Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Helló.
Használt már valaki LGT8F328P alapú Arduino Nano-t? Ebay-en nagyon olcsó: Bővebben: Link. 1.6-1.7$. Teljesen kompatibilis lenne az Atmega328-cal, esetleg még jobb is? A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2020
Nézd meg ezt, ebből elindulhatsz.
7 Segment
Manapság csak azt használok. EEPROM-ot kivéve jobb.
Én általában ezt használom. Tisztességes munkát végeztek a kínaiak.
Bővebben: Link
Alacsonyabb sebességen próbáltam, de igazad van.
Köszönöm!
A kvarc 16 001 KHz-en intenzíven megy, a soros monitoron 115 200 baud-al küldött adatokat pontosan visszaküldi.
De csak 1 sorban max. 80 byte-ot, a többit nem. Ez talán a soros monitor beállítása. A reset gomb jól működik. Próbáltam többféle bootloaderrel, de nincs különbség.
Köszi a választ,közben több helyről összevágva kész lett a kód(egyben nincs meg a neten,napokat keresgéltem)Ez lett belőle,serial monitoron minden ok,jó értéket ír:
Jelenleg még 1 kijelzővel próbálom,(eléd lenne az utolsó szám)annyi a gond ,hogy ha p.l a serial monitor 14-et ír ,akkor a kijelzőn megjelenik az 1 -es,következő fordulatnál a 4-es, aztán megint 1 ,megint 4 ...és így tovább Mi lehet rossz a kódban? A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Moderátor által szerkesztve
Bármennyit vissza kell küldenie. a terminál ablaknak tudtommal nincs limitje. Az USB soros port átalakító rx tx lábát öszezárva arduinó nélkül menyi adatot hajlandó visszaküldeni? A bootloadernek a visszaküldött adatokhoz semmi köze, azt csak a te programod befolyásolja. Mennyi a tápfeszültség ? Ezt a sebességet (16MHz) már csak 5V on szereti a katalógus szerint.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2020
Az USB-s megy 3 millió bauddal is, de találtam egy hibát.
Soros adatokat sebességtől függetlenül csak akkor küld ki, ha előtte kapott soros adatot. De akkor megy oda-vissza akár 115200-al. Ez eddig nem derült ki, mert, amiben próbáltam, ott ez megvolt. Azt gondolom, hogy ez processzor hiba, mert a while(!Soros); -al megvárom a port feléledését. Köszönöm a segítséget!
Üdv!
Egy Arduino Pro Mini-t meg lehet táplálni 9v-os elemtől? Előre is köszönöm!
Nem valami auto baudrate beállítást használsz ? Lehet azért kell neki adat, hogy tudja milyen sebességen kell neki kommunikálni. A másik, ha már programozót használsz, a fuse bitek értékét kiírhatnád. Lehet valamit átírtál, és azért nem beszélget veled. Magával az arduinó keretrendszerrel próbáltad a bootloadert beégetni? Lehet az a fuse biteket is helyre rázná.
Húha, emlékszem, hogy ebbe én is belefutottam, ha megölsz sem emlékszem mi volt a hiba.
Ezzel biztosan működik egy 2 digites számláló.
A VIN bemeneten (vagy RAW), de nem ajánlom. Egyrészt az elemed gyorsan lemerül, másrészt a lapon levő stabilizátor nem a legjobb (kevés áram, kevés disszipáció).
Kiegészítés:
A 9V elemben egy rakás cella van sorba kötve, hogy összeadódjon a feszültségük. Cserébe túl sok áramot nem lehet kivenni belőle. Az Arduino feszültség stabilizátora úgy működik, hogy a fölös feszültséget elfűti. Ez a 9V elem esetén azt jelenti, hogy a teljes energia 4/9-ed része megy a kukába. Az áramkör nem energiára optimalizálva van tervezve. Ezért nem fog olyan sokáig működni, mintha direkt erre terveznél egy áramkört. Viszont csak rádugod, és már működik is. Mit akarsz csinálni vele?
Köszönöm,hogy próbáltál segíteni,beírtam a sorokat,
azt csinálja ,hogy ha pl.14 jelenik meg a serial monitoron,ami egyébként jó érték elmegy a mágnes a hall sensor előtt az első led digit kíírja az "1"-est, aztán elalszik.Amikor másodszor(1 kör után) megint odaér a mágnes, kíírja a második digiten a "4"-est ,ami szintén elalszik,a következő körnél megint az "1" -es,utána 1 kör mulva megint a "4"-es és így tovább... Egyszerre sohasem világít a 2 digit ,körönként váltogatja egymást. A megoldás az lehetne,hogy az épp aktív digit ne aludjon el rögtön a triggerelés után,hanem még maradjon világítva addig amíg nem kap más utasítást, pl 4 helyett váltson 5 -re vagy 3-ra.(függően a sebességtől. Gondolkodtam hátha egy delay(...) segítene?
Én javaslok egy ingyenes 60nap alatt Arduino tanfolyamot (google megtalálja). A feladatodat egyáltalán nem ilyen módon kellene megoldani, hanem minimum állapotgéppel, de inkább egy gyors interrupttal (Arduino alatt az se nagy falat).
Szisztok
USB HID távirányítóval szeretnék https://www.google.com/search?q=sc-b03&sxsrf=ALeKk009y9WBOHgErD...ih=911 Arduniot kezelni. Uno + usb host shield + usb bluetooth dongle. usb host shield 2.0 könyvtárban van pár hasonló, de igazából nem tudom, mit hogyan merre tovább. Valakinek van tapasztalata hasonlóban?
Köszönöm! Nincs külön programozóm, így hagyományos Leonardo-t használok a feltöltésre Arduino as ISP(ATmeg32U4)-ként.
De nem babráltam bele, csak a RESET-et és a LED-et írtam át 10, 13-ra.
Köszönöm!
Futófényt szeretnék, előre leprogramozott villogási módokkal. Kb 30-40 ledről lenne szó, és egy bluetooth modulról. Külső táp lenne hozzá, de elemesre válthatóra is megcsinálnám azért...
Hát 30-40 ledet nem fog elvinni semmilyen 9V-os elem. 40 led 20mA-rel számolva 0.8A! Akkumulátor lesz az, vagy bedugós táp.
Szerk: Értelemszerűen ahány led egyszerre világít, annyit eszik. Ha csak egy led fut körbe, akár 20mA is lehet a vége. Ha ezt betartod, akár még elemes is lehet egy pár percig, óráig. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Igy van, habár ma már nagyon jo LEDek vannak, a minap a fehér LEDekkel tiz kiloOhmos ellenállást kellett sorbakötnöm 12 V-rol, hogy ne vakitsanak.
Üdv,sikerült nagyrészt megoldani ezt a bicikli sebességmérőt,
az utolsó gond az,hogy szépen kiirja a sebességet,de ha megállok(nincs több triggerelés)az utolsó érték bennmarad. Ekkor kéne "0" -ra visszaállni... A kikommentelt résszel próbálkoztam,de nem jó) A kód: (...az elejét nem idézem csak a lényeget)
Köszi ha valaki tanácsolna valamit azon kívül,hogy iratkozzak be 60 napos ingyenes Ardu tanfolyamra A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
Idézet: „,hogy iratkozzak be 60 napos ingyenes Ardu tanfolyamra” Pedig tényleg jó, én is végigolvastam!
Ez a rész miért van kommentelve? Elsőre én is így fognék neki. Ez EndTime, és a StartTime honnan jön? Az a baj a kódrészletekkel, hogy te azt gondolod ez a fontos, közben meg lehet hogy valahol máshol van hiba. Tessék szépen mellékelni a kódot, hogy érdemben tudjunk segíteni, ne kelljen a varázsgömböt előszedni a szekrény mélyéről! A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Látatlanban: csak várja a következő impulzust, de az nem jön... Nem tud sebességet számolni,marad a korábbi érték.
Megoldás: ha nem jön impulzus x ideig, akkor bicikli áll - sebesség =0.
Ez lenne az egész kód:
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
itt valami nagy kavar van a kapcsos zárójelekkel.
A loopnak nem így kellene kinéznie?
Szerintem volt ott egy "if" valamikor, és ottmaradt a zárójel. Nem azzal lesz a baj szerintem. Mindjárt belenézek én is.
Elsőre egy észrevétel: A timerRunning-ról feltételezed hogy induláskor automatikusan nulla értéket vesz fel. Ha így is van, ez rossz gyakorlat, tessék kézzel inicializálni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |