Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítséget kérek Whirlpool AWE 6519 mosógép kapcsán. Bármilyen programot indítok el a dob forgatása nem indul. Hibajelzés/hibakód nincs, ajtózárat bezárja, a zártságot visszajelzi. A szénkeféket, csatlakozásokat ellenőriztem, rendben. Diagnosztikai tesztben sem indítja el a dobot. Előre is köszönöm a segítséget!
Van nekünk egy Hajdú energolux HA1300 mosógépünk. Tizenkét éve teszi a dolgát, egy bánatom van, hogy a fedele szétrothadt. Nincs valamelyikőtöknél bontva egy olyan ami nincs porrá hullva? Szívesen megvenném.
Helló mindenki. Adott egy whirlpool AWG 681 felültöltős mosógép. Hogyan lehet a palástot leszedni róla? Olyan mint ha utólag körbetekerték volna lemezzel. Egyben van az egész palást.
A szénkefe hosszát is ellenőrizted 2cm már rövid lehet. Fűtés testzárlat?, elektronikában a triac ot és a reléket is ellenőrizzed.
Tessék itt a szervice manual.ITT
De szerintem ha a burkolatot nem tudod leszedni akkor hívj inkább szerelőt.
Köszönöm a választ, de azt képzeld el, hogy szerelő vagyok, és nem is mai gyerek, de ilyet még nem láttam. Nem kimondott mosógépszerelő de a szakmában dolgozom.
Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segítséget. A Miele Soffronic W 405 mosógépem nem melegíti fel a vizet. Mi lehet a baja? Köszönöm!
Szia! Fűtőbetétet nézted már?
Még nem. Hogy lehet bemérni?
Kell hozzá egy ohm mérő, jó betétnél néhány x 10ohm ellenálás mérhető.
Sziasztok,
érdekes probléma: Energomatból alul víz folyik, DE CSAK A MÁSODIK centrifugálásnál. A kondenzátor nem púpos. Kerekeket kicseréltük Kálmánnal bio négyágúra, lásd fényképek. Vicces része, hogy szétszedve mindenhol száraz, csak éppen a második centrifugáláskor jön a víz... Lassan kezdjük feladni.
Sziasztok!
Adott egy Whirlpool awe2320 típusú mosógép, semmit nem csinál, megállt mosás közben. A panelen mindent kimértem, az R020 jelölésű ellenállás szakadt. Tud valaki kapcsolási rajzot hozzá? Sehol nem találtam a neten, akarom cserélni az ellenállást. Nekem arany-fekete-barna tűnik, ami 400 ohm, olvastam 22 ohm-osokat, de azokon más a színkód, és nem akarom, hogy 20x akkora áram szaladjon át rajta.
Az narancs,ibolya,fekete lesz. 37 ohm..
Az LNK ic is gondolom ment vele. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2020
Ezt az ic-t le lehet mérni valahogy műszerrel?
Vagy érdemes cserélni ezt is?
Ha már ellőtte az előtét ellenállást akkor valószínű zárlatos lett az ic. Tehát csere. Meg van ott a körben 400 Voltos kondi kisebb kapacitással,azt is érdemes cserélni. Apró tételek.
Meg kiméregetheted a diódákat. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2020
Kicseréltem a hibás ellenállást, és az IC-t is.
Még is továbbra is, se kép, se hang Többi ellenállás, meg diódák, stb, mind ok.
Szia. Puffer elkót(elkókat) cserélted?, a szekunder oldalon is kell lennie néhány nagyobb értékü 16V kondinak ha van mire, akkor cseréld azokat is.
Megvaaaaaan. Azon az oldalon, ahol csak 3 láb van, az utolsót, amit ha jól emlékszem, a trafóhoz megy közvetlen egy diódán át, nem forrasztottam le, csak a többi lábat.
És van világítás! Sajnos közben eltört a tekerőnek a pöcke, épp szárad a ragasztóágyban, de holnap már tesztmosás ismét! Köszönöm szépen a sok helpet!
Biztosan hibás volt, mert miután kiszedtem, rohadt nehezen jött ki, meg fafúróval kellett fúrnom új mini lukakat, de a lényeg, hgoy a 4lábú oldalon az utolsó láb, ami konkrétan nem megy sehova, ott is sípolt a műszer(szakadásmérőben voltam), az első 2-2 láb ugye egy körön van, na és azokhoz 'hozzáéghetett' az utolsó láb is.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2020
Sziasztok.
Van egy lg wd-80150nup előtöltős mosógép. Olyan hibája van hogy normál mosásra állítva nem szív vizet. Csak akkor ha centifugára van állítva. 2-3 fordulat után leállítva mosóprogramra kapcsolva széped felveszi a vizet. A relé(?) kattan a csőnél. Pumpa és a szűrők tiszta. Merre felé lenne érdemes elindulnom.
szia!
Vízszelepek,vízszint érzékelő, szénkefe, fűtés testzárlat.....
A szelepre és az érzékelőre saccolom. Leginkább a szelepre mert amikor normális mosásban indulna kattan egy nagyot és a víz nem megy befelé. Szénkefe Motor jól működik, Fűtés tökéletes. Most lett trisozva majd ecetezve. Testzárlat? Hogy lehet megállapítani?
A motorba a 1,5cm es kefe már lehet rövid! A sz. kefe port is ki kell fújni. Testzárlatot szigetelés ellenállás mérővel tudsz mérni test felé, ami 1000V al dolgozik. Ha van kézi műszered azzal kitudod mérni a víz szelep tekercseket 3-4 Kohm közt kell lennie.
Maga a motor tökéletesen indul. Azzal nincs baj. Rendes mosásban is elindul csak nincs víz. Emiatt kell átkapcsolni az öblítés programra. Ott 2-3 alkalommal fordul és máris lehet kikapcsolni a gépet. És azonnal megy a mosás úgy ahogy kell.
Semmit nem jelent, hogy ott elindul!
Szervusztok,
a kedves segítségeteket szeretném kérni az alábbi hiba értelmezésében és lehetséges elhárításában: Whirlpool awt 2284 mosógépem programváltó tekerője ma úgy gondolta, hogy megállás nélküli kattogásba kezd. Ez mennyire gyakori jelenség? Milyen továbblépést javasoltok? Köszönöm!
Javítottam már ilyet, ott a soros kondi vacakolgatott.
Sziasztok.
Segitség kellene egy Bosch Logixx 8 géphez amin nem lehet más programot kiválasztani csak a centrit ami végig is megy. De azután is akárhova tekerem a programm választót csak centri van, gombok müködnek gyerekzár nincs bekapcsolva, hibakód nincs benne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |