Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A másik 3 vezeték valószínűleg egy Hall-elemes érzékelőre csatlakozik.
Nem túl valószínű. Ha hall érzékeli a fordulatszámot nem lenne rajta hengerszám választó kapcsoló.
Az hogy van rajta kapcsoló arra enged következtetni hogy a gyújtótrafóról vagy elektronikáról veszi a jelet, ez valószínű a zöld vezeték. Egy vezeték biztosan a háttérvilágításé, ez talán a rózsaszín. A piros az a +12V, fekete -12V. Nem biztos hogy így van, csak tipp.
Angolul az "RF energy harvesting" szavakra keresbe találhatsz bővebb információt.
Nem, az LM386 kisfeszültségű, kisteljesítményű végerősítő, az LM387 pedig kiszajú kettős előerősítő. Az egyik az erősítő elejére, a másik a végére való.
Tájékozódj az adatlapjaikból, hogy mire valók.
Sziasztok!
Van arra mód hogy megváltoztassam egy tekercsben folyó áram irányát egy kapcsolóval? A tekercsnek nincs középkivezetése, és a kapcsolást nem relével kell megoldani hanem tranzisztorral. Van pozitív és negatív tápfeszültség is. Négyszögjel impulzussal szeretném a tekercs áramát oda-vissza váltogatni egy adott frekvencián. Előre is köszi a segítséget.
Van, H-híd (H-bridge) néven futnak az ilyen eszközök. Olyan H-hidat kell venni/készíteni, ami bírja a tekercs áramát és feszültségét.
Mielőtt kérdezel, írd be a Google -ba a típus számot és hasonlítsd össze a két katalógusban leírtakat. Egyébként nem.
Gondoltam rá, csak nem hittem, mert akkor a többi is lehetne KompaktLemez, meg HosszúJáték.
Kell neki szerintem egy megszakítóról jövő jel, meg vagy gyújtás- vagy világítás plusz is.Ez lehet a többi vezeték.
A CD és LP rövidítések angol nyelvi környezetet sugallnak, ott pedig a magnókazetta rövidítése MC.
Érdeklődnék, hogy a L7808CV feszültségszabályozó és az általa táplált áramkör közé kell-e még valami alkatrészt beépíteni (pl. ellenállást vagy kondenzátort)??
![]()
A datasheet-et megnézted? Kétlem...
Megnéztem, viszont több ábra is szerepel benne és nem tudom, hogy egyszerű megtáplálásos felhasználás esetén...
![]() ![]()
Figure 4. Application circuits nevű ábra alapján kell használni, utána mérési kapcsolások jönnek. Elé, mögé kell tenni egy-egy puffer kondenzátort az ábra szerint.
Azok szűrő kondenzátorok, a stabilizátor áramkört védik a nagyfrekvenciás zavaroktól.
A puffer kondenzátor az egyenirányító után van. A stabilizátor után nem szabad/érdemes nagyértékű kapacitást tenni, mert egyrészről veszélyezteti az áramkört, mert kikapcsoláskor fordított feszültség kerülhet a stabilizátorra, másrészt semmi értelme, mert az áramkör kimeneti impedanciája kisebb mint az elektrolit kondenzátoré. Udvari Zsombor: Tessék megtanulni olvasni, márminthogy adatlapot. Ha alaposan olvasod, mindent megtudhatsz az áramkörről, mire, és hogyan használhatod. A megjegyzéseket is.
Aha!
![]() 0.33 µF a bemenet és negatív közé, valamint 0.1 µF a kimenet és a negatív közé? Jól értem, hogy a bemenet (12V) és kimenet (8V) negatívja közös? Több kérdésem nincs. ![]()
A bemeneti 0,33 µF -ot elhagyhatod, ha az áramköröd az egyenirányító pufferkondenzátorára csatlakozik.
Udvari Zsombor - Jól érted!
Pucuka, előbb adj egyértelmű választ a kérdésre és utána lehet további infót adni. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Idézet: „Ha jól értem, akkor egy 0.33 µF és egy 0.1 µF kondenzátorra van hozzá szükség?” Elnézést, az első kérdésre válaszoltam, a másodikra egyértelmű választ ad az adatlap, nem is értem, mi a kérdés. Az adatlap ábráján a bemenet és a kimenet között egy vonal van, ezután hogy merül fel az a kérdés, hogy közös-e? A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Egyenirányító? Egy 12V DC dugasztáp a tápforrás, viszont "biztos ami biztos" alapon inkább nem hagyom el a bemeneti kondenzátort sem...
Lehet, hogy kénytelen leszek a 0.33 µF bemeneti kondenzátort elhagyni, mivel olyan értéket nem találok HEstore listájában. Lehet-e valamivel helyettesíteni, vagy csak én nem találom? ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Mit nem találsz a Hestore árúházban?
330 nF 63 V
Szó szerint 0.33 µF kerestem!
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
És a 0,33 µF az nem azonos a 330 nF-el?
Az, hogy kezdő. Még nincs elég tapasztalata és gyakorlata. Próbáld megérteni és egy kis türelem. Ja és ne kérj elnézést, nincs miért.
Üdv. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Az előbb írtam pucukának, kezdő kevés gyakorlat, valószínű kevés alkatrész ismeret. Segítsük hátha belejön.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Több mint 5 éve itt van a fórumon, feltett már több mint 1000 kérdést a témáiban és a válaszokat sem olvassa el vagy nem értelmezi. Meddig tekintsük még kezdőnek? Egy sima 7808 stabilizátorral már 5 napja küzd!
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Az átváltásokat nem ismerem... Amúgy pedig már leadtam rendelésemet...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |