Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Így próbáltam hogy ne nagyon nyuljak bele a kódba, lehetne másképpen is de szerintem így hamarabb rájössz hogy hol hasalt el:
Persze nem próbáltam, nincs WS LED -em. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2019
Sejtem hogy mire gondolsz.
De az elhasalás már sajnos a beolvasásnál volt. Amire gondolsz, hogy itt:
nem csinál semmit, az azért van mert utána az else nél van egy brake; hogy lépjen ki az egészből mert nem neki szólt. És így már az 51. sorig el sem kellene mennie. Szerintem a titok nyitja ez lesz :
Csak nekem valahogy nem akart össze állni ez a dolog.... Még most sem teljesen tiszta ez a rész:
Itt most a "size" mi is? És miért kell nekünk? Aztán a zárójeles rész kb oké, gondolom addig tölti be a karaktereket az "input"-ba, amíg nem érkezik egy "\n" vagy el nem éri az "input_size"(80+1) karaktert. Aztán marad hogy az input nevű char-nak a méretét lenullázzuk? De akkor hogy van hogy utána még is tudunk belőle adatot kinyerni? Megoldódott elvileg a gond most fogom tesztelni, csak nem értem ezt a részét. Bascom-ban kicsit könnyebb volt annó. Köszi a segítségeket mindenkinek ! Ha valakit érdekel így néz ki a vezérlő, és van még 5 pár panelem fölöslegben. ![]()
A két táp nem fog megfulladni a dobozban? Elég sok ledet kell hajtsanak, majd figyeld nem-e melegszik!
Jogos a felvetés, de szerencsére túl van méretezve és tervben vagy a doboztetőbe egy szellőzés is. Egy kb60°C körüli kapcsoló és egy kis ventilátor.
Egy gyors véleményt kérnék !
Rendeltem egy cnc-boardos szettet. A benne levő uno "kártya" semmi arduino feliratot nem tartalmaz (csak az "UNO"t). Én perverz kismalac Ubuntu (linux) alatt próbálkozgatnék vele ismerkedni. Arduino Ide (1.8.5) kiabál, hogy nem tud írni rá. Odáig eljutottam, hogy /dev/ttyUSB0 port zártságáról ( tiltott állapot ?) sír a program. Ez az állapot még további finom (linux)hangolást kíván, vagy a klón-kártya kellemetlen tulajdonsága (hibája) ? Köszi M. eddig nem sok arduinós - linuxos - magyar nyelvű anyagot találtam ![]()
Szia.
A normál user nem képes megnyitni portot, nem tagja a dialout csoportnak. Írd be az alábbiakat a terminálba (az USERNAME helyett a valós user neve kell):
A panelen meg azért van csak az UNO felírat, mert egy klón. De attól még működik.
Köszi a gyors segítséget !
Ez a "sudo" parancs véglegesen átírja a jogosultságot, vagy minden indítás után alkalmazni kell ? Ahogy adduser majd chmod utasitas hatasara a usered a dialout csoport tagja lett + kapott rw read write jogot azota tud beszelgetni a usered alatt inditott program a soros porton ... addig amig a usered a dialout tagja marad + rw jogai is vannak. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2019
Köszi Neked is !
Egyenlőre még mindíg hibaüzenetet kapok, most már a port tiltottsága helyett "hiba a port megnyitásakor."
Szia!
Én is hasonló hibaüzenettel szembesültem, igaz Windows 10 alatt a klón Arduinokkal, a megoldást a legutolsó Arduino IDE frissítés hozta el, a menüben a mikrovezérlő típusának kiválasztásakor a szerepel minden vezérlőhöz külön egy olyan opció is, hogy old bootloader, ha azt választom kapásból megy minden. A kis kínaiak gondolom nem követik az updateket, és még mindig a régi bootloadert rakják a klónokba, ami nem kommunikál az újabb verziós IDE-vel.
Azért írtam hogy nem nagyon akartam belenyúlni mert átírtam volna szinte teljesen. Épp ez az hogy teljesül. Ha 0 értéket kapsz vissza akkor a 2 sztring egyforma. Ezért itt a frissit változót true ra állítjuk majd pediglen akkor szólitjuk meg a LED et ha az ö ID jének szólt az üzenet. Ugyebár ha ID:0 át küldünk akkor az mindenkinek szól. Az INPUT_SIZE azért kell mert ha nem érkezik meg a '\n' adat ami ugye itt az üzenet végét jelenti akkor könnyen adatvesztés vagy nagyobb galiba lehetne ha megtelne a puffered.(egyébként szerintem böven túl van méretezve a puffered)
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2019
Remélem érthetö, sajnálom nehezen fogalmazok
![]()
Esetleg egy rövid videó a világító kádról? Persze üresen
![]()
A sudo (így kiadva) root user-rel futtatja az utána írt utasítást.
