Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   33 / 90
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

mostanában nem írtam én se
tönkrement a táv.-om valami miatt a hatótávja 200m-ről 8-10m re csökkent és nemtom mi a gondja. Megrendeltem az újat egy jó kis multiplex pico line-t.

egyenlőre ennyi
(#) bandikala hozzászólása Máj 23, 2008 /

Szasztok!Van egy távir-os autóm.Mocsok sokat fogyaszt.4db1,5V-os micro akkuról működik gyárilag.2 percenként kellett tölteni az elemet,új elemmel is kipróbáltam. :help:
(#) djtometkow válasza bandikala hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

hasznalj nagyobb kapacitasu akkut
(#) bandikala válasza djtometkow hozzászólására (») Máj 26, 2008 /

A gyári akkut használtam
(#) djtometkow hozzászólása Máj 27, 2008 /

megjött az új táv-o. Tegnap orrvérzésig nyomtam a szimulátort.
Ha minden jól megy a nyáron meglesz a repcsi is.
(#) djtometkow válasza djtometkow hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Egy ismerősöm felajánlott nekem egy nitrós repcsit megvételre , de nemtom hogy megéri-e.
1500mm fesztáv 4,5ccm kétütemű moci, benzintank, műanyag törzs, bowdenek, balsa szárny.
mindez 12000ft
csak annyi a gond hogy nincs rajta csűrő.
a szimulátorban eléggé nehezen irányítottam csűrő nélkül ezért érdem megéri-e?
(#) wg_kezdo válasza djtometkow hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Én a kis elektromos cessna-mat alig tudom irányítani szimulátoron. Csűrők nélkül meg aztán még nehezebben.

Ezzel szemben élesben csűrők nélkül is tökéletesen megy és szinte bármilyen helyzetből vissza tudom hozni.

De ez csak az én véleményem.

Amúgy 12.000-ért szerintem még egy sima géptörzset sem kapsz.
(#) edvárd hozzászólása Máj 27, 2008 /

Sziastok . Ismeri e valaki a modellezés 191-es számú tervrajzmellékletét? Egy R/C vitorlázó model.
(#) Peti.Janka hozzászólása Máj 31, 2008 /

Sziasztok! nekem van egy Tamiya robbanómotoros autóm, jól müködik csak egy bajom van vele ha valamiért elveszti a távirányító jelét akkor ahogy épp ment úgy megy tovább. Előfordult már hogy teljes gázzal a falnak ment. nem lehetne valahogy megoldani hogy ienkor visszaáljon alapálapotba a szervó vagy esetleg fékezzen inkább? előre is köszi a választ!
(#) Braf válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 31, 2008 /

De meg lehet oldani. Fail safe nek hívják azt hiszem. Házilag is meg lehet csinálni egy baseline pic el pl. (csak a programot kell rá megíni )
(#) pittyu hozzászólása Jún 1, 2008 /

Üdv mindenkinek. Ma délután végre sikerült egy jót repülni.Igazi erős lejtőszél volt ,bár a discus nem igazán arra való, rendesen megtudtam fütyültetni. Robbanós, e- starter ,diablotim is repült. Két barátom repcivel összeütközött sajna , de előferdül ez is.
(#) Peti.Janka válasza Braf hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

Szia! köszönöm a választ! Hát a programírást én nem tudom megcsinálni, de ha valaki csinált már iet és a progit megosztaná velem azt nagyon megköszönném!
(#) djtometkow válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

ilyen fail safe modulokat lehet venni, de szerintem a jobb vevőkbe is raknak ilyet.
(#) Steve-Max hozzászólása Jún 2, 2008 /

Sziasztok!

Segítségeteket kérném, a gazdaságos áruházban vettem a gyerekeimnek két rádió távir-u autót egyformát, hogy ne legyen vita, csak a színükben volt külömbség. Sajna azzal a problémával találkoztam, hogy ugyanazon a csatornán működik mind a kettő, ezért nem lehet egyszerre a két autóval játszani. Ha valakinek lenne vmi ötlete, hogyan lehetne a frekvenciákat elállítani, hogy ne egy távirányító vezérelje mind a két autót.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Novak válasza Steve-Max hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Szia!

Ezek az elektronikák általában olyan felépítésűek, hogy az adóban egy kvarc van, az határozza meg a frekit. A vevőben pedig egy sima szupreg vevő, aminek a vételi frekvenciáját egy rezgőkör határozza meg, mindenféle kvarc nélkül. Ez azért probléma, mert így az adóban hiába cserélnél kvarcot, a vevő felépítéséből fakadóan nem olyan, hogy kicseréled a kvarcot és kész. Pár MHz-nyit pedig a beépített rezgőkörön nem lehet hangolni. Esetleg vidd el valaki olyanhoz aki ért a rádiós dolgokhoz, mert úgy megoldható a dolog, hogy adóban kvarcot cserélsz, a vevőben pedig áthangolod a rezgőkört. De ezt tapasztalat nélkül semmiképp nem ajánlom.
(#) Peti.Janka válasza djtometkow hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Hát akkor az enyém nem jobb fajta. Az padlógázon ment a falnak akkor muszály lessz vennem. már a név alapján kerestem is Köszönöm a válaszokat!
(#) Peti.Janka válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Egyébként a távirányíto Tamiya expec TTU-02
a vevő Tamiya TRU-01
a kocsi Tamiya TG10-mk1 és mk 2 nek a 2 sebességes tuningváltolya van benne.
(#) djtometkow válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

szupi járgány lehet

megszereztem életem első igazi repülőmodelljét

egy lap extra 300-ast
a gépet az ikarus helimért cseréltem. eléggé leharcolt állapotban van de repképes!!
megerősítettem pattex power ragasztószalaggal ahol kellett így már szerintem egész jó kezdőgép.

most a duliból írok, majd ha hazaérek csinálok képeket
(#) Steve-Max válasza Novak hozzászólására (») Jún 4, 2008 /

Köszönöm, megpróbálok keriteni valakit aki ért a rádiós dolgokhoz, vagy veszek egy másfajta autót, mert nem képvisel olyan nagy értéket, és az egyik autót meg elajándékozom, a családban van úgy is több kisgyerek. Köszönöm a segítséget.
(#) szasza10 hozzászólása Jún 7, 2008 /

Mivel a modellek nagyon drágák(szerintem a hajók a legolcsóbban kivitelezhetők),ezért azt gondoltam hogy visszaváltható petpalackot félbevágok, és megvan a hajótest,szerintetek ér ez így valamit?
(#) djtometkow válasza szasza10 hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

meg lehet próbálni, de szerintem ha csinálsz két pet palackból egy katamaránt az stabilabb lenne (én már kipróbáltam és müxik )

Lehet csinálni házilag hajótestet (így sokkal olcsóbban lesz hajód), lehet még kísérletezni is.
(#) kartoon hozzászólása Jún 7, 2008 /

Udv.
Lenne egy megoldasra varo problemam. Szeretnek ket 24V max12A DC egyfazisu kefes motrot meghajtani egy taviranyitoval. AM rendszerem van. Szuksegem lenne ket motorvezerlore, mely megoldja a problemat, a neten azonban csak haromfazisu vezerloket lehet kapni. Ha jol sejtem ezekkel nem fog menni a dolog. Tudna valaki tippet adni, hogy hol talalok egyfazisu vezerlot? Max 20 A kell.
(#) szasza10 válasza djtometkow hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Igazad van ebből katamarán lesz! Ha már úgy is két fél palack lesz...
(#) tujunga válasza kartoon hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Például:
Bővebben:
üdv, t
de ezt a kövitől megtudod telefonon, mert 24 V-os van-e, azt nem tudom, de ahogy hallottam róluk: megoldják.
Az Origo modellis OK, vagy a Zenn is.
(#) djtometkow hozzászólása Jún 19, 2008 /

megvan a motor a repcsimbe egy towerpro 2409-18+dynam25A szabi ez a moci

van munkám a nyárra úgyhogy ha megkapom az első fizóm akkor meglesz minden a repcsihez
(#) Brienter hozzászólása Jún 24, 2008 /

Üdv!
Egy saját építésű egyszerű vihornyát szeretnék építeni clark Y profillal. Mi az optimális fesztáv-húrhossz arány?
Vagy hogy kell kiszámolni hogy mondjuk 2m fesztávhoz mekkora profil kell?
Esetleg valami más profilt tudtok ajánlani?
(#) edvárd válasza Brienter hozzászólására (») Jún 25, 2008 /

Helló
Mi az a clark Y profil??
Bocs ha hülye a kérdés!
(#) borvendeg hozzászólása Jún 25, 2008 /

hello bocs h ide írok de a Modellrepülő akksi töltése terepen című topicban is feltettem akérdést de senki nem tudott segíteni hátha itt több olyan ember jár aki tud segíteni szóval 8.7V-os 7 cellás NI-MH aksit szeretnék tölteni szivargyújtóról (ha jól tom az 12V) Ha lehet valami gyorstöltő kapcsolás kellene
Segítséget előre is köszi.
(#) Brienter válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 25, 2008 /

A clark y profil az egy szárnyprofil ,
Borvendeg:
Én egy MAXIM IC-vel fgom megoldani valszeg de annak kb 15V kell.
Fejből nem tudom az IC számát.
(#) borvendeg válasza Brienter hozzászólására (») Jún 26, 2008 /

Ha nem nagy gond akkor írd meg nekem az IC típusszámnát légyszves meg ha van vele kapcsirajzod ami tuti működik azt nagyon megköszönném
üdv Matyi
Következő: »»   33 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem