Fórum témák
» Több friss téma |
Így sem működik, nem kevertem össze a szálakat. Mint írtam régebben ezzel a bekötéssel működött.
Ha a pirosra semmi nincs kötve nemmegy az elektronika. Ha van rajta izzó akkor életre kell az elektronika és működik--- úgy ahogy. De ha megkapja a fázist-nullát nem értem minek neki az izzó is... Olyan ez mint a leégett fűnyíró motorom, egy új motor és egy új komplett fűnyírógép között nincs 1 ezres differencia sem. Ha megtekercseltetném a régit akkor már csapágyat is kéne cserélni, úgysem jönnék ki olcsóbban. De miből élnek akkor a szerelők?
Régen nem volt a mozgásérzékelőkben csapágy.
szia barizo vagy még?sikerült megoldani a lámpát 10 évvel ezelőtt?
Sziasztok Steve vagyok,van 4 db Livorno led mozgásérzékelős lámpám,amikből kiszeretném kötni a mozgásérzékelőt,mert a nagyon párás levegő és a nagy légnyomás megbolondÍtja a mozgásérzékelőt.Azt szeretném ha csak direktben égne.Itt küldök pár képet,köszönöm a segÍtséget.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
Első ránézésre úgy tűnik van ott egy táppanel, ami DC12-24V között csinálhat valamit. Ezt kapcsolja a másik panel (amin a PIR van) a LED-ekre. A három vezeték, ha a színek valamennyire logikusak, akkor test, +táp és kapcsolt szál, ami lehet test is, meg + is, meg kell nézni a panel alapján, vagy mérni.
Igazából nem rossz képek, csak a lényeg nem látszik rajtuk.
Köszi a gyors választ,mindjárt küldök jobb képeket
Az alkonykapcsoló része kell? Ha igen tegyél az infra érzékelő elé egy darab szigetelőszalagot. Ha nem akkor meg kösd ki, utána meg össze a kapcsolt, és a bejövő fázist.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
Bocsi a rossz képekért,ezeken már minden látható,amit kimértem a led hez 48Volt ment.
Ránézésre a 2db fekete összekötve felkapcsolja(azért húzd le a csatit a panelről ).
Nagyon úgy néz ki, hogy valóban a 2 feketét kellene áthidalni az érzékelő panel tranzisztora helyett. A táp nem trafós megoldás, nincs leválasztás, ha jól látom. Viszont az eredeti hibát nem biztos, hogy a te elgondolásod okozta... Elsőre is megütötte a fülem a hiba behatárolása. Nem lehet, hogy az egyik fekete vezeték alapból le volt törve és csak a ragasztó tartotta? Vagy érintkezett, vagy nem? A pirosba gondolom te vágtál bele...
Köszönöm tudományos akadémiának a segÍtséget,a legkézenfekvőbb megoldás volt a helyes,két feketét összezárni és kész vagyunk,működik távirányÍtóval,mégegyszer köszi a segÍtséget további jó chat -telést,sziasztok
Sziasztok! Szeretnék a kapubejáró elejére és végére is tenni egy - egy mozgásérzékelőt, hogy néhány lámpát kapcsoljon, akkor is, ha jövök, akkor is, ha megyek. milyen módon kell bekötni őket? köszönöm!
Két külön mozgásérzékelős lámpát szeretnék megtáplálni egy kábellal.Ha az egyik csokijából továbbviszem a másodikhoz, ezek mennek a mozgásérzékelő kapcsolóba. Számít-e a szín találkozás azonossága? Vagyis az első lámpa fázis ere, és a második lámpa fázis ere, színe, ezeknek egyeznie kell? Meg ugye a nullának, meg a földnek?
Sőt, nem csak hogy az adott vezeték funkciójának (és reméljük, hogy a színének is) egyeznie kell, hanem egy ilyen kötésnél még a fázisoknak is azonosnak kell lennie. Tehát ha 3 fázis van az épületben, akkor erre is nagyon kell figyelni.
Szevasztok! Mozgásérzélelős led reflektor elkezdett villogni! Se nem kapcsol le, se nem be . Leszereltem, adtam neki áramot, ilyenkor bekapcsol egy darabig, elvileg. Amikor kiakar kapcsolni, hirtelen újra világít.Javítható a mozgásérzékelő kapcsoló? És hogyan?
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
Hali!
A képen látod azt a nagy barna kondenzátort. Cseréld ki. Ami az én kezembe került mozgásérzékelő hibásan, tízből nyolcnak ez volt a baja.
Helló! Hogyan mérjük ki a kondenzátorokat multiméterrel, hogy jó-e? Mozgásérzékelő kapcsolóban.
Szevasztok! Mozgásérzélelős led reflektor elkezdett villogni! Se nem kapcsol le, se nem be . Leszereltem, adtam neki áramot, ilyenkor bekapcsol egy darabig, elvileg. Amikor kiakar kapcsolni, hirtelen újra világít.Javítható a mozgásérzékelő kapcsoló? És hogyan?
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy használt e már valaki "HC-SR501" típusú PIR szenzort? Ahogy néztem a videókat róla, nem valami érzékeny holmi. Egy mozgásérzékelős irányfényt szeretnék készíteni a padló közelében. Éjszaka kimenni a szobából anélkül, hogy elessek, rálépjek valamire. Kinéztem a Hestore-ból ezt a szenzort, mert viszonylag kevés külső alkatrész felhasználásával megépíthető lenne a kütyü. Illetve lehetne bővíteni fotoellenállással is, de erre irányuló adatot nem találtam. (Milyen értékű LDR) És a megvilágítási küszöbszint állítására sincs lehetőség. Mondjuk ez nem annyira gond, a fényérzékelést megoldanám külső kapcsolással. HC-SR501 PIR SENSOR Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2020
Nem mértem meg konkrétan de nagy valószínűséggel egy kondenzátoros előtétes állandó LED világítás kevesebbet fogyasztana, mint a mozgásérzékelő és a kiegészítő elektronika.
Lásd itt: Bővebben: Link. Az optocsatoló LED meghajtó része az, ami érdekes.
Azt elfelejtettem írni, hogy akkumulátoros, (AAA, vagy 18650) üzemmódot szeretnék. A lakásban olyan helyre kerülne, ahová nem ideális kiépíteni 230-as hálózatot.
Egy nagyobb fényerejű fehér LED bőven bevilágít egy szobát, nálam is van ilyen.
Első körben valami ilyesmire gondoltam:
Sziasztok!
A mozgásérzékelők közül van olyan amit fordított működésre is be lehet kötni? Tehát ha nem érzékel mozgást, kapcsolja be a fogyasztót, és ha érzékel mozgást akkor kapcsolja ki?
Szia!
Ha a reléjén ki van vezetve a C ( com), NO és NC érintkező, akkor igen.
Köszi. Tudtok javasolni kis méretű mozgásérzékelőt, amelyiknek ki vannak vezetve a relé morze érintkezői?
Hamarabb célt érsz, ha utánakötsz még egy relét. Annak már olyan érintője lesz amilyet szeretnél. Ezekbe tudtommal a legegyszerűbb záróérintős jelfogó van, nem hinném hogy komolyabb legyen benne, és ki is legyen vezetve. Vagy szétszedsz egyet, kicseréled a reléjét, és átvezetékezed.
Idézet: „Visszaolvastam amit a kérdező le írt: "A lényeg hogy a villanyszerelő megcsinálta a kiállást a falon a mozgásézékelőnek (rá is írta a vezetékre), így van egy zöld/sárga, kék és barna vezetékem. A mozgásérzékelőben van egy kék, piros ill. barna vezeték. A plafonon pedig a lámpa kiállás szintén zöld/sárga, kék és barna." Ha a mozgásérzékelőnek a piros (kapcsolt) vezetékét kéne a zöld-sárga vezetékhez kötni, akkor vajon a plafonon lévő lámpa zöld-sáega vezetéke hová van kötve ) Érdekes megoldás lenne ...” 1. Próbalámpával ellenőrizni kell a mozgásérzékelő kiállásán a kék és barna, kék és a zöld/sárga vezeték (z/s vezeték -en legalább fekete szigetelő szalag rátekerésével jelezni kellett volna, hogy más is képben legyen, hogy nem földelő szál) között világít-e? Amelyik párosításnál (kék és barna) utána( kék és zöld/sárga) vezetékek között világít a lámpa az a bejövő fázis. Arra kell kötni az érzékelő barna kivezetését. A kék a kékkel a nulla. Ezt esetleg egyszerűbben egy fáziskeresővel lehet ellenőrizni. A kék és másik szálon (s/z?) nem világít a próbalámpa azt kell összekötni a mozgásérzékelő piros kivezetésével. ( A piros szín régi szabvány volt a védőföldelés jelölésére.) A mozgásérzékelőknél a piros vezeték a kapcsolt szál. 2. A mennyezeti csillár kiállásnál a kék és barna vezetékre kell kötni lámpát. Elviekben így működnie kell. Remélhetőleg a mester a kék vezetéket mind két esetben a nulla vezetőnek használta! Ez is ellenőrizhető fázis ceruzával a kék vezetékhez érintve nem világíthat! A mennyezeti csillár kiállásnál a zöld/sárga vezetéknek védőföldnek kell lennie előírás szerint. Hivatalosan a csillár fém részét földelni kell az erre kialakított helyen. A kérdező esetében lehet, hogy két áramkörös kapcsolás második kapcsolt fázis vezetéke, ezt ellenőrizni kell! Vagy meg kell kérdezni a mestert! Addig semmiképpen nem kötném a csillár földelő kapcsára! A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |