ha ezeket visszaküldöm és veszek melegfehéreket? Csak azért választottam semleges fehéret mert mégiscsak műhelyről van szó talán a praktikum előrébb van a kellemességnél?! Tanácstalan vagyok még. köszi
Én a meleg fehéret cseréltem semleges fehérre (4000K), először szokatlan volt, de jobban látok ennél a színnél mint a meleg fehérnél. Maradok a 4000K-nél.
1999.- most akciósan van a masszív kerék garnitúra az Aldiban.
Ha valaki még nem inverteres hegesztő trafóban gondolkodik. Vagy, ha megy valahová... Mellesleg van ottan süllyesztő fúró készlet is... A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2019
De ha lidl-ben nézelődik valaki, ott is talál most, s nem is drágán Bővebben: Link
Nemigazán próbáltam, ezért kérdezem most hogy megéri megvenni ezeket a Lidl -es szerszámokat? Nem csak ilyen egyszerhasználatos vackok? Köszi
Én a bal oldalira gondoltam.
Hogy mennyire "egyszer használatos", azt nem tudom. Tesco fúrókészlettel volt hogy az egész készlet ráment egy lyukra (laposus vasusz, közönségusz ). Most nekem alumínium szeglet süllyesztésére kell, azt a 24 süllyesztést aluban csak kibírja...
A süllyesztés/sorjázás egyik titka a lassú fordulat (és alumíniumnál elkerülhetetlen a kenés). Ez esetenként többet számít mint maga a szerszám. Ha nem túl nagy a furat, akkor közönséges csigafúrót is lehet süllyesztésre alkalmasra köszörülni. Ehhez csak kb. 90°-os élszög, és kicsi hátszög szükséges. Minimális gyakorlattal is megoldható.
Az árakból is sejtheted, hogy nem profi szerszámok, de a barkácsáruházak (és néhány hipermarket) ömlesztve kirakott (nagyon akciós) "noname" cuccainál lényegesen jobbak. Nem mindennapos és nem túlerőltetett használatra teljesen jók.
Egy pár holmit vettem már Aldiban és Lidlben is. Eddig még egyikkel se fáztam rá. Persze én nem ebből élek, hobbibarkácsolgatok és főként fával szoktam szórakozni. Amikor meg fém közelébe kerülök, akkor megy a kenés, s nem ész nélkül tolom neki...
Nehéz egy-egy vásárlásból általánosítani, de pl. én is vettem olyan csőfogót, ami vetekszik többszöröse árú társaival. Tehát ez is 1 pont a "megéri" oldalon.
Nekem rengeteg Lidl-s szerszámom van itthon, lassan a fél műhely ebből áll. Kézi elektromos gyalu, szalagcsiszoló, akkus fúró, flex; kéziszerszámok (csípőfogó, torx csavarhúzók, bitkészletek, dugókulcs készletek, asztalos szorítók...); különböző forgácsoló szerszámok (lépcsős fúrók, zsanérmarók, süllyesztők...); de vannak különböző "segédüzemi" cuccok is (légtechnikai csövek, pneumatikus elágazók). Elégedett vagyok velük, hobbi felhasználásra kitűnőek. Persze nem ipari gépek, de arra, hogy havi pár alkalommal bütykölök arra nagyon jók.
De pl. édesapám vett dobozmarót (falba lehet vele kötődoboz méretű lyukat fúrni), már két családi házat komplettre martak vele és nem kopott el! 13€ volt (átváltva kb. 4000Ft). Egyedül a forrasztópáka állomásuk az amit egy szemétnek tartok. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2019
Értem, köszönöm a tapasztalatokat. Persze, gondoltam hogy hobbi gépek, nekem is olyanra van néha szükségem.
Féloff, de ha jól emlékszem páran örültek ennek itt. Most nem az Aldiban, hanem a Lidl-ben lesz ilyen 32 rekeszes tároló, hétfőtől. Bővebben: Link
Ilyett én is vettem pár éve, de vigyázzatok, ne tegyétek ki közvetlen napsütésnek, mert elporladnak a fiókok. Amúgy nagyon hasznos.
Sajnos akkor is bomlik az anyag ha nem éri napsütés, csak lassabb a folyamat.
Ez is tervezett elavulás lehet, megette a fene.
Évekkel ezelőtt műanyag zacskókban tároltam alkatrészeket, amikor elővettem pár év rá nem nézés után, egy porhalmot találtam, alkatrészek, és a zacskók pora keverve. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2019
Idézet: „Ez is tervezett elavulás lehet, megette a fene.” Így is lehet nézni a dolgot. Meg úgy is, hogy önmagától lebomló, környezetbarát műanyag.
De akkor még nem szemét, használatban van, amikor elporlik nálam. Vehetek újat, ez nem jobb megoldás.
Azért jobb, ha 2-3 év után elbomlik a műanyag, mint hogy 100 év múlva is olyan, mintha új lenne. Te is hallod biztos a hírekben, mennyi gondot okoz a műanyag a természetnek.
Hello! Sajnos, nem olyan egyértelmű hurrá ez..
Miért lenne az jó, ha egy használati eszköz, amit mondjuk több évig szeretnék használni, 3 év után elbomlik? A műanyag semekkora gondot sem okozna a természetnek, ha nem dobálnák szanaszét. A természetnek a legnagyobb gondot egyébként is az ember okozza...
Ebből a tárolóból az első 3 darabot 7-8 éve, a Lidlben vettem, később (kb. 4 éve) az Aldiból egy nagyobb adagot, olyanok, mint ha még mindig újak lennének.
A napsütést biztosan nem szeretnék, de ez kb. minden PE és PP anyagra igaz...
Attól hogy szétporlad még nem bomlik le csak sok apró darabra esik szét ami már sok esetben nem látható. Persze vakításnak jó, de nem old meg semmit.
Én is a Lidlben vettem kb. 4-5 éve, és későn vettem észre, hogy kezd porlani. de még használható néhány fiókja.
Késő bánat...
Pontosan ez a problémám vele. Kertünkben nagy műanyagzsákokban volt valami évekig, mire észrevettem, hogy szétporladtak apró darabokra a zsákok. Órákig szedegettem össze, de apraja ott maradt végleg. Ez a környezetszennyezés, az egész zsákokat egyben a szemétbe tehettem volna.
Már én is többször gondolkodtam rajta, hogy a környezetkímélő, elbomló műanyag feltalálóját kötelezni kellene arra, hogy a Nobel díjából fedezze a mikroműanyag részecskék visszagyűjtését.
Az elporladás a dobozoknál nálam 99%-os.
De tudok egy ellenpéldát is. Vásároltam kb. 15 éve szúnyoghálót. Ez egy olyan fajta háló, ami damilhoz hasonló szálakból van szőve, fehér színű, és foszlik a széle ha nincs jól befogva. Ezt pár hete festés okán levettem keretestől, és meglepődve láttam, hogy egy kis porosodástól eltekintve tökéletes épségben van. És a porosodás is olyan mintha taszítaná a port, mert a fa-kereten mm- vastagon állt a port. Ezt nappal sok órát süti a nap 15 éve, télen marja a hideg és mégis szó szerint szinte újszerű mind a kettő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |