Fórum témák
» Több friss téma |
Ahogy Patópali is írta, forraszd ki mert lehet hogy az áramkör más részei miatt fals lesz a mérés. Ha az alkatrész jelzés Cxx akkor valószínűleg kondenzátor lesz.
Üdv, a képen látható alkatrész felirat nem igazán értelmezhető számomra. Olyan nem teljesen kiolvasható. Lehet valakinek első ránézésre rögtön megvan, az jó lenne.
MAC97A6? Csak nem karácsonyfa égősor?
Kérlek szépen ez egy uw lámpában van benne, ami 3 erősségi fokozatban állitható. És kizárásos alapon ezzel van szerintem a probléma, mert nem enged át magán semmit, direktbe kötve a készülék a legnagyobb fokozaton üzemel.
Látszik is a képen, hogy a teteje ki van nyílva, így valószínű hogy rossz. Kis teljesitményű tirisztor, diak vagy fet lehet véleményem szerint.Feltehetően a lámpa bekapcsolásakor vagy az izzó kiégésekor kapott túláramot amit nem bírt el.
Diak nem lehet. Esetleg még triak is lehet?
MAC97A6, 400 Volt-os tirisztor.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2019
A diak, trigger elem. Leginkább egy diódára emlékeztet.
Nem ismerem a kapcsolásban az alkatrész szerepét , igen triak is lehet kimaradt a felsorolásból.
Sziasztok!
A segítségeket szeretném kérni a következő alkatrésszel kapcsolatban. Ez egy feszültségstab KA78R33 a képen pirossal bekarikázott alkatrész mibenlétére lennék kiváncsi továbbá a zölddel karikázott értékére. Köszönöm!
A piros a tápforrást jelképezi, a zöld meg a terhelést, vagyis a fogyasztót amit rákötsz.
Piros: feszültségforrás (abszolute maximum 35 V).
Zöld: terhelés (tetszés szerinti, ha benne vagy a biztonsági zónában).
Jussunk egyetértésre abban, hogy ez tirisztor/triak?
Én inkább a másodikra szavazok.
Ezt benéztem az alábbi miatt!
ON Semiconductor ON Semiconductor MAC97A6 Sensitive Gate Triacs Silicon Bidirectional Thyristors Igazad van triac. Üdv. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2019
Ez zavart meg, nem figyeltem eléggé!
ON Semiconductor MAC97A6 Sensitive Gate Triacs Silicon Bidirectional Thyristors Bocsánat! Üdv.
Hello
Igen, pénzt adtam érte. Párszáz ft volt, már a kapcsoló, és a kis izzókért megérte. Most az akkukat próbálom feléleszteni, egész jó állapotban vannak.
Sziasztok!
Ennek mekkora lehet az értéke? .3 aláhúzva
Szerintem 3pF.
Köszi nem méri a kínai esr...
Sziasztok,
Nem találtam megfelelőbb topikot arra, hogy megkérdezzem, mit gondoltok az EPCOS kondenzátorokról? 15.000 illetve 20.000 órás kondikat szeretnék vásárolni, kb. 60 Voltos alkalmazásra. Köszönöm, Attila A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2020
A Sikorel/LL 125'C-os kondijaikat használom, jónak mondható, de csodát ne várj.
Ha életttartam/megbízhatóság a fontos akkor Nippon-Chemi-Con, u767d sorozat...
TISZTELT FÓRUM!
8 lábú SMD IC-re MCKB2 XNLKOK felirattal van ellátva. Nem találok hozzá semmi információt, hogy milyen áramkört rejt a belseje. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!
Mikrokontroller: MC9RS08KB2CSC
És akkor hiába vesz másikat, akkor sem fog működni.
Sziasztok!
Kaptam ezt a végfok panelt. Akitől jött nem tudta megmondani miben volt. Annyit sikerült kiderítenem, hogy Grundig gyártmány. A készülék típusszáma is jól jönne. Aki tudja milyen készülékben volt, kérem ossza meg velem! Köszönöm, ha segítesz! Üdv. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |