Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm,de ezt és az említett limket is végig zongoráztam,sajnos eredménytelenül.
Üdv. Ezt az invertertkis LCD tv-k, monitorok javításakor használják, mikor a fénycsőinverter meghibásodik. Én ezzel váltom ki. Egy ideje már nem használom, de pl. a HQ-nál korábban volt, mert onnan rendeltem. Ezres-ezerötszáz körűl volt. Inverterként keresgélj.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2019
Sajnos itt sem találok még hasonlót sem.
Alin vagy az Ebayon keresd ott találsz. Van több féle. Inverter high volt panel vagy dcac high volt panel vagy konverter stb
High voltage DC-DC Boost Converter.
Több félét kiprónáltam villanypásztor célra de nem valami jó a tapasztalatom. Lehet hohy csak nekem jöttek be Bróbálkozni kell.
Sziasztok, egy ideje mar nem talalok en sem, megszunt a forras. Most az alabbi kinai invertert hasznalo, de nem olyan megbizhato mint ez volt es a feszultsege is kicsi. Mas tipus nekem sem valt be.
https://www.aliexpress.com/item/32850910823.html?spm=a2g0s.12269583...RsUbuv
Uraim!
Boklásztam kicsit az ebay-on és ezeket találtam. https://www.ebay.com/itm/DC-DC-5V-12V-to-300V-1200V-400v-900v-1000V...tcuu23 https://www.ebay.com/itm/High-Voltage-DC-DC-Boost-Converter-3V-5V-S...1cvbNp https://www.ebay.com/itm/8-32V-To-45-390V-DC-DC-High-Voltage-Boost-...panhFO Nézzétek meg,hátha... A lényeg az lenne,hogy egy 20-30µF kondit legalább 1mp alatt fel tudja tölteni 400-500V feszültségre. Mit szóltok? Bocs a többesszámért,neked válaszolva többünknek írtam.
Ennél azért kicsit több paramétert is teljesítenie kell
Ezeknek a kommersz invertereknek az áramfelvétele 1-2 A körül mozog. És még így sem fogja feltölteni a kondit 2 másodperc alatt még 500V-ra sem. Ezeket nem erre találták ki
Itt csak hirtelenjében "kikaptam" egyet a belinkeltek közül:
Bemeneti áramfelvétel 5A max Kimeneti áram 0,2 A max De ez legalább ki meri írni Nos ha kihajtjuk a lelkét akkor számoljunk 12 Volt 3 A-el. A kimeneten meg 400 V 200 mA-el. Ha erre ráteszel egy 30 µF -os kondit, akkor a kimeneti áram leesik 10-20 mA-re és szépen lassan eléri a 200 mA max áramot miközben feltölti a kondit.. Ezalatt csak úgy szaladnak a másodpercek... A bemenet áramfelvételéról azt hiszem nem is kell írnom semmit... Ekkora áramfelvétellel villanypásztorhoz használhatatlan. Nem kedveteket szeretném szegni, inkább a pénztárcátokat kímélni a felesleges kiadástól
Tisztelettel köszönöm a hozzászólásod!Én minden kritikának és segítő szándéknak csak örülni tudok!Nem vagyok szakember a témában,csak szeretem mint hobbit.Akkor ezen invertereket is buktuk.
Elmeletben igy van, de nekem az az univerzalis, ami mar nem kaphato, siman feltoltotte 1mp alatt a 20mikros kondit 500V-ra. A 30µF 500V-on 3.75J energiat tarol, tehat 3,75W-al kellene folyamatosan taplalni ahoz hogy 1mp alatt feltoltodjon. tudom hogy nem ilyen egyszeru, ez is csak egy elmelkedes. A mostani is kepes feltolteni, csak nem szereti a masodpercenkenti rovidzarat a kimeneten
Azért a kimeneti 40W -nál jobbat házilag sem alkotsz....
Szerintem a töltéshez 20mA-nak elégnek kellene lenni. Az inverter pedig elvileg 100mA-t tud. Az első valami sokszorozós, az tényleg felejtős.
Sziasztok!
Aliexpress-s Villanypásztor Szükségem lenne egy villanypásztorra, ehhez kérném a segítségetek. Az alacsony kerítésem belsö oldalán elvezetett vezetéket 2-3 sorban kb. összeségében 150-250 fm vezeték lesz egyenlöre a v.pásztorra rákötve. (A Kerítés belsö oldalán majd 2m magas sürü tujasövény található, amihez helyenként a vezeték hozzáérhet.) A fent linkelt 3km-es készülék alkalmas erre? Vagy mást ajánlanátok? Két szuka kutyám van és idöközönként kéretlen látogatok jelennek meg , az ö távol / kívül tartásuk lenne a cél.
Szia
Kutyához talán jó lesz. De ha belelógnak a tuja levelei, akkor semmit sem ér.. Azért elmosolyodtam Fogyasztás 0,5 W Egy 4,7 J-os villanyásztor fogyasztása, 1.5-2 W..egy 10 J-os villanypásztoré kb 8W És adnak hozzá egy 2A-es hálózati adaptert.. Feltételezem nem emberbaráti szeretetből.. Ez akkuról - ha még tudja is a Joule adatokat - akkor sem bír többet pár napos üzemnél.. A másika mérete. Mekkora trafó lehet ebben? nézzük meg a mellé rakott kapcsoló üzemű adaptert
Szia és köszi.
A Tuják miatt akkor lehet inkább az 5km-s jobb lenne? Nem gond ezeknél a rövid vezeték hossz? A szürkével írott részben, ha jól gondolom, az átlagosnál nagyobb áramfelvételre gondolsz, ami nekem nem okoz gondot, mivel adapterröl tervezem, szakaszos üzemmel. Ha rosszul gondolom, kérlek világosíts fel..., köszönöm.
Bocs,hogy belebeszélek,de a második mondat nagyon fontos!!
Idézet: „De ha belelógnak a tuja levelei, akkor semmit sem ér..” Paksot is rákötheted,ha azt figyelmen kívül hagyod,akkor sem ér semmit! Csak tanácsnak szántam,bocsi!
Igen, az áramfelvételre gondoltam, hogy akkus üzemnél elég hamar lemeríti az akkut.. Ha hálózatról üzemelteted akkor nincs gond, azonban erdgab hozzáoszlása mindent elmond.. Még száraz időben is a tuja elviszi az áramot a karámvezetékből. Most meg különösen, mikor nyirkos, párás a levegő, és vele együtt minden más is.
A nagyobb teljesítmény úgy 12 -15 Joule környékén hozna eredményt, de annak nem örülnél, ugyanis a tuja sem értékeli nagyra a villanypásztor ütéseit. Igaz ö nem tud elszaladni, de leszárad az az ága, és jó eséllyel maga a növény is elpusztul.. A legegyszerűbb megoldás, hogy azokat az ágakat amik belógnak, egyszerűen le kell metszeni hogy ne érjen a karámvezetékhez.. Már 2 cm távolság elegendő. Tehát nem kell levágni az egész ágat.. Azonban erre mindig figyelni kell, mert ha csak egy hajszálvékony szál hozzáér, máris nincs áram a karámvezetékedben..
Erre még nagy eséllyel jön 27% áfa+3000ft vámügyintézési díj!!!!!!
Sziasztok ! Munkatársam vásárolt egy "villanypásztort" a jófogáson ami felmondta a szolgálatot és meg kért javítsam meg. Teszek fel néhány fotót ahol a szétszerelés fázisai láthatóak. Jelzem a hálózati csatlakozót azonnal levágtam róla.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2019
A munkatársad kifogta amerikát,mondjad neki vegyen lottot.
Szia!
Hát ez vadállat,de az is aki készítette s azt sem bánom,ha megharagszik!
Bocs!
Ez pont jó arra, hogy ellehessen magyarázni, hogy mi az hogy szakma. Mi különbség van a szak- barbár, a hobbysta és a szaki között. (ezek szerint még működött is...-, na ezzel az életben nehéz szembe menni szakmai érvekkel és igényességgel...) Ahogy egy kereskedői vénájú ismerősöm mondta: amíg lószar van, addig veréb is rá - igaz, ha még ezért fizetett is valaki ár+postadíjat. ui.: végül is van szigetelés, szikrakör, vízmentesen záró doboz, alkatrész kihézagolás és "ambíció" mi kell még egy sikeres üzlethez? ,- ja, a vevő, az megvolt... A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2019
Hú ezt a moslékot! Ezt azonnal a kukába kell dobni! Tiszta életveszély!
Jézus ereje!! Ezt még valaki árúlta??? Jaaaaj.
Szia ilyet hoztak hozzám is javításra ez életveszélyes!
Ezért már meg lehetne tenni a feljelentést ismeretlen tettes ellen, minimum két BTK pont alapján is. :-o
Nem gond, ha elviszem a képeket egy lovas FB csoportba? Egyébként a legjobb ami történhetett, hogy elromlott.
Természetesen, viheted a képeket. A panelról szándékosan nem készítettem közeli fotót.
Sziasztok!
Nincs véletlen valakinek Corral Super AB250 kapcsolási rajza? Megköszönném! üdv: fj
Szia. Tegyél föl képeket a sebessültről,lehet igy hamarabb segítenek a lakók.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |