Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   947 / 1172
(#) villanyipi válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Márpedig a beküldött linken akad róla rajz is bőven csak megfelelően fordítod és le jegyzed.
(#) nedudgi válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

A lábak hosszával próbáld azonosítani.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2020
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Nincs neki.
(#) vargaf válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Nem jól azonosítottad. De a linkelt oldalon megvan minden az azonosításhoz, csak el kell olvasni. De kiemeltem egy képet, a "Gate1" van másképp jelölve.
(#) kadarist válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Keresd meg a D-S-t multiméterrel. Addig rakosgatod a multiméter vezetékeit az egymás melletti pinekre, amíg a többi üresen maradó láb megérintésére megváltozik a mért ellenállás. Az ilyenkor megérintett láb lesz valamelyik gate.
(#) pumpa hozzászólása Márc 1, 2020 /

Sziasztok! Seretném a segítségeteket kérni, olyan IC-t keresek aminek a bemenetére adok +feszültséget, és akkor a kimenetén nincs semmi, mikor megváltozik a bemenet (megszakadt a + feszültség akkor, a kimeneten jelenjen meg egy + feszültség amire rá tudok rakni egy ledet, hogy világítson. Legalább 7 bemenet kellene ami ezt csinálja.
(#) nedudgi válasza pumpa hozzászólására (») Márc 1, 2020 / 1

(#) pumpa válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Megnéztem az általad belinkelt NAND kaput sajnos nem erre gondoltam, hanem arra,hogy pld. 2-es bemenetre menne + feszültség akkor a 9-es lábon jelenjen meg semmi, és ha megvátozik (megszakadt a + feszültség akkor, a kimeneten jelenjen meg egy + feszültség amire rá tudok rakni egy ledet. 2,3,4,5,6, bemenet 8,9,10,11,12- kimenet.
(#) janigel válasza pumpa hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Ezek jók lesznek.
E = GND
COM = +V

ULN200X.pdf

(#) Bakman válasza janigel hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

A "COM" lábra adott feszültség nem jut ki a kimenetre a diódán keresztül. Az ULN IC-k kimenete nyitott kollektoros, a kérdezőnek aktív kimenet kell. Csak az nem világos, hogy a "ne jelenjen meg semmi" tulajdonképpen mit is takar.
(#) janigel válasza Bakman hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Igen ez " tulajdonképpen mit is takar " jogos.
De ha a kimeneteket felhúzza egy-egy ellenállással és a ledeket beköti a GND felé akkor jó.
A felhúzó ellenállás a led áramkorlátja.
Ha a bemenet magas, akkor a tranzisztor ki söntöli a ledet.

DSCF3157.JPG

(#) janigel válasza Bakman hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Digitális kapuval nem megoldható, mert a " megszakad a + feszültség " az nem alacsony logikai szint.
(#) proli007 válasza pumpa hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Hello! Ha esetleg leírtad volna mit is építesz, miért is kell így működnie, akkor lehet kapsz ötleteket a megoldására. Mert ha IC-t keresel és még a lábak sorszámát/funkcióját is megkötöd, akkor szinte biztos hogy nincs ilyen. A táplálásról nem is beszélve.
(#) szepi003 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Szia Köszönöm az ötletet ,ezzel a módszerrel megtaláltam a D-S-t az adatlap - ról meg a többi lábakat már be lehetett azonosítani.A rajzolt pozíció a jó . köszönöm
(#) pisti89 hozzászólása Márc 1, 2020 /

Korábban egy haveromtól kaptam ezt a 2 NYÁK-ot, esetleg valaki ismeri?
(az egyik valami Urbán-os panel, de szerintem a másik is)
(#) pumpa válasza proli007 hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Szia! Nem lábak sorszáma a lényeg,hanem az,hogy ha a bemenő láb egy + bemenetet és a kimeneten ne jelnjen meg semmi. Ha viszont a bemeneten nem kap jelet akkor a kimenet legyen magas szinű. Nekem kellene 8 ilyen láb. Tehát ha be1 akkor a ki 0. Ha a be 0 akkor a ki 1. Ehhez van 8 bemenetem és 8 kimenetem.
(#) nedudgi válasza pumpa hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Digitális technikában nincs olyan, hogy nem jelenik meg semmi.
Esetleg lehet a kimenet alacsony/magas, vagy három állapotú, de az valószínűleg túlbonyolítaná a dolgot.
Mi a projekt célja?

Tulajdonképpen ez egy sosor kör és én egyenként szeretném látni a 8 bemenetet,hogy melyik szakad meg. A táp 24v 8 ajtóra megy rá és ha valamelyik megszakad akkor nem ad ki semmit. Azt kellene tudnom ránézésre egy panelon melyik szakad meg, melyik ajtót van nyitva.Az ajtók vezetékei külön-külön, be vannak kötve egy dobozba.
(#) pumpa válasza janigel hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Úgy nézem ez a rajz jó lenne nekem, csak én nem tranzisztorra gondoltam hanem IC-re. Nincs ilyen IC ami ezt tudná 8-szor?
(#) Spaten válasza pumpa hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Tegyél egy feszültségosztót minden bemenetre. Ha szakadás van, az majd lehúzza. Az IC esetén valószínűleg egyébként is szintet kellene illesztened.

Mi az a sosor kör?

8 mikrokapcsoló sorba kötve!

Egy tokban nem valószínű, hogy találsz ilyesmit.
Egy mikrokontrollerrel könnyen, olcsón megoldható.
Ha jól értelmezem a megadott feltételeket, akkor van nyolc bemeneted, és szeretnéd tudni, melyik szakad meg. Ez valami riasztórendszer szabotázsvédelme?. Programozás nélkül két áramkör kell hozzá: egyszer az áramkör megszakadása, másodszorra pedig, hogy melyik áramkör riaszt. Ehhez nem soros, hanem párhuzamos vezetékezés kell.
(#) janigel válasza pumpa hozzászólására (») Márc 1, 2020 / 1

De hisz ez IC.
Amit rajzoltam itt Bővebben: Link az az ULN 2003 egyik kimeneti tanzisztora.
Nézd meg az adatlapját.
Itt van egy teljes rajz.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2020
(#) pumpa válasza janigel hozzászólására (») Márc 2, 2020 /

Nagyon köszönöm! Ezt kérdeztem ,a Led.pdf tökéketessen megfelel nekem. Bocs,hogy először nem jöttem rá, de így már a teljes rajz alapján bejött a kép az agyamba.Még egyszer nagyon köszsönöm, és bocsánat,ha értetlen voltam!
(#) Gobe54 válasza pumpa hozzászólására (») Márc 2, 2020 / 1

Itt a 0(nulla) az NEM semmi! A semmi itt azt jelenti, hogy a bemenet "lóg" a levegőben. Fogalmazzunk pontosabban!
(#) lukovicsek hozzászólása Márc 3, 2020 /

Üdv.
Adott egy KA7542 alkatrész, kérdésem az lenne , hogy miben különbözik a KIA7042 től ?

Válaszökat kösz mindenkinek előre is.
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Márc 3, 2020 /

Szia! Funkcióját tekintve nincs különbség.
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2020 /

Hali, akkor még lenne egy dolog amit kérdeznék. Ez egy Mosógép panel prociához tartozik ami mellett van egy Kvatz rezonátor ha jól irom ami sajnos hiányzik a panelből, na most én raktam bele egy hasonló gép paneljéből be is kapcsol a táp meg a panel is müködik, viszont ebben a gépben egy freqencia szabályzós szintérzékelő van és a proci nem fogadja el a jelét. A kérdés, hogy befolyásolhatja a crt vagy semmi köze hozzá?
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Márc 3, 2020 /

Az lehet, hogy ha más órajellel jár a vezérlő, akkor nem működik megfelelően. Eredeti frekvenciájú kvarcot vagy kerámia rezonátort kellene beletenni.
Következő: »»   947 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem