Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás

Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   126 / 204
(#) zsoltee0001 válasza asrock hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Nem tudom, hogy mire gondolsz, kifejtenéd bővebben?
Volt egy kérdésem Freecad-el kapcsolatba + volt egy tippem, hogy mi okozza a fel perdülést, aztán most úgy néz ki, hogy elégtelen tapadás miatt van.
Mi a másik?
Üdv
(#) attika válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Ez köszönő viszonyba sincs az ultrabase-val.
Ezek a lapok nem érnek egy hálistent sem, ezek (szinte) ilyen egyszer használatos dolgok mert vagy a nyomat vagy a lap sérül.

Nekem mindegy mire nyomtatsz de ez a letapad nem tapad tényleg már lerágott csont.
3D nyomtatásnál már nem is szabadna ilyenekről témázni mert vannak rá elég jó és hatékony megoldások.

Ez az üdv feltétlen kell minden hozzászólásod végére?
Nem látom értelmét de világosíts fel, hogy mi az értelme, ez nekem kb olyan rejtély mint nálad a le nem tapadás
(#) zsoltee0001 válasza attika hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Nálam az "üdv" 12 éves szokás (amióta beregisztráltam, nem hinném, hogy le tudnék szokni róla.

Üdv
(#) bbatka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Az UltraBase lap valóban sérülékeny. Nekem a "gyári" nyomtatóm ezzel van szerelve, de inkább kapton szalagot használok rajta. Legalább 10 nyomtatást kibír a kapton, de volt hogy 30 - at. A kapton amit használok 200mm széles. Ez az
Ehhez használom még a hajlakkot. PLA-nál csak ködölve, messziről, mert egyébként le nem jön a kaptonról a munkadarab.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2019
(#) remiasa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Úgy látom attika és az én válaszaim , már elnézést nem sértésnek szánom de süket fülekre talált mindenféle szutykot rendelsz nem hallgatsz azokra akik 3-4 éve nyomtatnak!!!!
1: Az ABS -nek legjobb a zárt nyomtató, nem azt mondon hogy más nyomtatóval nem lehet csak macerásabb!!!
2: normális nyomtatási felület az attika által ajánlott üveglap ( por és zsír mentesen)!!!
3: Brim használata, inkább dobj ki 2 gramm anyagot mint 1/2 kilót!!!!!!!!!
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2019
(#) remiasa válasza bbatka hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Már miért volna sérülékeny? Nekem bő egy éve van de semmi baja!!!
(#) bbatka válasza remiasa hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Láttam egy videót a Youtubon. Egy baglyot nyomtatott a csávó. Amikor elkészült megfogta és letörte. Az UltraBase-ből is jött egy darab. Nekem ennyi elég is volt. Video 12,40 perctől
(#) zsoltee0001 válasza remiasa hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Nem akarok belemenni vitába, de
1. többször elmondtam, hogy zárt nyomtatóba nyomtatom az ABS-t
2. üveglapra nyomtatok, zsírtalanítom mindig.
3. brimet használok, ha kicsi a felület, a lefényképezett doboz alja egyáltalán nem mondható kicsinek.

Nekem meg az az érzésem, hogy sok esetbe nem olvassák el a hozzászólásaimat..

Üdv
(#) attika válasza bbatka hozzászólására (») Okt 30, 2019 / 1

Idézet:
„Láttam egy videót a Youtubon.”

Láttam videót a Youtube-on ahol megrázott egy embert az áram, azóta kerülöm a villanykapcsolókat.

Valószínű, hogy nem várta meg, hogy kihűljön, mert ha megvárja akkor szájjal lefújja róla a tárgyat és nem kell feszegetni.
Ha melegen feszegeted akkor így jársz.

Igen nagy okosság Ultrabase-ra kaptont tenni, pont azt a tulajdonságát veszíti el amiért hasznos ez a lap.
Kár azért ilyen lapot venni, hogy kaptont ragassz rá és fújkáld lakkal, teljesen értelmetlen az egész.
Akkor vágjál vagy vágassál üvegessel 200ft-ért üveglapot és arra ragassz kaptont.

Kiszálltam ebből a tapad nem tapad témából mert nincs értelme.
A kék oldalon is ez megy, naponta minimum egyszer felteszik ezt az értelmetlen kérdést, itt a zöld oldalon sincs ez másképpen.
(#) bbatka válasza attika hozzászólására (») Okt 31, 2019 /

Nem sok választásom volt. A nyomtatóm UltraBase lappal szerelve lett legyártva. A kapton meg egyébként jól bevált.
(#) bbb válasza bbatka hozzászólására (») Okt 31, 2019 /

Idézet:
„Az UltraBase-ből is jött egy darab. Nekem ennyi elég is volt.”
A viseóban a szöveget nem hallgattad, amit a jómadár magyarázott még? Azt mondta utána, hogy írt a gyártónak fészbúk üzenetet és pár percen belül válaszoltak neki, hogy ez még nem fordult elő, gyártási hiba lehetett és már küldik is az ingyenes cseredarabot.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 31, 2019 /

Remélem a Freecados kérdéseimmel nem offolom a témakört.
Újra terveztem a dobozkát, jópár változatással. Mellékeltem, hogy oldottam meg, biztos vagyok, hogy elegánsabb módszerek is vannak.
Kíváncsi volnék a véleményetekre.
Amiket nem tudtam megoldani normálisan:

- 4 oldalán 4 kivágás, üreg létrehozás funkcióval, ha a doboz felső részétől, akkor összeomlás van, ezért 0,1mm-el alábbról indítottam, így már meg tudta csinálni és a szeletelő figyelmen kívül hagyja azt a 0,1mm-t

- 4db csavaros rögzítő tartó a 4 sarkába egyenként kellett megcsinálni, nem jöttem rá, hogy kell tükrözni, ill. poláris kiosztás megy egy forgástest esetébe, de itt nem akarta az igazságot.

-A 4 rögzítő alá raktam szép nagy letöréseket, hogy ne a levegőbe nyomtasson + masszívabb, de nem tudtam akkora méretűre csinálni mint a rögzítő fül.
(#) bbatka válasza bbb hozzászólására (») Okt 31, 2019 /

Nem ez volt az egyetlen ilyen videó, csak ez volt a legdurvább. Spaklival is jó alaposan összeszokták karcolgatni és abban biztos vagyok hogy nekem még jobban sikerülne tönkretenni.
Kínából még nem rendeltem, de ha lesz benne rutinom lehet hogy elhagyom a kapton használatát.
(#) bbatka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 31, 2019 /

Az 1-es pontban a 4 kivágás szerintem így nem jó. Nem hiszem hogy a szeletelő azokat a megmaradt vékony csíkokat ne venné figyelembe. Az ablakokat úgy szoktam ilyen esetben kivágni hogy a vázlat nagyobb méretű mint maga a test és ezzel hozok létre üreget. A másik megoldás, hogy létrehozol a testben egy testet és logikai műveletet (kivágás) végeztetsz.

2-es pont rendben van. Az a lényeg hogy jó lett.

3-as pont is rendben van, így nem kell támasztékot nyomtatni alá.

Az aljára én raktam volna rádiuszokat, de mivel vékony a fala valószínűleg szükségtelen. Nem fog leválni , mert nem ébred nagy feszültség az anyagban. Legalábbis így szemre vékony tűnik.
(#) zsoltee0001 válasza bbatka hozzászólására (») Okt 31, 2019 /

Nem vette figyelembe, mert 0,2 es rétere volt állítva, ha 0,1 lett volna akkor ott lett volna

A belsejébe van rádiusz, a külső felületén nincs, direkt.
Beleépítettem a réz anyákat, szerintem jó lett.
Érdemes megnézni, hogy az 5mm retract se elég, de ezzel már nem foglalkozok, csóró extrúder így is vért izzad a feilament ráncigálással.
Pár kép:
(#) bbatka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 31, 2019 /

Maga a darab jó lett, de én ennek ellenére a FreeCAD fájl javítanám a helyedben.
Idővel elkezd úgy gondolkodni az ember, hogy a műveletek sorrendjét és jellegét úgy választja meg hogy könnyen módosítható legyen. pl.:poláris kiosztás használat, legvégére tenni a lekerekítést, letörést stb.
Ha egy kicsit erősebben tapadt volna a darab, akkor hogy szedted volna le ?
(#) zsoltee0001 válasza bbatka hozzászólására (») Okt 31, 2019 /

Idézet:
„Ha egy kicsit erősebben tapadt volna a darab, akkor hogy szedted volna le ?”

Szerencsére üveg esetén nagyon könnyen lejön amikor már a tárgy már nincs képlékeny állapotba, így rögtön indíthatom rá a következő nyomtatást.
Az üveg csak annyira fogja épp, amennyire szükséges és elegendő, ha minden stimmel (tisztaság, leheletnyi hajlakk) bármi hiányzik ezek közül, már nem jó.
Mindenképpen be fogok invesztálni egy 30X30 Ultrabase-ba, a 3+ órás nyomtatásokra.
Üdv
(#) remiasa hozzászólása Okt 31, 2019 / 2

SKR 1.3 alaplap doboz.
(#) zsoltee0001 válasza remiasa hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Freecad? A racsozast, hogy csináltad?
(#) remiasa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Igen,megrajzoltam az adott oldalon aztán üreg létrehozása kijelölt vázlattal.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2019
(#) zsoltee0001 válasza remiasa hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Oké értem, de gondolom, nem egyenként rajzoltad?
(#) remiasa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

De egyenként, miért? Kb 5-6 perc volt az egész a hátulján.

Az egész doboz egy óra alatt megvolt!
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2019
(#) bbatka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 3, 2019 / 1

A vázlatban lehet másolni egy már kész alakzatot. Utána le kell fixálni a helyzetét minden egyes alakzatnak.
(#) zsoltee0001 válasza bbatka hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Valami ilyesmire gondoltam.
Csinálom a doboz felső részét, de most megint elakadás van, véletlen valamit elszúrtam az utolsó vázlatnál, ami miatt ugat is, oké, javítsuk ki, pff nem enged belépni a vázlatba, természetesen a visszalépés gomb ilyenre nem jó (akkor minek van?)
(#) András123 hozzászólása Nov 7, 2019 /

Jelenleg az asztal fűtésének a tesztelésével foglalkozom. Így elsőre csak egy gagyi hotbebet vettem. Alu 210x210 mm-es De ez annyira vékony, hogy hajol minden irányba, és kicsit domború is. 7mm vastag parafát ragasztottam rá szigetelésnek. de ez sem vette ki belőle a domborúságot. Valószínű az üveg lapra sem fog ez majd rendesen felfeküdni. Ezt ti hogy oldjátok meg. Milyen Hotbed lenne a legmegfelelőbb ami elég vastag is és nem vetemedik? Milyen fajta és vastag üveglapot használtok ami képes megfelelően átmelegedni és kevésbé vetemedik?
(#) kameleon2 válasza András123 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Nekem a TronXY S400-on 4mm-es alu lap van ráragasztott üveggel (sima kétoldalas ragacs). A ragacs elviszi a deformitásokat és mivel nem túl erős és gumiszerű, nem töri el az üveget
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
(#) András123 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Át tudja adni jól a kétoldalas ragasztó a hőt az üvegnek ? A melegtől nem olvad meg a ragasztó ? Milyen vastag üveget használsz? Így nem tudod levenni az üveget az asztalról (persze ez nem is annyira fontos)
(#) zsoltee0001 válasza András123 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Az egy illúzió, hogy felfekszik 100%-ba a bed az üveglapon, márpedig, ha nem fekszik föl akkor a hőátadás se normális (a levegő mozdulatlan állapotba jó hőszigetelő)
Én ezt úgy oldottam meg, hogy szilikonzsírt kentem a bed felületére és erre tettem az üveglapot, majd a kasszikus iratcsipesszel 4 sarkánál rögzítettem (nem tud elcsúszni, még mielőtt megkérdeznétek)
A szilikonzsír ebbe a hőmérséklet tartományba nem válik folyóssá (115 fokig biztos tesztelve)
Ha megnézed pár hozzászólással ezelőtti képeimet látszik is az üveglapon keresztül a szilikonzsír az üveg alatt, nyilván lehetett volna még f***bban elkenni, de így is sokkal jobb mintha 3 ponton feküdne föl az üveg.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) András123 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Először akartam venni egy minőségibb Bed-et Nagyobbat és vastagabbat De minek?..... A 210x210 méretű asztal sem lesz kihasználva maximálisan. Feltételezem hogy a 4mm vastag bed-nél sem fekszik fel rendesen az üvegen. A szilikonzsír jó ötletnek tűnik. Hagyományos üveglapot én magam is tudok hozzá vágni. Vagy kell ehhez valami speckó üveg ?
(#) zsoltee0001 válasza András123 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Szerintem nem jobb a minőségibb, max annyiba, hogy arra közvetlen is nyomtathatsz (talán), ráadásul ha vastagabb, akkor nagyobb tömeget kell felmelegíteni és ez bizony egy 100-110 fokos abs beállításnál jelentős idő (5 perc)
Szkenner üveget vágtam, vettem üvegvágót és azzal.
Sajna nem vagyok profi üveg vágásba, nem is jöttem rá egyből, hogy működik, trükkös kis szerszám, vannak fent yt videók abból lehet tanulni.
Nekem sose sikerül pontosra, egy csomót elrontottam, mire nagyjából sikerült méretest vágni.
Volt például olyan szkenne rüveg amit egyáltalán nem bírtam vágni.
Szerintem tök mindegy milyen üveget használsz, mert manapság már mindegyik egyenes, legalábbis a mi elvárásaink szerint.
Üdv
Következő: »»   126 / 204
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem