Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Jvc KD-SX979R cd-s magnó
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Kruzslecz Mihály hozzászólása Jún 4, 2008 /

Sziasztok!Kellene egy kis segítség!Van egy Jvc Rádiós CD-s magnóm.Nem viszi a lemezt csak ha hideg a magnó!Beolvassa de csak addig játsza amíg hideg!Nem tudom mi lehet a baja!Szerintetek?Valaki segítsen!Köszönöm!
(#) KondorCsaba válasza Kruzslecz Mihály hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Helló!
Ha a CD-részt kiemeled ,és úgy probálod ki,meg kellene nézni,hogy nem forrósodik-e fel a motorvezérlő IC.Ez általában a lejátszó alsó felén lévő panelen van,SMD IC a középső részen 1-1 pici hütőfüllel ami a panelre van forrasztva.Ha melegszik akkor lehetséges hogy zárlatos a forgató motor.Ha nagyon felmelegszik az IC letiltja a forgatást.Ha a motor kivezetéseit kiforrasztod a panelből ellenállásmérővel rá kell mérni,ha az ellenállás 10 ohm körül van akkor OK,ha csak 2-3 ohm az nem jó.Szép lassan körbe is kell forgatni a motort,mert 3 tekercs van benne.

(#) proba válasza KondorCsaba hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Motor teszteléshez inkább 2-3 V ot javaslok ha erről szépen forog ÉS az áramfelvétele nem több 20-30 mA nél minden pozícióban biztonságosan indul akkor tekintem jónak.
(#) Kruzslecz Mihály hozzászólása Jún 5, 2008 /

Nos, 25mA-nál többet nem vesz fel, szépen forog, nem akad, és az ellenállása 12 Ohm!Mi lehet akkor vele?
(#) KondorCsaba válasza Kruzslecz Mihály hozzászólására (») Jún 6, 2008 /

Nekem már volt szerencsém olyan CD játszóhoz,ami hasonló tüneteket produkált,de sajna ezen csak az olvasófej csere seggitett.
(#) Kruzslecz Mihály hozzászólása Jún 6, 2008 /

Honnan tudok bele szerezni fejet?Használt is jó lenne!Van neki valami típus száma?Vagy valamiből esetleg lehet kiszedni amivel működne?Nem igazán ugyanilyen magnóra gondolok hanem valami más olvasóra!
(#) Pozsy hozzászólása Júl 4, 2009 /

Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Van egy Jvc Rádiós CD-s magnóm. Azt hogy lehet bekötni? mert a rádión van valami "csoki" a kocsiba meg nincs.... meglehet valahogy oldani vagy inkább ne gyúljak hozzá??
(#) titi válasza Pozsy hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Hali!
Ha nem értel hozzá, én inkább azt javaslom keress egy szakembert.
Sok rádiót javítottam már azért, mert a tulaj próbálta bekötni, de sajnos nem sikerült neki, többnyire a végfok szokott kimenni benne.
(#) paul64 válasza Pozsy hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Szia,
Jó lenne valami közelebbi arról a "csoki"-ról. Milyen alakú, hány kivezetéses, esetleg ha úgy könnyebb, egy fénykép.
(#) Pozsy hozzászólása Júl 5, 2009 /

Hát én úgy tudom hogy ez az a "csoki"
de hogy ha úgy jobb lenne hogy ha a sajátomról csinálok képet akkor azt teszem fel

12850HQ.JPG

(#) paul64 válasza Pozsy hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Ez egy szabvány ISO csatlakozó, az újabb autókban már ez van gyárilagBővebben: Link
(#) Pozsy hozzászólása Júl 6, 2009 /

Azt tudom, csak hogy nekünk a suzukink (régi swift) van és abból egy piros fekete és szürke vezeték jön ki...
És nem mertem kihúzni belőle vezetékeket. És hogy azt hogy tudnám bekötni??

Figyelj jobban az írásodra kérlek!
szamóca
(#) szamóca válasza Pozsy hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Nagy a valószínűsége hogy ez nem gyári kiépítésű szabvány csatlakozás. Egy multiméterrel kideríthető lenne, hogy mik ezek a vezetékek.
Az nem lehetséges hogy becsúszott a műszerfal mélyére a z ISO csatlakozósor?
(#) paul64 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Én úgy emlékszem a régi suzuki nem ISO csatit használt. Az ISO-t a németek ötölték ki. Sőt mintha az is derengene, hogy csak a kapcsolt és az állandó pozitívot lógatták be a műszerfal mögé, testet már úgy kellett szerezni valahonnan. Itt van két suzuki csati képe.
(#) Pozsy hozzászólása Júl 7, 2009 /

De a mi suzukinkba nincs ilyen iso csatlakozó csak 3 kábel jön ki belőle... akkor ki kéne húzni még hozzá kábelt??
(#) paul64 válasza Pozsy hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

Így van valószínűleg. Lehet, hogy jobban járnál, ha valaki rutinosabb ember szerelné be. Valószínűleg a hangszórók kiválasztására is oda kell figyelni, ha van gyári helyük akkor nem mindegy milyen hangszórót veszel.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem