Fórum témák
» Több friss téma |
Igen ez nekem is feltűnt. Én sem értem, hogy miért. Szerintem az RJ 64 Schottky dióda az SR64 supresszor dióda. Így is ugyanúgy működnie kell. A Schottky multiméterrel( dióda mérés egyik irányban 0,181V,másik irány szakadás. A Supressor- nál minkét irányban szakadást kell mérj.
Ebben az esetben mindkét alkatrész jó. Ha a szupressor megdöglik zárlatot kellene mutasson. Ha valamit rosszul tudok vagy gondolok kérlek javítsatok ki! Köszi. Üdv
Azt nem írtad, hogy miért akarod cserélni az SR64-et? Mi a hiba?
Szerintem az RJ 64 Schottky dióda az SR64 supresszor dióda. A Schottky multiméterrel( dióda mérés egyik irányban 0,181V,másik irány szakadás. A Supressor- nál minkét irányban szakadást kell mérj. Ebben az esetben mindkét alkatrész jó. Ha a szupressor megdöglik zárlatot kellene mutasson.
A 200V-os szupresszor (ha az) még diódaként viselkedik, egy hagyományos multiméterrel kimérhető.
Nos.
Ami hirtelen a kezembe került egy P6KE6,8 as tipusu szuppresszor. (beépítetlen, gyári új). Digi multival(MAXELL) mérve dióda állásban mind két irányban szakadást mutat. Ohm mérésnél (20 MOhm állásban 6 MOhm körüli érték mindkét irányban. UNI11-el (hagyományos fetes analóg)mérve(X10 kOhm mérés állásban) kb 1,5 MOhm mindkét irányban. Ez tény. P6KE200-as supressorom nincs itthon ezért ez nem tudom tesztelni. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2020
P6KE katalógusból idézve:
Idézet: „BIPOLÁRIS ALKALMAZÁSOK ESZKÖZÖK Kétirányú felhasználásra vagy CA utótag a P6KE6.8 típushoz - a P6KE440 típushoz. Az elektromos jellemzők mindkét irányban érvényesek. ” A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2020
A kétirányú az más tészta, én az egyirányú diódára gondoltam.
Logo alapján:
General Semiconductor http://www.chipdocs.com/manufacturers/GE.html Ami mostmár Vishay. Vishay-nál a diodák tipusjele: www.vishay.com/docs/88912/diodesgroupbodymarking.pdf Az RJ64 az GF1 marking-nak megfelel: http://www.vishay.com/doc?88697 RGF1J 1A 600V 250nS gyors dióda A SR64A pedig például az SMA, SMB, SMC szupresszor lehet. Ezt nem kerestem vissza az adatlapok alapján, mert sok fele van, de végig lehet nezegetni és az adatlapokban a Device marking code (ami it az SR) kell keresni.
Szia! Baukchnet főzőlap. Pontosan Ez zavart meg engemet is, hogy fordítva és nem teljesen az. Végül is betettem egy
uf4005 öt és működik. Köszönöm mindenkinek.
Üdv
Ezeknek az alkatrészeknek az azonosításához kérnék segítséget. Köszönöm.
Szia!
Ezek a megrendelő számára egyedileg kódolt félvezetők. Bővebb információt a készülék/áramkör szervizleírásából kaphatsz. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2020
Köszönöm, sejtettem. Az egyik IC-n SN7402N van, a másikon ez nincs rajta de a száma ugyanaz.
Gondolom ugyanazt csinálták, mint anno az IBM, a gyárból rendelt chipeket a saját számaikkal nyomtatták át. Akkor ez javíthatatlan, alig van róla információ, nemhogy szervizkönyv.
Némi visszarajzolásból összehasonlításból, kisaccolható mik ezek és mit kell tudniuk.
Szép napot.!
Léci LEGYETEK SZÍVESEK, ezt derítsétek ki, mi a bánat görcs ez?? Sose láttam még ilyet! AAkkora kb., mint egy forrasztó páka. Talán inkább így... A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2020
Moderátor által szerkesztve
Ellenállásmérést végeztél a csatlakozón?
Ki az a Léci, kit megszólítottál? Ilyen felhasználó nem szólt még hozzá a fórumhoz.
Sziasztok szép napot ez milyen készülék lehet .és menyit érhet értékben ? üdv lali
Valamilyen szenzor lehet, pl hőmérő
Valamilyen nagyfrekvenciás csöves végfok.
Rádió adó végfoknak nézem.
Hogy mit érhet. azt rádió amatőr tudja meg mondani. Az a két sapkás izé ott nem egy elektroncső? /nagy kövér üveghenger. De rossz a fotó alig látszik..) *** A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Moderátor által szerkesztve
Szia de az egy elektroncső (de nem gu81m ).
Nem az írásoddal van a baj (azt tudjuk, meg a modik is), hanem a szleng szavakkal. Itt nem használandók. Ld. szabályzat.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2020
Most ne haragudj meg, de ez nem ér semmit. Sokan lelnek valami régi dolgot aztán azt hiszik, hogy mit ér. Ha aranyból lenne.... na akkor igen !
Sziasztok! Elemtartót szeretnék készíteni, nem pont ilyet. A kérdésem az lenne, hogy a fém része milyen anyagból van (azt tudom, hogy fémből) és azt hol lehet kapni?
Cerkaelemhez való lemezt láttam az ebay vagy alin
Lehet, hogy egy régi rádióadó?
Rádió adónak az önálló végfoka volt, mert ha jól látom, a cső már szusszant egyet.
Sziasztok segitséget kérek a képen látható alkatrész lábainak meghatározásához Ez egy bontott alkatrész és a lábai már levágva , ezért nem tudom eldönteni ,hogy jó azonosítottam e.Sajnos a kép elég halvány az alkatrész BF961 köszönöm
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2020
Köszi ez én is megtaláltam,de még mindig nem tudom ,hogy jól azonosítottam e be a lábakat . A lábakon lévő kis púpokról próbáltam de a nem vagyok benne biztos . Ezért kértem a segítséget.köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |