Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Már készülök a következőre.
Köszönet az adományozónak.
Másik nézet (persze van benne hiba, de ez már így marad).
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2019
Nem, ez önálló tétel.
Nem kis részben azért, mert ezt ott merem hagyni "taperolásra". Ne tudd meg, hogy mennyi mindenre képesek a "népek". Vagy szerintem tudod.
A mérföld az csak ml.
Üdv mindenkinek.
Végre elkészült,így bringa szezon végére a mobil kompresszorom.A felhasznált anyagok 98%-a újrahasznosított alkatrészek .A doboz PC ház,a kompresszor és a kijelző egy hibás szárítógépből való,a kábel porszívóból,az első-hátsó lemezek videó burkolatok voltak .A többi meg a fiókban lapult.Anyag kőltsége 1700Ft volt.Inkáb a fém munka volt több mint az elektromos.Földelés nincs /kábel praktikus okokból/ ,a pumpa gumi bakokon áll ,amúgy meg mindent alaposan szigeteltem!
Ebben az évben nekem te vagy a nyerő !
Nekem nagyon tetszik, szép munka! Ötletes kivitelezés, igényes munka, gratulálok!
Nagyon ötletes a porszívókábel újrahasznosítás ezen formája, de tuti, hogy szólni fognak a földelés hiánya miatt, rajtad kívülálló okok miatt is történhet testzárlat.
A PC kábelt meg kellett volna hagyni, vagy lecserélni gumikábelre. Üdv
Most nem mellette szólok de sok fém burkolatú készüléknek nincs földelése, például sok beltérinek. Én sem értem.
Sok újonnan épített házon lespórolják a villámhárítót. Amíg nem vág bele a villám biztos, hogy nyereséges. És aki ezek között villámhárítót építtet, az ezek szerint különc, vagy sznob lesz, de csak addig, még a közelbe divatba nem jön a villámcsapás, mert utána majd szerencsésnek mondják.
Szia
Szerintem a TV-k, beltérik, erősítők azért nem védőföld kialakításúak, hanem kettős szigetelésűek, mert akkor minden ilyen eszköz földhurkos lenne. Saját magát árnyékolja negatív potenciállal, így zavarvédett, és egy kábellel van összekötve pl a TV-vel, így hurok nem alakulhat ki. (ez csak a saját gondolatom, nem biztos, hogy így is van) A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2019
Na álljunk meg ! Nem ÉN építettem ezt a csodát !!!!
Szia!
Ha a szárítógép földelt volt, akkor illene földelni a készülékedet is. Vagy legalább a kompresszort nagyon jól elszigetelni mindentől (bár gondolom ezt megtetted).
A múltkor javítottam egy régi erősítőt és azon se volt, ráadásul a trafóból egy vékony szál volt kihúzva a biztosíték tartóig, fogtam is a fejemet, de gyárilag volt ilyen.
Nem tudom ezek után min múlik a földelés használata. Üdv
Milyen kompresszor van benne és hány bárt tud?
Köszi mindenkinek!
Sima olajos kompresszor,nem próbáltam a műszer korlátai miatt ,de ha befogom a csövet pillanatok alatt 4 báron van.Mérések szerint 300W-os. A kompresszor három lába a gyári ,rezgés csillapítótt gumi bakon állnak,nem érintkezik a házzal , még a kondit is elszigetelve szereltem. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2019
Azért bízom a lakásban lévő Fi-relében is!
Hány mA-es a Fi reléd? Jó érzékeny? 30mA-es?
Akkor tájékoztatásul: Idézet: „A testen áthaladó áramot egy bizonyos érték (az ún. érzetküszöb) alatt nem is érzékeljük. Az érzetküszöb átlagos esetben 5-6 mA. 15-25 mA áram hatására az izmok már összerándulnak, a testen áthaladó 25-100 mA már veszélyes, a 100 mA feletti áram halált okozhat. A megadott áramértékek hozzávetőlegesek, és erősen függenek az áram útjától és az emberi szervezet pillanatnyi állapotától.” Védőföld nélkül a Fi relé önmagában nem életbiztosítás!
Emlékeztetőül: Ez a Ki mit épített téma. Köszönjük, hogy nem OFF-oltok tovább.
Nálam is elkészült egy gyors, még nem teljesen kész számítógépház projekt.
A téli szezonra felkészülve készült, nagy köbcentis dízelautók gyors töltéséhez, indítás segítéshez. Le is lett tesztelve egy 3000 cm3 autónak a 100 Ah lemerült akkuját 10 perc alatt indításra készre hozta. Természetesen ebben van védőföldelés és egy 2A -es C kismegszakító. A graetz-híd a Hestore-n vásárolt KBPC5010 . Valami led kijelzőt tervezek és kapcsolót. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2020
Moderátor által szerkesztve
Nagyon szép kivitelezés. Ez tömör fa (és nem dekorfólia) ha jól látom. Egy kérdést megengedsz? A feliratot milyen módszerrel készítetted?
Hamarosan én is egy projektbe fogok. Fa kávás lemezjátszó... jól jönne a tanácsod. Pont ilyen fekete feliratot tervezek lakkozott fára. Köszi
Köszönöm! Igen, fekete dióból készült és szitáztatva van a felirat.
Sziasztok Elkészült a mikro trafós ponthegesztő,egy pár kép róla .
Sziasztok!
Építgetek egy kis keverővel összekapcsolt LED-es kijelzővel összekapcsolt kütyüt. Szeretnék segítséget kérni: TDA7297 IC-vel készült erősítő kimenetére szeretnék fejhallgatót tenni, de ennek a negatív kimenete nem közös. Kérdeznék nagy tisztelettel, hogy miként tudnám közösíteni a negatív kimeneteket, mivel a fejhallgatón közös a negatív fogadás mindkét oldalra. Nem szeretném hazavágni a panelt azzal, hogy közösítem a negatív oldalt. Köszi, ha válaszoltok! Az IC leírása: http://www.radiotechnika.hu/images/TDA7297.pdf Annyit szeretnék hozzátenni, hogy a balról a hátoldalon a második panelről van szó. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2019
Így próbáld meg....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |