Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Itt egy lehetséges megoldás.
Legjobb ha egy külön kis tápegységet kap és csak a hang kimenet GND-je csatlakozik a HIFI GND-jével. Legnagyobb felvett áram amit mértem rajta 100-120mA volt, de akkor benne volt egy pendrive és egy memóriakártya is, valamint BT módra volt kapcsolva. Egy DC-DC izolátor is nagyon jó megoldás, ezt kapni lehet készen, de akár magadnak is csinálhatsz. Izolátor projekt.
A fiók mélyén hányódó trafós 'antik' mobiltelefon töltők 7-8 V-ot szolgáltatnak ezzel a BT vevővel terhelve. Bővebben: Link
Tökéletes megoldás. Én sem dobálom ki ezeket.
Köszönöm mindenkinek! A külön trafós megoldás lett a befutó! Úgy nulla az alapzaj!
Szia!
Igen változik. Ha bekapcsolom, akkor 3,2V. Aztán adtam neki egy kis hőt hőlégfúvóval és felment akár 60V-ig is. Szóval akkor lehet az 4N29 IC lesz a gond.
Sziasztok!
Volt anno egy Crown Pulse 2x1100W-os végfok javításom, amit megosztottam veletek. A nyugalmi áramot kellett beállítani, miután a végfok része javítva lett. Az egyik oldala frankó, ellenállás csere után a nyugalmi áram is korrekt. Viszont a másik oldal érdekesen viselkedik. Ott az R82-es ellenállást 680 ohm-ra kellett cserélni, hogy a rendbe legyen a nyugalmi árama. De bekapcsolás után 5-6 perccel, a TR20-21-es tranzisztorok tönkrementek. Kicseréltem őket, de azóta lassan áll be a végfok "nullpontba", ezért a végfok védelem letilt. Ha bekapcsolás előtt lehúzom a kimenetet a panelról, beáll a végfok és visszadugom, akkor nem tilt le. (lásd videókat). Kicseréltem a az összes kondit, és műveleti erősítőt, de nem hozott sikert. Van ötletetek hogyan lehetne felgyorsítani a folyamatot? A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2020
Hol lehetne megtalálni a google-n kívül valami olyan ötletet - (a google sajna nem dob ki semmit sem az IC gyártói paraméterein kívül) hogy például milyen erősítő-kapcsoláshoz lehetne felhasználni gyakorlatban az AN7164-es IC-t?
Sehol semmiféle alkalmazás nem található. Hogyan van ez? Más Létezik-e olyan IC, ami legalább +42V tápfeszültséggel elmegy, és nem holmi kettős táppal? Idézet: „Létezik-e olyan IC, ami legalább +42V tápfeszültséggel elmegy,” Igen: Idézet: „Our high-voltage amplifiers provide a wide common mode range, high sensing capabilities and greater supply compatibility. They enable dc precision down to 0.5 µV, bandwidth up to 8 GHz and wide common-mode range up to ±275V for a wide variety of industrial, automotive and communications systems, including HEV/EV, infotainment, factory automation, medical, motor drive, appliances, test and measurement, power delivery, and wireless and telecommunications infrastructure.”
Szia! Bővebben: Link - adatlap és ajánlott áramkör. Ez miért nem jó?
Milyen célra keresel integrált áramkört? Műveleti erősítő, végerősítő? Ha ez utóbbi, hány Ohm-mal szeretnéd terhelni? Bővebben: Link
Üdv újra.
Nemrég írtam ide, erősítővel kapcsolatban, hogy az egyik oldala elhalkul.Szerencsére sikerült megtalálnom a beteg alkatrészt, eddigi meglátásaim szerint a képen látható relé. A relé típusát megtaláltam, igazából azt szeretném megkérdezni ,hogy hogyan tudom én ezt kiszedni? Létezik hozzá valami speciális szerszám amivel ki tudnám szedni? A két oldalán látok valami bemélyedést, merem feltételezni hogy ezeket kéne benyomni mind a két oldalon... A másik kérdésem a transzformátorral kapcsolatban lenne.Eléggé búg, tavaly már meglocsoltam fújós lakkal akkor egy fokkal jobb lett a helyzet.Valahol hallottam hogy egy lavor lakkba kéne belerakni, ez működhet?
Sziasztok! Most készültem el vele, 10 W + 10 W + 30 W. Zömében bontott alkatrészeket. A képekre majd hivatkozni szeretnék a későbbiekben, készülök egy összefoglalóra a bevált kapcsolásaimból.
Még dolgozom a huzalozás egyszerűsítésén.
TR38-as BF422-es tranzisztor visszafelé is elkezdett vezetni, ezért volt lassú a beállása.
Most tartok a munkapont beállításnál, de újabb problémákba ütköztem. A most helyrerakott oldalnak az emitter ellenállásokon eső feszültsége magas ( 20mV). A másik oldalnak pedig 5mV körül van, de ott pedig 5-6 perc után elkezd villogni a clip led majd letilt... Van ötletetek mi adhat impulzusokat ki? Valamint, hogy mi lenne az ideális feszültség az ellenállásokon? Köszönöm!
A 2-es csatorna, amelyik villogni kezd, annak 2,5mV-ról indult az emitter ellenálláson eső feszültsége, de mikor villogott a LED ,akkor 0mV-ra esett le.
Az 1-es csatorna emitter feszültsége pedig 30mV-ról indult. Mindkét oldalon a 330 ohmos ellenállás helyett potméter van beépítve, melyek 390 ohmra vannak állítva. Van ebben a kapcsolásban olyan rész, amely magától állítja az emitter ellenálláson eső feszültséget? Mert azt vettem észre, hogy ahogy nőtt ez a feszültsége, ugye növeltem az ellenállás értékét , így csökkent a feszültség. Viszont, ha hirtelen visszafelé tekertem a potit (csökkentve az ellenállás értéket), csökkent a feszültség. De utána szépen lassan visszaemelkedett... A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2020
Üdvözletem, az alany egy Onkyo TX-DS575. A probléma az, hogy a Power gomb megnyomásakor nem kapcsol be, kigyullad a Standby led. A Standby megnyomásakor 2 mp-re bekapcsolna az erősítő, utána se kép se hang, a stby led villog. Ha a stby gombot megnyomom random x-er egymás után, akkor bekapcsol, de ez teljesen véletlenszerű.
Amit mértem: minden táp rendben, ha bekapcsolt, akkor kimeneteken DC 2-3mV, generátorral meghajtva minden kimeneten a max teljesítmény dől, funkcionálosan minden működik. Viszont: a bekapcsolási kísérletek alatt az erősítő kimeneteken (mindegyik) +/- 20 VDC lengés van, ami védő áramköröket aktiválja és a Q583 vezetésbe megy, a Protect ponton felugrik +5 V-ra a szint, ami a processzor bemenetére jut - kikapcsol az egész. Ha a Protect pontot leföldelem, (D571 zener) akkor probléma nélkül bekapcsol. Szóval, mi okozhatja a végfokok kimenetén a bekapcsolási +/- DC lengést???? (mert nézegetve egyéb végfokokat, ezt nem tudom kimérni azoknál)
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz. De beszokott jönni ha minden filléres tranyót cserélek meghajtással együtt. Sok gondtól megszabadít ! (Volt olyan mindenel jónak mert tranyó feszen szivárgott . Már ki akartam dobni a végfokot ott tartottam )
Akkor én is...
![]() ![]() Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2020
Akkor nem tudom. Nekem az egyik a mühelyben van, egy régi JVC autorádioba bekötve és abbol táplálva egy mezei 12 V/3A es trafobol, egyszerü egyenirányitással és szüréssel (az hajtja a JVC-t is amiben CD lejátszo is van.).
A másik a kertben van ahol 4 db 10W-s erösitö van és egy 12V6A kapcsitáprol táplálva minden és ott is teljesen zajtalan. Mindenütt csak a BT ill az USB memoriát használom. Az tény, hogy sehol sincs ugyanabban a dobozban, illetve a kerti erösitök egy müanyag dobozban vannak ezzel a bemenettel együtt.
Szia!
Csak mint kiegészítés. Megfigyelted hogy FLAC formátumot is lejátszik ez a modul?
Eddig nem, nem igen használok ilyen formátumot. Az honnan valo?
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2020
Free Lossles Audio Codec. Veszteségmentes tömörítési algoritmus. Az MP3-ból nem állítható vissza tökéletesen a CD anyag, FLAC-ból igen. Persze ennek ára is van, mert a tömörítési ráta 1:2 körül van. De ma már nem gond a nagyobb file méret, és a minőség kárpótol.
Eddig nem igen használtam.
De rengeteg más formátumot napi szinten használok ( beleértve a nem komprimáltakat is - saját felvételket). Igaz ezek a lejátszo kütyük csak háttérzenére vannak igy nagyon nem is igen törödtem velük.
A háttérzene (autó, műhely) akkor lehet gond, ha a minőség, a műfaj elfárassza a hallgatóját és ezzel balesethez vezet.
Az egész eddigi életem meglehetösen hangos zenei környezetben éltem le és joval több, mint egy millio km-t kocsikáztam 3 kontinensen eddig baleset nélkül...nem hiszem, hogy a hangos zene kárt okozna. Igaz az utobbi idöben gyakran hangos könyveket is hallgatok menet közben...
![]()
Azért vannak vadhajtások és őrültek, egyik ismerősöm sokáig hangnyomizott, egyik nyert verseny után (jóval 150dB felett) hazáig max hangerőn nyomta neki, bevérzett a füle...
Idézet: „gyakran hangos könyveket” akkor nem árt annyira, mintha: Idézet: „nagyon hangos könyveket”
Sziasztok kicseréltem ezen a kis panelon a 4db induktivitást,mert nagyon melegedtek,10uh volt az eredeti,de csak 12uh kaptam 6A darabokat.Nem okozhat gondot a más értékű alkatrész? Igaz most hideg minden alkatrész rajta a tekercseket is bele értve.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2020
Üdv.
Ennek az erősítőnek mennyi lenne az egészséges nyugalmi árama? |
Bejelentkezés
Hirdetés |