Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Ez egy sima ingyenes program. A gerberek alapján szimulálja a panelt. Nekem eddig akár az SL, akár az Eagle panelokat hiba nélkül "bemutatta".
Ez a program.
Köszi, de a cél az lenne, hogy 3d nyomtatóval nyákra rajzolni, szóval még egy kicsit kellene piszkálni. Közben már az autocad-be be tudom tölteni a gerberből konvertált dxf-et, de még nem jöttem rá hogyan lesz belőle 3d....
A programnak van egy egész parancs-csomagja, ami a térbeni ábrázoláshoz szükséges funkciókat tartalmazza. A DXF-ből importált réteg(ek), mint vonalak, kontúrjai a kívánt felületeknek. Ezeket egyesítve kihúzhatók tetszőleges magasságba (és irányba).
De az nekem erősen biceg, hogy ebből hogyan lesz 3d nyomtatót vezérelni képes kódsorozat. Ha rézfóliás lemezre akarsz "rajzolni", akkor inkább a nyomtó parancs kimeneti fájlját kéne buzerálni (de ez csak egy óvatos tippelés, régen plotterrel csináltam ilyet).
Ami Neked erősen biceg az lenne a legegyszerűbb része a dolognak, ha megfelelő formában be tudnám tölteni pl. a Freecad programba ( Bővebben: Link) akkor az a térbeli modellről készít stl file-t amiből a szeletelő program megírja a g kódot. Nem értek hozzá, de egyenlőre az autocad vakvágány, betölti a dfx-et de nem vonalak lesznek ....Közelebb van a megoldáshoz a Librecad, de az meg csak a középvonalakat hozza, ahhoz hogy ki tudjam húzni testé ahhoz zárt alakzatok kellenének...
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2020
Többfajta DXF konverzió van, legalábbis az EAGLE-ben ezek opcióként állíthatóak. Én csak az AutoCAD-ről tudok nyilatkozni. Abban egészen biztosan meg lehet ezt csinálni, de sajnos valóban kell hozzá érteni, és gyakorlat nélkül döcögős az elején.
Találomra egy rézréteget mellékeltem, amibe bele is nagyítottam a vastagság érzékelhetősége miatt. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2020
Elküldenél egy ilyen dxf-et, kipróbálnám a freecaddel.
Nem értjük egymást pontosan. Nekem fogalmam nincs hogyan kapcsolódik a 3D nyomtató a panelgyártáshoz, Te pedig nem érted a leképezést. Itt szó nincsen DXF állományról, amit el tudnék küldeni. Ez egy alapinformáció -az Eagle generálja-, amit az AutoCAD képes importálni vonalakként, és utána ebből több lépésben (jó sok) lehet készíteni 3d-s modelleket.
Tehát ha akarnék, akkor is csak DWG rajzfájlt tudnék küldeni (ez az alapértelmezés), de ezeket én nem adom ki. Idézet: „Nekem fogalmam nincs hogyan kapcsolódik a 3D nyomtató a panelgyártáshoz,” Sehogy alapjáraton, de itt van valami ötlet
Nagy nehezen megérkezett a végeredmény! Nagyon szépen köszönöm még egyszer a segítséget!
A hidrogén valójában egy gáz, ami persze elsőre egyből azt mondja hogy HUSS!
Még ha hidrogénperoxidot (H2O2) írtál volna ...
Erre mondják, hogy jobb későn mint soha
Ha vársz még 14 évet, szerintem ki fogja javítani
Üdv mindenkinek
Lenne egy kérdésem. Rajzoltam egy kis nyákot (kör alaku) ebböl szeretnék több darabot tenni egy 100x100-as lapra úgy hogy gyártás után kitördelhető legyen.Ezt a körvonalat hogyan lehet megrajzolni? Valami ilyesmire gondolok.
Az O (outline) rétegen rajzolj 0.2mm-es szélességgel.
A kivágandó területet körbe kell keríteni, nem egy vastag vonallal jelölni !
Megrajzolom a körvonalat 0.2mm-es vonalal majd ugyanezzel a vonalal mégegyszer körberajzolom mondjuk 2mm-el nagyobra,esetleg van valami szabvány hogy mekkorának kell lennie a kivágásnak?A kitöréshez eső lukakat is az O réteggel kell rajzolni?
Szögletes panelt az egyenessel, köralakút a körcikkel.
Szabvány nincs, a minimum szélesség amit a gyártó tud, hosszúság és közök távolsága azon múlik mennyire akarod könnyen törni. Ha 1mm fölötti szélesség nem hibázhatsz. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2020
Sziasztok!
Létezik ez a szoftver Ubuntuhoz is? A Windows-osat használtam, de most ez kellene.
Linux operációs rendszer alatt Windows emulátorral használható.
Csak Windows-t használtam kb 15-20 évig, előtte DOS-t. Mára a Windows emulátor sem jöhet szóba, de azért köszönöm a javaslatot.
A csatolóprogramról (WineHQ):
"A Wine (eredetileg a "Wine Is Not Emulator" rövidítése) egy kompatibilitási réteg, amely képes Windows alkalmazások futtatására több POSIX-kompatibilis operációs rendszerben, mint például a Linux, a macOS és a BSD. Ahelyett, hogy a belső Windows logikát szimulálná, mint egy virtuális gép vagy emulátor, a Wine a Windows API hívásait POSIX hívásokká alakítja menet közben, más módszerektől eltérően így nincs teljesítményromlás és a túlzott memóriafelhasználás, és lehetővé teszi a Windows alkalmazások tiszta integrálását az asztalra.(Google fordító)" Plusz magyarázat: "A "Portable Operating System Interface for uniX" vagy röviden POSIX egy kollektív neve azon szabványok családjának, melyeket az IEEE a Unix operációs rendszerek API-jának meghatározásaként definiált. Formális neve IEEE 1003, hivatalos megnevezése: ISO/IEC 9945. A projekt körülbelül 1985-ben jelent meg. A POSIX kifejezést Richard M. Stallman javasolta, az IEEE azon kérésére, hogy érthetőbb nevet adjon a szabványnak, a korábban használt IEEE-IX helyett.(Wikipédia)"
Sziasztok! Nem tudja valaki az XT60 típusú csatlakozó méreteit? Sehol nem találok egy méretezett rajzot róla.
Tudom, hogy nem pont arra van kitalálva, de használható.
Sziasztok!
Arduino UNO-hoz keresek makrot. Kérem, akinek van ossza meg velem. Sajnos nincs most nekem kézzel fogható Arduino UNO panelem, amiről megrajzolhatnám. Köszönöm szépen.
Ha csak a tüskesor kell, akkor íme, mert nekem csak anno arra volt szükségem.
Köszönöm szépen, a befoglaló méretek, tüskesor, és az usb pozícióra volnék kíváncsi, hogy ehhez tudjak tervezni sield-et. A tüskesor távolság, és méret nekem is megvolt.
Nekem eddig még csak olyan shield-re volt szükségem, ami eltérő méretű volt az alaplaptól, ha valamilyen más méret is kellett, azt műszaki rajzokból szereztem. Bővebben: Link
Talán ez megfelel.
Na ez tökéletes, köszönöm szépen
|
Bejelentkezés
Hirdetés |