Fórum témák
» Több friss téma |
Egyben válaszolva mindenre:
- sajnos a gyári adaptert kidobták, így az felejtős, mivel már azóta lenne másik kábel, ha meg lenne, semmi gond nem lenne. Idézet: „Biztos elkerülte a figyelmedet, hogy 6 V /500 mA AC adapter. Tehát, egy egyszerű trafó. Ettől kezdve van egy belső tápja, ami ki tudja milyen egyenfeszültségeket állít elő, pl -5 V -ot, amit a somogyi félétől nem kap meg.” AC/DC adapter 6V egyen feszkót adna, csak neten így találtam meg Idézet: „Papirforma szerint ennek igy jónak kellene lenni. Nézd át a bekötést. Told fentebb az univerzális tápon a feszültséget (ne 6V legyen, mert akkor nem tud miből stabilizálni a 7806, cserébe melegedni fog ).” ez így van, 6v-on csak kb 5,8-et adott, 7,5V-ra állítva adott 6,08 V-ot de így zúgott Idézet: „A régi táp nehéz volt ( transzformátoros?), az új is az? A modernekkel szokott olyan lenni, zavarszűrésként a 230V felé betesznek valamiféle alkatrészt. A telefonvonalak a földel szemben semmiféle szerkezeti elemet nem nagyon szoktak elviselni. A somogyis transzformátoros tápok egy részére viszont jellemző a beépített pufferkondenzátor gyatra minősége.” Valószínűleg itt van a kutya elásva... a régi elég nehéz volt, jó kis EI vasmagos téma gondolom valami megfejthetetlen stabilizálással, az univerzális pedig kis könnyű sz*r ami ez alapján lehet akár kis kapcsoló üzemű is, vagy kitudja milyen és azért zúg be... Erre milyen megoldás lehet? Tegyek 1-2 2200µF os puffer kondit a kimenetre minden egyéb nélkül? jó 15+ éve volt, hogy tanultam ezeket, nem emlékszem már hogy is lehet a tüskéket, lüktetést kivágni az elvileg egyen feszültségből, pedig tuti még oszcilloszkópon is nézegettük ezeket azt pedig végképp nem vágom, hogy a telefonba ebből mi zavarhat be
Ja, egyébként olyan az alapzaja, mint amikor kézzel megfogják egy erősítő jel bemenetét, ha ez segít
Sziasztok
3 családtagjaimmal szeretnék beszélni adó-vevőn, de az eggyik km a másik 8km van tőlem, és vannak panelházak
CB rádiókkal tudsz megfelelő hálózatot építeni, mással nem valószínű.
Philips D150 típusú vezeték nélküli telefon töltőjét széjjelszedve tapasztaltam, hogy telefonvonal egyik bemenetére sorosan kötött smd ellenállás (R9) és a csatlakozó jobb oldalán lévő smd kondenzátor (C10) elhalálozott. A kondenzátor közvetlenül a másik "vezetékre" csatlakozik. Ezen felül a tápcsatlakozó mellett szintúgy egy smd kondenzátor elégett. A telefonkészülék töltődik, a tápegység jó, azonban nem találja - gondolom a fentebb ismertettek miatt- a telefonvonalat a gépezet. Valakinek van-e ötlete, hogy mivel tudom helyettesíteni a tönkrement alkatrészeket?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
Sziasztok!
Egy 46MHz-es vezeték nélküli telefonnak mekkora a kimenő teljesítménye? Úgy tudom, hogy ezeknek legális a használata (nem mai infó), jól tudom?
Sziasztok,van egy CONKORD 1410-es vezeték nélküli telefonom.A felvevő gomb nem akar működni,szétszedtem,és a gombok belső felén valamilyen ragacsos anyag van,és a ahol a gombok érintkeznek,ott is ragacsos.Semmi nem folyt bele.Ha tudna valaki segíteni,köszönöm.
Távirányítós topic-ban találsz rá tippeket.
Anyagában ereszt...
Szia!
Den. szesz meg fogkefe --csodát tesz.
Szevasztok!
Ultraderm, és egy kis melegvíz kicsi súroló kefével, majd újra tiszta meleg folyó víz a kefe alatt. Csodákat művel ilyen esetben. Üdv. M.
Sziasztok !
Az előző h.sz.ben feltett kérdésen problémázom én is, azzal a különbséggel, hogy az akku típusokban nem vagyok biztos Tehát van egy pana* cordless telefon aminek elhasználódtak a régi akksijai (2 db AAA cella talán 600mAh ) Kapott egy pár ultratech instant accu nevű 900 mAh kapacitású csodát. Az új akkuknál illetve külső töltőben töltés után a telefon akkuszint jelzője 1/3 kapacitást mutat, de vidáman üzemel 2-3 hétig is (+ kb. 15-20 h beszélgetés). Dokkolóba cuppantva csipog, de véletlenszerű, hogy el kezdi-e tölteni az akkukat ... Ha igen akkor szépen megjelenik (pár óra múlva) a full akku jelzés* és ismét kezdődik a 15-20 napos szolgálat. (A készülék csak a töltés idejére van a dokkolójába helyezve...) -Lehet nem "ismeri fel" a más kapacitású esetleg típusú akkukat ? Akkor miért tölti fel egyszer-egyszer ? -Dokkoló kontakt hibát kizárhatom a csippanás miatt ? * akku körvonalban 3 vonal. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2021
Jó estét! dect telefon vennék csak nem tudom milyen márkát. Jelenleg panasonic márka van ami időkén t hivás kezdeményezésre olyan zajossá válik hogy érthetetlen a pár beszéd. A bajt csak tetézi , hogy a jelenség nem állandó, teljesen váratlanul jön. Az okát nagyon nehéz megtalálni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |