Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Ha volna valakinek elfekvő, felesleges, edzett üveg táblája. Megköszönném.
A méretet megbeszéljük, ha van.
Muszáj síknak lenni? Van egy (vagy 2?) Skoda 120 szélvédőm, meg ablaküvegem is. Ha szerencséd van, van Zsiguli sík is. Mekkora kellene? Azt tudod, hogy elég macerás vágni?
Talán két éve kínáltam fel itt 3db. 1.2 x 2 m-es, napelemekhez készített üvegtáblát... Viszont a helye kellett...
Nem lehet vágni.
Egy régi, vas, varrógépállványra kéne asztallapnak. Durván 45-55cm széles és kb. 70-80cm hosszú kellene.
Ez most lett téma. 4mm vastag üvegem van bőséggel, de fontos lenne, hogy, ha ráejtem a sörös körsót, a korsó törjön, ne a lap.
2 réteget összeragasztasz, lefóliázod és máris "golyóálló".
Sajnos nekem mindegyik kisebb, a szélvédő meg íves. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2019
Mivel ragasszam össze?
Milyen fóliát javasolsz? Köszi.
Nekem díszes szekrény üveg maradt ki 215x235mm méretben. Ferdén mart a 4 oldala. Még nem tudom mihez kezdjek vele.
Edzett buszüvegem van ha kell..
Hú! ez jó!
Tudnál méretet mondani? Hol van?
Több darab is van. Budapesten xvi ker , a méreteket meg kell mérnem. kb 1000mm x 750mm, két sarka íves.
Kíváncsi lennék egy hozzáértő véleményére: vajon mi is nevezünk "edzett" üvegnek?
- az autó üveget, ami egy koccanás hatására is ripityára törik a hőkezelés (előfeszítés) miatt? - vagy a hőálló üveget, amit talán szintén hőkezeléssel tesznek hőállóvá?
Én ugyan nem értek hozzá,de EZEN a weboldalon találtam egy számomra is emészthető leírást. Hogy ez elég részletes-e, vagy szakmailag teljesen kielégítő-e nem tudom.
Edzett üveg:
Saját szememmel láttam. kb. 100-120x40cm-es 8-10mm vastag edzett üveget két végén kb. 6cm vastag staffnival alátámasztva a közepére állt az ember. Az üveg a földig hajlott. Tehát úgy 6cm-t. Azután ketten álltak rá. Bírta. A harmadik embert is bírta, de az ugrálást már nem. Robbant.
Egyet tudok a gyakorlatból, ilyen típusú üvegből 25 évig volt a terasz üvegteteje, egy sem tört el az zord időjárás ellenére sem, de ha egy kicsit hegyesebb fém tárggyal megütöd pókhálósra reped az egész mint ahogy a szélvédő szokott.
Na! Pl. így: Bővebben: Link
Szia! Nem rég cseréltem le a zuhanykabin tolóajtajait újakra. A méretek csak a hosszban térnek el DE NEM tanácsos vágni, mert szabályszerűen szétrobban ha darabolni kell. Csak javaslat volna a busz üvege, mert az ragasztott DE azt is körülményes darabolni. Ha tudnál rá áldozni akkor ütésálló plexi valamelyik színéből válassz és van belőle 2, 3, 4, 5, 6mm vastagságban is.
Az statikus terhelés amit demonstrálnak és nem dinamikus mint egy korsó ráejtése.
Felejtsd el a házilagos ragasztást... Bővebben: Link A ragasztott üveg is törik, csak tovább tart nyílást kialakítani benne, meg törés után egyben tartja a fólia, így nem esik a fejünkre. Az edzett üveg is ripityára törik, ha egy hegyes tárgy esik rá...
Megmértem, de nagy a sötétség ahol mérni kell 1320mm x 700mm, legalábbis ennyinek mértem.
Szerintem ebben a méretben (varrógép) kiváló a sziloplaszt, amivel az akváriumokat is ragasztják. Nem követelmény a teljesen egyenletes, tökéletes átlátszóság. A tetejére meg autóüveg-fólia.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2019
Köszi a jó tanácsot.
Már két szálon megy a dolog. Valakinek van autóbusz üvege. Sajnos aszimmetrikus. Két sarka lekerekített. A másik kettő sarkos. Falhoz tolt asztalnak kiváló. A másik direkt asztallapnak lett vágatva. Ennek még nem tudom a méretét, de biztosan drágább lesz, mint a busz üveg.
A plexi szerintem nagyon hamar karcosodik/homályosul...
Köszönöm fáradozásod. Most döntési szakaszban van a dolog.
Lévén 3 lehetőség. Visszatérünk rá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |