Fórum témák
» Több friss téma |
A dolog apropója: ki kell cserélni a koaxot utp kábelre, mert a városban beüzemelték az optikai hálózatot, így a kábelmodem és kábeltv szolgáltatás helyett optikai digitális osztó kerül felszerelésre, és IPTV lesz előfizetve. Tájékozódni kellett volna, hogy hamarosan várható az új hálózat, így már elve utp-t kellett volna behúzni.
Ne legyünk előítéletesek, villanyszerelő készítette. Általam nagyon is megbecsült, idősebb szakember. Ha láttatok minőségi, szabályos kivitelezést, akkor ez az. Lehet, hogy a gégecső nem volt a legjobb megoldás, de nyilván nem arra gondolt a kivitelezés során, hogy a tulaj 1 hónappal az átadás után már ki akarja huzigálni a koax kábeleket a falból. Pár hétig most nem tudok vele foglalkozni, de mindenképp jelentkezek majd, mire jutottam.
Csak koax fut benne. A behúzót át tudom tolni rajta, ezek szerint csak a kábel van letapadva. A rombolást mindenképp el akarom kerülni, mert friss festés. A behúzással nem lesz gond, UTP kábel már gyerekjáték lesz a koax kicibálása után.
Mosószeres vízzel a problémát megoldhatod, de minden recében ott fog maradni. Lehet hintőpor átporszívózása segítene a kábel mozgatása/forgatása közben, bár nem lehet tudni mennyi ragad a vezetékre.
Szerintem nem kellene ennyire túlspilázni. Fogd meg, tekerd rá a kezedre és rángasd meg, ne húzd folyamatosan hanem nagy erővel rövid időre. Kijön az... Elszakadni nem fog az biztos.
Értelemszerűen ne azon a részen kezdd ahol a gipszkaron falban megy, nem ott lesz megszorulva. Az általam megbecsült, idősebb tapasztaltabb szakember után is dolgoztam már.
Még annyit, hogy ha megindul, nem húzd ki, hanem azzal húzd is be az új kábelt!
Hoppá! Nem neked szántam, hanem Balaa16-nak!!! A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2020
Ha átmegy a behúzó, de a koax nem jön ki, ott bizony lehet egy doboz és benne egy hurok. A behúzóval meg szerencséd van, mert éppen szemben van a cső. Nem fér be a koax mellé az UTP?
Mivel ez gipszkarton álmennyezet, ha csak 1 csavar belement valahol, az kenegetheted, fújhatod, szívhatod, tekerheted, azon egyik sem segít, csak az, amit már leírtam.
Urak. Valaki segítene nekem? 1000W egy óra alatt hány kwh-t fogyaszt el? Vagy én nem értek valamit, vagy valami nagy gond van.... Elektromos padlófűtés. 1.5 oránként kapcsol be és fél.órat megy... Teljesítménye 1100w... Fel 8-tól délig 15kwh fogyott... Csak egy tv volt bekapcsolva.. semmi más....
1100W? Mekkora helységet fűt ez? Nem lehet, hogy lemaradt egy nulla?
Vagy pedig több ilyen teljesítményű modul van?
Bocsánat. Elírtam. 1200W 6 négyzetméter. Amúgy egy halószobát fűt. Jelenleg 28fokos padló hőmérséklet mellett produkálja a fent leírt időközöket.
Reggel csak ez az egy ment... Éjjel ment a másik kettő is... Ami 1600W. Így ment el 10kwh.... Ezért nem értem hova lett reggel egy fűtéssel 15kwh
Ismerni kellene a ház elektromos rendszerét. A hibát okozhatja zárlat, ami miatt a beton vasalat viszi el az áramot. De ha van FI relé, az leoldana. Egy méréssel mindent ki lehet deríteni.
"1000W egy óra alatt hány kwh-t fogyaszt el?" 1KWh-t.
Első lépésben elővennék egy árammérőt, és megmérném mennyi a valós áramfelvétele a fűtésnek... és mennyi a teljes elektromos rendszernek.
Ha nem tud egy fogyasztást kiszámolni, valószínűleg műszere sincs, meg áramot sem tud mérni, de lehet, hogy jobb nem is próbálkoznia...
