Fórum témák
» Több friss téma |
Márpedig a beküldött linken akad róla rajz is bőven csak megfelelően fordítod és le jegyzed.
A lábak hosszával próbáld azonosítani.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2020
Nem jól azonosítottad. De a linkelt oldalon megvan minden az azonosításhoz, csak el kell olvasni. De kiemeltem egy képet, a "Gate1" van másképp jelölve.
Keresd meg a D-S-t multiméterrel. Addig rakosgatod a multiméter vezetékeit az egymás melletti pinekre, amíg a többi üresen maradó láb megérintésére megváltozik a mért ellenállás. Az ilyenkor megérintett láb lesz valamelyik gate.
Sziasztok! Seretném a segítségeteket kérni, olyan IC-t keresek aminek a bemenetére adok +feszültséget, és akkor a kimenetén nincs semmi, mikor megváltozik a bemenet (megszakadt a + feszültség akkor, a kimeneten jelenjen meg egy + feszültség amire rá tudok rakni egy ledet, hogy világítson. Legalább 7 bemenet kellene ami ezt csinálja.
Megnéztem az általad belinkelt NAND kaput sajnos nem erre gondoltam, hanem arra,hogy pld. 2-es bemenetre menne + feszültség akkor a 9-es lábon jelenjen meg semmi, és ha megvátozik (megszakadt a + feszültség akkor, a kimeneten jelenjen meg egy + feszültség amire rá tudok rakni egy ledet. 2,3,4,5,6, bemenet 8,9,10,11,12- kimenet.
Ezek jók lesznek.
E = GND COM = +V A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2020
A "COM" lábra adott feszültség nem jut ki a kimenetre a diódán keresztül. Az ULN IC-k kimenete nyitott kollektoros, a kérdezőnek aktív kimenet kell. Csak az nem világos, hogy a "ne jelenjen meg semmi" tulajdonképpen mit is takar.
Igen ez " tulajdonképpen mit is takar " jogos.
De ha a kimeneteket felhúzza egy-egy ellenállással és a ledeket beköti a GND felé akkor jó. A felhúzó ellenállás a led áramkorlátja. Ha a bemenet magas, akkor a tranzisztor ki söntöli a ledet. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2020
Digitális kapuval nem megoldható, mert a " megszakad a + feszültség " az nem alacsony logikai szint.
Hello! Ha esetleg leírtad volna mit is építesz, miért is kell így működnie, akkor lehet kapsz ötleteket a megoldására. Mert ha IC-t keresel és még a lábak sorszámát/funkcióját is megkötöd, akkor szinte biztos hogy nincs ilyen. A táplálásról nem is beszélve.
Szia Köszönöm az ötletet ,ezzel a módszerrel megtaláltam a D-S-t az adatlap - ról meg a többi lábakat már be lehetett azonosítani.A rajzolt pozíció a jó . köszönöm
Korábban egy haveromtól kaptam ezt a 2 NYÁK-ot, esetleg valaki ismeri?
(az egyik valami Urbán-os panel, de szerintem a másik is)
Szia! Nem lábak sorszáma a lényeg,hanem az,hogy ha a bemenő láb egy + bemenetet és a kimeneten ne jelnjen meg semmi. Ha viszont a bemeneten nem kap jelet akkor a kimenet legyen magas szinű. Nekem kellene 8 ilyen láb. Tehát ha be1 akkor a ki 0. Ha a be 0 akkor a ki 1. Ehhez van 8 bemenetem és 8 kimenetem.
Digitális technikában nincs olyan, hogy nem jelenik meg semmi.
Esetleg lehet a kimenet alacsony/magas, vagy három állapotú, de az valószínűleg túlbonyolítaná a dolgot. Mi a projekt célja? A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2020
Tulajdonképpen ez egy sosor kör és én egyenként szeretném látni a 8 bemenetet,hogy melyik szakad meg. A táp 24v 8 ajtóra megy rá és ha valamelyik megszakad akkor nem ad ki semmit. Azt kellene tudnom ránézésre egy panelon melyik szakad meg, melyik ajtót van nyitva.Az ajtók vezetékei külön-külön, be vannak kötve egy dobozba.
Úgy nézem ez a rajz jó lenne nekem, csak én nem tranzisztorra gondoltam hanem IC-re. Nincs ilyen IC ami ezt tudná 8-szor?
Tegyél egy feszültségosztót minden bemenetre. Ha szakadás van, az majd lehúzza. Az IC esetén valószínűleg egyébként is szintet kellene illesztened.
Egy tokban nem valószínű, hogy találsz ilyesmit.
Egy mikrokontrollerrel könnyen, olcsón megoldható. Ha jól értelmezem a megadott feltételeket, akkor van nyolc bemeneted, és szeretnéd tudni, melyik szakad meg. Ez valami riasztórendszer szabotázsvédelme?. Programozás nélkül két áramkör kell hozzá: egyszer az áramkör megszakadása, másodszorra pedig, hogy melyik áramkör riaszt. Ehhez nem soros, hanem párhuzamos vezetékezés kell.
De hisz ez IC.
Amit rajzoltam itt Bővebben: Link az az ULN 2003 egyik kimeneti tanzisztora. Nézd meg az adatlapját. Itt van egy teljes rajz. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2020
Nagyon köszönöm! Ezt kérdeztem ,a Led.pdf tökéketessen megfelel nekem. Bocs,hogy először nem jöttem rá, de így már a teljes rajz alapján bejött a kép az agyamba.Még egyszer nagyon köszsönöm, és bocsánat,ha értetlen voltam!
Itt a 0(nulla) az NEM semmi! A semmi itt azt jelenti, hogy a bemenet "lóg" a levegőben. Fogalmazzunk pontosabban!
Üdv.
Adott egy KA7542 alkatrész, kérdésem az lenne , hogy miben különbözik a KIA7042 től ? Válaszökat kösz mindenkinek előre is.
Szia! Funkcióját tekintve nincs különbség.
Hali, akkor még lenne egy dolog amit kérdeznék. Ez egy Mosógép panel prociához tartozik ami mellett van egy Kvatz rezonátor ha jól irom ami sajnos hiányzik a panelből, na most én raktam bele egy hasonló gép paneljéből be is kapcsol a táp meg a panel is müködik, viszont ebben a gépben egy freqencia szabályzós szintérzékelő van és a proci nem fogadja el a jelét. A kérdés, hogy befolyásolhatja a crt vagy semmi köze hozzá?
Az lehet, hogy ha más órajellel jár a vezérlő, akkor nem működik megfelelően. Eredeti frekvenciájú kvarcot vagy kerámia rezonátort kellene beletenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |