Fórum témák
» Több friss téma |
Aki tudja mi az, röhögött rajta, aki meg nem, azt úgysem érdekli valószínűleg...
Er-eggy (R1) Indulj!
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2020
Reméltem, hogy csak van valami földhurok a hangrendszerükben. Volt . . .
Újabb SSTV adások az ISSről :
30-án: 15.12-15.24, 16.49-17.01, 18.26-18.38 31-én: 16.01-16.13, 17.38-17.50. Állítólag számítógép csere történt a "HAM rigek polcán "és ennek a teszt üzeme fog zajlani A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
Az idopontok CET kozep europai .
Köszi az infótt. Sokkal hasznosabb, mint ami a NASA küldöz nekem, (Ha jól tudom, csk azokat a megjelenéseket jelzi, ahok a mgassága valmi határérték fölött van.)
Ezt küldte nekm ma: HQ-spotthestation@mail.nasa.gov 4:57 (6 órával ezelőtt) címzett: én Time: Thu Jan 30 4:58 PM, Visible: 3 min, Max Height: 51°, Appears: 49° above NW, Disappears: 12° above ENE HQ-spotthestation@mail.nasa.gov 6:58 (4 órával ezelőtt) címzett: én Time: Thu Jan 30 6:33 PM, Visible: 2 min, Max Height: 46°, Appears: 14° above WNW, Disappears: 46° above N A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
Használd az orbitron programot, vagy a heavens-above.com webet avagy van még másik sok online web satelit predict oldal
Orbitron program heavensabovecom n2yocom
Az első képek.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
Egy képet sikerült még lőnöm. A dőlés korrigálásra megkaptam a megoldást. MMSSTV-ben "Kattints az RX ablakban a kepre jobb gombbal es ott a menuben kapcsold be az "Auto slant adjustment"-et. Akkor magatol megprobalja korrigalni a dolest."
Így jó lett a kép. Nincs eltekeredve.
Ezt áruld el a repcsik pilótáinak is ha nagyon bedőlne velük a gép !
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
Az unkokákkal kapcsolatos logisztikai feladatok miatt ennek a képnek csak az alsó részét sikerült elkapnim, vizont kárpótolt egy Németországból 50 wattocskával sugárzott kép.
"...január 23 vizsga: 1 fő sikeres HAREC vizsgázó a bruttó 1/ből a siker 100%."
Van remény.
Ma spóroltak a energiával. Kisebb teljesítményen lehetett az adás. Ma csak ezt a képet sikerült vállalható minőségben fognom.
Ezt biztos az orromra fogják húzni Itt ment el pont fejem fölött (Miskolc) kb 20 perce észrevétlenül
Műholdakkal kapcsolatban sem túl gyakran fordul ilyesmi elő
Talán nem jó oldalán voltál az asztalnak.
Az MRASZ "megteszi a megfelelő jogi lépéseket". Egyik amatőr feljelenti a másikat.Szép.
Sajnos tipikus Az amúgy is halódó hobbit ilyennel megtaposni...
Sziasztok!
Még lehet hogy korai, de a naptárba beírhatjátok, hogy Március 21.-én rádiós - elektronikai találkozó és börze lesz Debrecenben. Bővebben információ itt és a http://www.dqradio.org/ oldalon.
Jóurak! A helyi adaottságok a mellékelt kép szerinti kialakítású antaenna megépítésére adnak lehetőséget. Szigorúan csak rövidhullámú vételre kéne. Érdemes foglelkozni vele?
(Elnézést a primitív rajzért!) |
Bejelentkezés
Hirdetés |