Kezdetnek elég lenne lekapcsolt (feszültségmentesített) állapotban ellenállást mérni a végpontok között és a földelés-védővezetőhöz. Ahhoz a legolcsóbb digit. multiméter is megfelel.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2020
Hello! Szerintem Endrének igaza van, jobb ha nem mér semmit. Ekkora teljesítmény nem tud csak úgy elosonni, füstölne minden. Lehet csak az órán nézte el, a tizedespontot..
Egyszerűbb, ha mindent kikapcsol, és megnézi megy-e az óra, majd egy 100W-os izzót felkapcsolva egy óra múlva megnézni mit mutat. Ehhez nem kell semmi, sem műszer, sem beavatkozás.. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2020
A megoldás egyszerű, megy az 1 db 1200 W, a 2 db 1600 W, ami csak éjszaka ment, lehet nem kapcsolt ki, ment most is ebben az időszakban, ez összesen már 4,4 kW, ha hozzáadod az egyéb fogyasztókat ki is jöhet a 15 kWh fogyasztás. Egyszerű számolás az egész.
Legfeljebb az okot kell megkeresni, hogy a 2 db 1600 W -os ment, miért ment. Lehet csak rá kell tapintani, hogy meleg-e, még mérni sem kell.
Újabb példa a félreérthető feliratokra: 3680W összteljesítmény a főkapcsolón, 6A/foglalat maximum.
Akkor ezt egy hősugárzóval se lehet használni, nem? De a vevő joggal hiheti azt a 3680W miatt, hogy lehet, mert mindenhol a teljesítményt tüntetik fel, nem az áramot (ami itt 1380W/foglalat).
A hozzá nem értő biztosan nem fogja kiszorozni a 6A-t. Beledugja, amit akar, aztán vagy leég (elolvad), vagy nem. Ilyen terméket nem kellene árulni...
Írtam a magyar gyártónak, kíváncsi vagyok a válaszra (ha kapok).
Szia! Az értékek jól vannak feltüntetve ezen az elosztón. Nincs mit félreértelmezni csak ha az szándékos, hogy melyik érték mire vonatkozik. A kapcsoló az max. 3680W-t tud kapcsolni a leágazásokba pedig darabonként max. 6A-t lehet csatlakoztatni. Az elosztó nem rendeltetés szerű használata nem fog mentesíteni a felelősség alól ha ebből baleset, esetlegesen tűz keletkezik. Majd azt fogják megállapítani, hogy nem az előírásoknak megfelelően használták a terméket.
Egy hősugárzót sem érdemes hosszabbítóról működtetni.
Csak apró megjegyzés:
Néztétek már belülről ezt a fajta elosztót? Én a 6A-t is sokallnám az aljzatoknál... Ugyanis a belső sínezés csatlakozói lötyögnek, lógnak. Mint egy rosszul sikerült csúszósarus megoldás. Persze lehet, hogy többféle gyártmány van.
Szerintem, ez korrekt módon van feliratozva. Az "átlag felhasználó" a teljesítmény adattal sem tudna mit kezdeni, ahogy az árammal sem. A lényeg, hogy a gyártó/forgalmazó korrekt adatot szolgáltasson, ezzel megadva a lehetőséget annak, aki feltudja dolgozni az olvasottakat.
A korábban általam is kifogásolt ázsiai terméknek a jelölésével van a baj. Azt senki sem tudja jól értelmezni, csak belemagyarázni különböző elképzeléseket.
Teljesen igazad van. Viszont az emberek nagy része azt se tudja, a 6A-nál az A mit jelent Persze nem is kell tudniuk, de így, ez a hosszabbító nem túl szimpatikus nekem.
Szia!
Nekem a Zöld/sárga forrsztása tetszik! Ha már sarus megoldású a többi ---ez meg forrasztva ?
Szia!
Különösen annak a függvényében ; A 16A dugalj 1-2 órai igénybevételre tudja a 16A -t! Hosszú ,sokórás terhelésre 10 A-s ! Ez még jobb lehet, hogy 6A mertek megadni. Mert szinte mindegyik elmelegszik.! Persze vannak 16A -s dugaljak , Pl; |
Bejelentkezés
Hirdetés |