A jogosultságoknak elvileg meg kellene maradni, bár lehet itt kavarni pl. udev-vel is, mert ezek a device-ok akkor jönnek létre, amikor rádugod a gépre.
Nem. Követik. Én már új bootloaderes nanot kaptam!
![]()
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, ugyanis korlátot tapasztalatom van csak a programozás terén. Adott 4db APDS-9930-as szenzor, és egy arduino nano panel. Semmi másra nem lenne szükségem, csak hogy ezen szenzorokat kvázi infrakapuként tudjam kezelni és egy változóban megkapni hogy van-e valami felette vagy nincs. Tudom erre létezik egyszerű IR tranzisztor és IR led komparátor kész... Viszont fontos a méret, mivel ez egy modellvasúti sín talpfái közé kellene, hogy beférjen és a felette elhaladó járművek érzékelése lenne a cél. Na a problémám a buszrendszerű kommunikáció. Ezek a szenzorok I2C-re kapcsolódnak. Lehet egyszerre 4 (vagy több) szenzor a buszon? Ha igen, akkor valaki tudna rá példaprogramot? A végén 4 változóra lenne szükségem a 4 szenzor által érzékelt állapotról. Ha valaki foglalkozott már ezzel, akkor a segítségéért nagyon hálás lennék! Köszönöm!
Szerintem a nagyobb probléma, hogy kapsz e értékelhető jeleket az I2C rendszeren?
Ha 12V-os szénkefés motorok szikráznak felette, óriási elektromos zajt keltve.
Egy Esp8266 vel milyen tudom elküldeni a következő linket egy szervernek?
Erre nem gondoltam, viszont nem hinném hogy az esetleges elektromágneses mező befolyásolná a szenzort. Azért a hajtásláncot (motor és a kardán környéke) egy masszív tömör vas alváz veszi körül.
Az i2c busz ad lehetőséget több eszköz kezelésére egy buszon. Az eszközöknek egyedi, különböző i2c címmel kell rendelkezniük. Pl az eepromoknak van külön lábicskuja, amin keresztül változtatható a címük. Úgy látom az adps-nek nincs ilyen lehetősége(nem olvastam végig), belőle nem tehetsz többet ugyanarra a buszra, de más tipusú eszközt tehetsz ugyanerre a buszra...
Esetleg csinálj 4 külön i2c buszt(ugyanazzal a kontrollerrel), akkor nem akadnak össze.
Köszi, hát az I2C (és úgy általában bármilyen kommunikációs buszhoz) annyi közöm van mint az agysebészethez (egyelőre). Fogékony vagyok a dolgokra, de önállóan nehezen értem meg. Ha valaki köznapi nyelven elmondja a dolgokat akkor nem gond. De a netes leírásokban általában elveszek.
Valaki meg tudná mondani a tuti magyar nyári/téli idöszámitás?
Mert a ds Könyvtárban is benne van de sosem müködik! Most ntp sem ezt használom alapnak enél sem müködik!
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2019
Nyari/téli idő roterbe találtam de ezt hogy lehet függvénybe foglalni?
Ha most fejleszted, sok energiát már ne tegyél bele! Elvileg most már csak egy időszámítás lesz.
És hamarosan a sötétség.
17 órakor már tök sötét lesz. Magyarország bele sűlyed a sötétségbe. Anno elcseszték ezt az időzónásdit. Úgy csinálták, hogy Bécsnek jó legyen. Most már a bűnözőknek kedvez a sötét. A reggeli napsütés nagy részét meg átalusszuk. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2019
Köszi még egyszer minden segítséget !
Ubuntu jogosultság ( policy ? ) beállításai tréfáltak meg. Átváltottam Ablakokra és első kattintása működni látszik ![]()
Elvileg úgy kellene lenni!
De ha megnézed az adatlapját: Bővebben: Link Halvány említése nincsen címezhetőségnek. Hangsúlyozzák, hogy az eszközt telefonokhoz közelség érzékelésre fejlesztették ki. Egyedi használatra, azaz egy telefonba egy eszközt alkalmaznak csak. Feleslegessé vált a címezhetőség, ezért ki is spórolták.
Már meglévő óraimba szeretném belerakni valahol nem midig tudok ott lenni álligatini (szüleim) és jo lenne ezt lekezelni!
Érdekes hogy az ntp nem kezelik ezt a problémát pedig régiora le van osztva... Unios döntések nagy paraszt vakítás (nagy katyvasz) .... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |