Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   945 / 1172
(#) whalaky válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Semmi akadálya.INNEN rendeltem, de info az nincs. Gondoltam kimérem ha sorra kerül, de eredménytelenül. A képen a HSX410561K-D30 van, de ez sem sokat segített. Jelenleg ott tartok hogy a tizedes pontot képtelen vagyok szóra bírni pedig kéne. Be van kötve egyáltalán????
(#) nedudgi válasza whalaky hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Lehet, hogy nincs bekötve, erre a gyártó/eladó tud válaszolni.
Szerintem egy sima reklamáció elég lehet: nem a képen szereplő típust kaptad, nem működik minden szegmens, és vagy a BG, vagy a PayPal reklamációval kár a pénzt is visszakaphatod.
Elsőre az eladó ügyfélszolgálat (az oldal majdnem legalján, Q/A ) illetékes. Ha nem válaszol, kérd vissza a pénzt.
(#) vision61 válasza whalaky hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Nekem is vannak ilyen 4 digites 12 lábú bontott kijelzőim.
Valami trükkös belső elrendezése lehet, mert ha a 4 digithez vesszük a tizedespontot is, akkor az ugye 8 különálló szegmens, ez 8 láb, plusz a 4 digit, ez így 12. Akkor hogyan kap vezérlést a kettőspont? Pedig az eredeti helyén az is működött.
(#) Kovidivi válasza whalaky hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Ezt nézd meg: az adatlapban szereplő számon levő kijelzőnek nincs is kettőspontja. Szerintem valami félrement a gyártósoron, és eladják a selejtet is.
Ennyit írtam be google-ba: "hsx410561", csak egyetlen egy pdf-et dobott ki, mégpedig ezt: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2020
(#) whalaky válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Köszönöm mindenkinek, valahogy megpróbálom szóra bírni a kapott infók alapján. Előttem a hétvége.
Nem azt a kis pénzt sajnálom hanem a bosszúság... Na mindegy, túlélem ezt is..
(#) vargaf válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

És a "DP" kivezetés mi a mellékelt rajzon?
(#) whalaky válasza vision61 hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Igen, ezért kérdeztem hogy valakinek van-e valami támpontja. Csak ahogy itt elnézegetem a bekötéseket eddig egyik sem az. Nem tudom hogy a gyártó akármilyen kínai is megengedheti magának hogy egy termék adatlapját nem teszi közkincsé.
Most tartok hogy a tizedespontokat nem tudom használni. (a kettőspont megy, a digitek mennek, de a tizedespont az nem.) Most jön az a rész hogy ha lesz türelmem hozzá azt a pár száz kombinációt végig kéne próbálgatni, de lehet hogy a vödröt választom és keresek másikat ami jobban dokumentált.
Ha ez segít a kettőspont az enyémen a 3 (?) és a 9 (digit2) lábak közt van.
(#) vision61 válasza vargaf hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Tizedespont.
(#) whalaky válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Hidd el hogy nem én találtam ki, mindössze nem feltételeztem hogy trükköznek. Vagy már ez is photoshop?

HSX.JPG

Lomex árul hasonlót, több lábbal, zöldben. Az ár is hasonlít.
Az általam linkelt adatlapon 12 lábú, aminek valószínűleg több verziója létezik, órakijelző, vagy szám, tizedesjelekkel. Elképzelhető, hogy egy átkötés (a műgyanta alatt ) a különbség. A maszk meg azonos.

Baidu szerint ez a bekötése.

Miért nem inkább a te kijelződet fényképezed le? Ahol látszik a típusszám is. Vagy ugyanez egy-az-egyben? Nem trükköznek, csak eladják a selejtet jó olcsón. Lehet, hogy a kijelző felső rétege másik kijelzőtől származik, de az alsó rész viszont a típusszámnak megfelelő, tehát nincs a kettőspont alatt LED. Én ezt tartom valószínűleg. Volt ebből is egy kis maradék meg abból is, na rakjuk össze szépen és adjuk el... Egyébként szétszedhetsz egyet ha akarsz.
(#) janigel válasza whalaky hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Nem fogod megtalálni a tizedes pontokat, mert a gyártó egyféle maszkot használ több kijelzőre.
A 12 kivezetésesekben vagy a kettőspont, vagy a tizedes pont van bekötve.
Ha mind a kettő kell, akkor legalább 13 kivezetés kell hogy legyen.
Ezek :
Szegmensek =7
Digitek =4
Tizedesek =1
Kettőspont =1
Végeredmény = 14 kivezetés

Egy valamit azonban megtehetsz.
Hátulról a tizedesek pozíciójában belefúrsz óvatosan bizonyos mélységben, és beültetsz 4 db. smd ledet.
A kockázat itt is megvan, meg kell győződni arról, hogy belső fóliát ne érjen.
Vigyázz a mélységre, mert könnyen átszalad a fúró.
ui : én már csináltam ilyet, és észre se venni hogy nem gyári.
(#) whalaky válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

megtörtént, az se segített semmit.
A vége az lesz, bár nehezen tudom elhinni hogy egy az egész világon komoly nagyságrendben kereskedő cég ezt meg meri tenni cég ha kínai csomagküldő is.
Mindegy, téma lezárva. Senki nem találkozott még ilyen problémával.
Veszek másikat a lomexnél, nem találom fel újra a kereket.
Még egyszer köszönöm mindenkinek!

Idézet:
„egy az egész világon komoly nagyságrendben kereskedő cég ezt meg meri tenni”

Semmi ilyesmiről nincs szó, minden gyártó törekszik a minőség betartására, nem kockáztat.
Nem teheti meg, különben lehúzhatná a rolót.
Nem vetted figyelembe az előbbi hozzászólásaimat ?
Egyféle maszkhoz, többféle a belső bekötés.
Ez így fer, csak oda kell figyelni a rendelésnél.
Mi sokszor találkoztunk ilyen hasonló dolgokkal cégesen.
(#) Tomi111 válasza whalaky hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Szia!
Nincs bekötve ezekben minden pont, ami látszik szemből. Az adatlapját kell nézni mindig! Van, amelyikben a kettőspont van, másikban pedig a tizedespontok. Vettem már én is hasonlót, órának és hőmérőnek kellett egyszerre, így a tizedespontosat választottam. A óra jelzésekor a második pont villog. Így még mindig jobb, mint hőmérsékletkor a kettőspont jelezne....

Nincs ezzel semmi gond. Tamulópénz volt, egyébként pedig ha megreklamálod, visszakapod a pénzed, teljesen jogosan. A termék félrevezető volt, a képen szerepelt a kettőspont amit nem lehet használni. El kell fogadni, és keresni egy megfelelőt.
(#) janigel válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Idézet:
„A termék félrevezető volt, a képen szerepelt a kettőspont amit nem lehet használni.”

Igen, mindez igaz de csak akkor, ha nincs odaírva a kép alá hogy " A kép csak illusztráció ".
(#) janigel válasza janigel hozzászólására (») Feb 21, 2020 /

Pl. ilyenre gondoltam.
(#) lajos1969 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 22, 2020 /

Megvan!
AM-22A Hátha hasznos lesz egyszer valakinek az infó.
(#) majkimester válasza lajos1969 hozzászólására (») Feb 23, 2020 / 3

Hmm, mennyire ismerős ez a tipusszám.

ST Viper22A koppintás:
Bővebben: Link

400Ft itthon, ha nem akarsz sokat várni.
(#) kadarist válasza lajos1969 hozzászólására (») Feb 23, 2020 / 1

Egyébként nagyon sok kínai koppintást be lehet építeni egy az egyben a márkás típusok helyébe. Más a név, de a belbecs közel ugyanaz.
(#) Lacika válasza whalaky hozzászólására (») Feb 23, 2020 / 1

Idézet:
„... de info az nincs...”

Néha a hozzászólásokat is meg kellene nézni...

When I tried to used them I relized that the part number was different than the one in the photographs and also there was no datasheet to be found on the Internet for the part number i got (CL5642BH3)... After a lot of testing, I just wasn't able to make the DP led to switch on for digits no 1,2 and 4. The other LEDs worked OK. These dispalys may be cheap, but using them is a pain. Closest datasheet I came across is this one http://www.plexishop.it/pdf/Datasheet%206091%20display%205462bs.pdf. If the product is not faulty a datasheet or a basic connection diagram should be provided.

Actual number CL5642BH . Use data sheet of UVC-5623 12 pins pin compatible ! Only difference is the POINT ! Powering DP1 will light DP2 and Powering DP2 will light : between 2 and 3 .
(#) Gafly válasza whalaky hozzászólására (») Feb 23, 2020 /

Idézet:
„Köszönöm az igazán alkotó hozzászólást!”

Idézet:
„These dispalys may be cheap, but using them is a pain.”

Ebben a kettőben benne van minden, ami ide kell:
Aki nem tud angolul, és/vagy kimérni egy hétszegmenses kijelzőt multiméterrel...
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
(#) Dino71 hozzászólása Feb 24, 2020 /

Sziasztol!
Az alábbi képen bekarikázott smd diodat (SR64A)kellene cserélnem. Sajnos nem tudom mit tegyek oda.
(#) pipi válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 24, 2020 /

Megnézed hová van kötve, összehasonlítod az adatlappal, megnézed mit ajánl...
Bővebben: Link
(#) kadarist válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 24, 2020 /

Szia! Miben van ez a tápegység?
(#) Patópali válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 24, 2020 /

Szia!
Adatlap 21. oldalt keresd fel.

https://www.electronic-stocks.com/pdf-7f/TOP246R-TL.pdf
(#) kadarist válasza Patópali hozzászólására (») Feb 24, 2020 /

Szia! Az a baj, hogy a rajzhoz képest éppen fordítva állnak a diódák.
Következő: »»   945 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem