Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kedvenc alkatrészem
Hello. Szóval arra gondoltam, lehetne valami szavazás, vagy valami arról, kinek mi a kedvenc ic-je, amit szívessen épít, csak úgy hobbyból, amire úgy tekint, mint az ember barátjára. Ja és ne mindenki az 555-öt írja
![]() Nekem például a 4017-es tetszik. Olyan egyszerű, és nagyszerű.
NE5532 - a maga nemében a legolcsóbb és legjobb műverősítő, a JRC típusoknál jóval nagyobb túlvezérelhetőséggel.
4066 - kiváló audio bemeneti választót lehet vele csinálni.
Kedvenc IC-m a 78-as sorozatból kerül ki:
7805 ![]()
Enyém: LM3909
Ha adatlapot megnézed, nem csak az alapkapcolás, amit mindenki ismer, azaz a LED-es villogó a sajátja! Okos kis jószág! ![]() Másik kedvenc: LM386! Baresz kis erőlködő, nem zabál sokat, jó hang. ![]()
PIC 16F628 (és testvérei) -re voksolok eggyel..
Én ATmega16-ra szavazok, vagy ATtiny2313-ra...
Amúgy az ST IC-it is szeretm mert azoknak iszonyat jól meg vannak csinálva a lábkiosztásai (tda2822) ![]()
Szintén PIC....
Idézet: „ Meg az Intel P4 630-as, mert nélküle nem írhatnék be ide....”
Az én kedvenceim a LED-ek
![]()
Mint ic tényleg beillik ide
![]()
Nekem a kedvencem a PIC16F877 hihhetetlen jó kis eszköz. És az itt felsorolt funkciók bármelyikét el tudod vele végeztetni. Akár kivezérlésjelző, akár ilyen-olyan időzítő... Szerintem ez az Ultimate IC...
De teszel rá egy LED-et ( ami nem IC ) és már tud...
De ha rákötsz mondjuk egy kétszáz voltot, heves reakció és fényjelenség közepette AD FÉNYT... igaz csak egyszer... De a feladat a fénykibocsájtás volt ![]()
De füstöli azt tud! sőt durrani is! De ez már nem alapszolgáltatás.
Szerintem a LED-det is hehet "IC-nek" tekinteni, mert a gyártása hasonló az IC-k hez és rendelkezik egy (esetenként több határréteggel) P-N átmenettel, PLD lézerledek. Vagy pld a DUO LED-ek. De vannak olyan LED-ek is melyekbe kis áramköröket is integrálnak PLD: villogó LED, integrált soros ellenállásos LED-ek, "inteligens" telepkimerülést jelző LED-ek. Ezek már tényleg az IC kategóriába tartoznak...
mi most az alap led-et vizsgáltuk meg. Mondjuk a duo-led ben megint nincs külön elektronika...
Intel Pentium 4 3.2Ghz
![]() Egyébként 74193 ( imádom a számlálókat! Hát még ami fel-le számlál ![]() ![]()
Nekem is a 4017-es tetszik.
Vele dolgoztam először (ledes futófény).
osztom
![]() az én kedvenceim is a 78xx-es sorozatból kerülnek ki mert nagyon olcsóak és hihetetlen hasznosak ![]()
RGB-LED. A három alapszínt tudja, tehát megfelelő vezérléssel a létező összes színt meg tudja jeleníteni...
![]()
És hol lehet ilyen RGB ledet beszerezni?
Engem is érdekelne, főleg azért, mert akár szines kijelzőt is lehetne belőle építeni! Hogy néz ki egy ilyen? Mibe kerül?
hi
a lomexba, igen valóban lehet ha sok pénzed van : ![]() ugyanolyan mint a sima led csak 4 lába van a három szín + a közös. van 5mm és 10mm is, annyira azért nem lehet vele "színhű" keverést elérni, legalábbis nekem nem sikerült. ![]() árba: 250 Ft---> de ha sokat veszel akkor lehet kapni 185 (10db) , illetve 150 Ft áron (20db) ui.: nekem az kedvenc IC-ém a HD44780. udv...
Na várjunk, amit én ismerek, abban négy szín van, piros zöld, és kettő kék. És lehet azért nem tudtad megjeleníteni a színeket, mert pl. nem egyforma áramot igényelnek a különböző színblokkok, noha egy házban vannak...
hi
ez nekem is elő jött mikor egy!! ellenálást használtam minden szinhez akkor csak a piros világított, de mikor minden szinhez külön ellenállást használtam tökéletesen működött! , míg nem kapott 4,5V a piros a szín ![]()
Igen!
Köszi! Próbáltam ilyesmit csinálni 3 ledből, de mivel mindegyiknek más fényereje van nem jártam sikerrel. Arra gondoltam, hogy a szineket 3 potival lehetne kikeverni. Hangulatvilágításnak jópofa lett volna. Talán majd egyszer!:yes:
Ezeket a RGB LED-eket PWM módban szokták meghajtani és akkor szépen lehet szabályozni a fényerejület. Sima potival nem hiszem hogy sok eredménye lenne a szabályozásnak.
jaja, igazad van én már próbáltam, alig van változás :S
|
Bejelentkezés
Hirdetés |