Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » SD Reader (SD kártya olvasó)
Sziasztok!
Van egy ilyen memória kártya olvasóm. Bővebben: Link Miként lehetne megoldani az USB csatlakoztatását pl. egy laptophoz. USB kábelt hogyan lehetne hozzá csatlakoztatni a meglevőhöz?
Szia!
A jobb felső sarkon USB aljat látok.. van USB apa-apa kábel.
Szia!
A két tüskesori csati helyett (az alaplap belső USB portjára megy), ráforrasztasz pl. egy billentyűzet vezetéket. Az egyik a normál USB aljzaté, a másik pedig a kártyaolvasóké, ha jól emlékezem... (Piros:+5V, fekete: GND ezeket nem szabad felcserélni! A billentyűzet kábele nem mindig színhelyes, MÉRNI KELL! A DATA+/-felcserélése nem okozhat nagy galibát, csak nem működik az eszköz...) A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2019
Sziasztok!
Vásároltam egy kártya olvasót, kínai barátainktól. Átlátszó a háza és úgy látom, hogy a két SMD kondi hiányzik róla. Illetve a kártya foglalat középső dupla érintkezője, nincs beforrasztva. De valamiért mégis működik, talán érintkezik így is. Én úgy tudom, hogy ezek a kártyák elég érzékenyek, a feszültség ingadozásra. Talán mégis jobb lenne valamilyen kondit forrasztani bele. De milyet és milyen értékűt? 330 pikósak talán vannak itthon, az megfelelne?
Erről a típusról van szó: Bővebben: Link
Nincs benne IC se. Gyárilag van ráintegrálva a félvezető a nyákra. Magyarul egy kis fekete paca van rajta.
A számítógépes USB aljzatok viszonylag stabil áramforrások, a kártya max. 3.3 V-ról üzemel, tehát még egy stabilizátor is van benne. Kicsi a valószínűsége, hogy kritikus alkatrész hiányozzon belőle.
Az is valószínűtlen, hogy ne lenne beforrasztva két lába, anélkül nem működik. Könnyen lehet, hogy a vezetősávok egyből a foglalat(ok) alá kanyarodnak és nem látszik, hogy használatban lenne. Egy olyan képet vártam, ami mutatja a hiányzó alkatrészeket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |