Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Tudja valaki hogy melyik alkatrész felelős a mega 2560-on az avr chip áramkorlátozásáért ? Arra gondolok ,hogy van-e valami közös alkatrész ami a DC 7-12 V táp és USB áramát is korlátozza
Sziasztok! Szeretném megtudni, hogy az Uno A1...A4 kimenetekre köthetek-e léptetőmotort ill. annak a vezérlőjét (ULN2003). Ilyenkor milyen formán kell hivatkozni a portra a setup ill a loop részben. Sajnos kevés a digitális kimenet és kellene még 4 kimenet.
Köthetsz ULN-t, de megfelelöen kell az analog portokat konfigurálni. (Ugy mint a digitálisakat).
Az USB ágban van biztosíték. De az védelem, nem korlátozás.
Ezt azért kérdeztem mert nem adja le az adatlapon megadott áramot. Digitális kimeneteken állítólag 20 mA kéne legyen, de én csak 9 mA-t mérek.
Nem, nem kellene. Annyi a maximum. De illik jóval alatta maradni. Ne terheld semmivel. Nagyobb áramok kapcsolásához használj tranzisztort!
Milyen fogyasztóval terhelve méred?
Mosfetet használok nagyobb áram kapcsolására .A mérés meg ugy volt, hogy kék leddel volt sorba kötve a műszer, előtét ellenállás nélkül (28-as digitpin)
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Volt ott áramkorlátozás, pl. a multid söntje, a multid kábelei amik együtt majdnem 1m hosszúak, stb.
A kimenetet így terhelni nem érdemes, ez neki szinte rövidzárlat. Ha ilyenkor megmérnéd a kimeneti feszültséget, nem 5V-ot, hanem kb. 3V-ot látnál.
Igen volt némi korlátozás de a kimenetet csak a mérés idejére terheltem így. A feszültség meg 4,7- 4,8 V volt. Talán valami gyártási vagy tervezési hiba okozhatja ezeket az eredményeket? A digitális lábakon mindig +5V vagy 0V kéne kijöjjön nem?
Nem okvetlenül. Ugy a High szintnek meg a Low szintnek is elég vilagos a specifikált szinthatára, és nem minden alkatrészbö jön ki 0 meg 5 V. Ha megnyitod aza adatlapot ott pontosa áll mi a Low szint határa és mi High szinté.
A LED ilyen esetben ugy mükösik mint a zener dioda, azon aligha fogsz több feszültséget mérni mint 3,2 V-t, és ebbe tud a proci kb 9-10 mA-t nyomni.
Ok akkor milyen alkatrészt kéne használni a pontos méréshez?
Ohm törvénye ismerős?
Pl egy ellenállás megoldás lehetne erre a problémára. 5 Volt feszültség esés hatására folyik rajta 15 mA (ne hajtsuk túl a uC portját, maradjunk a normál üzemi tartományban), ekkora ellenállást rakjál a kimenetre. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Sziasztok. Légyszíves segítsetek ki egy egyszerű arduino nanoval kezelt inverter építésében. Nem találok hozzá kézzelfogható kódot amiben a freqvenciát és a kitőltést megtudnám adni.
12v -ból szeretnék ily módon 110v előállítani. Köszönöm szépen
Bármilyen analóg oszcillátor jó amiben a secunder tekercs menetszáma annyival több mint a primernél hogy a feszültség áttétel jó legyen 110Vra.
Ehhez minek kell egy uC ? "Bármilyen négyszög jelet " tudsz generálni a párszor 100 Hz tartományban a uC-el. Terhelése mekkora lenne a 110V résznek? legegyszerubb az analogwrite() függvény.itt soft pwm : itt
Az elképzelhető, hogy különböző gyártók termékei más mérési eredményt adnak?
"különböző gyártók termékei" - ha azonos az IC, akkor nem. Egyébként az adatlapot kellene olvasgatni, Atmega328, ott specifikálva van nem csak a kimeneti feszültség, hanem a terhelésre létrejövő feszültség esés is, meg a kimeneti áram alakulása.
Egész biztos, hogy nem. ( az Ohm törvényeit még senkinek sem sikerült átirnia).
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Nem nagyon terveztem még meg a teljesítményt, de szerintem 300w körül csak. Kis érdekesség képp szeretném arduionval meghajtani a 2 fetet. Mindenképp 2 fetet tervezek. Közép csapolásos tekercsel és ~30khz körül.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi programban. Ez egy useless box,már sokan megépítették,de nálam a szervo útja kevés. Mit kellene a programban változtatni,hogy ezt növeljem? A link: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2020
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok!
Keresek segítő kollégát aki Celldömölk környékén segítene abban, hogy egy kedves ismerősömnek a Nanojára feltöltene egy programot amit elküldenék ímélen. Sajnos Ő nem arduinozik. Ímélben folytathatnánk a pontosítást. Köszönöm!
Azt a sort megkeresni amiben a servot mozgatják.
Lásd servo minta programok a servo.h könyvtárat használja a TE forráskódod is. Akkor hasonló sorokat utasításokat kell fel lelned benne mint amit lentebb kiemelek. servo minta A weboldal STEP 2 részénél látható forráskodó részleteinél.
Ha forráskódban már maximumon (elmozdulás fokban) vagy akkor "told meg egy lépéssel a kardod" , mechanikai méreteket növeld meg a beavatkozó pöcöknél . A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2020
Köszönöm,kipróbálom!
A kar meghosszabbítása,vagy alakjának módosítása nem lehetséges (handServo) mert ha nem 180 ,akkor nem csukódik le a doboz.
Sziasztok!
Sonajkniz problémájával foglalkoztam és eközben érdekes felfedezést tettem, talán mást is érdekel. Jelenleg az 1.8.12 a legfrissebb verzió az Arduino IDE-ből. Azt írják, hogy Windows 7-re és afölött telepíthető. Viszont nem írják, hogy 32, vagy 64 bites. De ugyanott, a Linux-os verzióból két külön változat található. A lényeg, hogy akár 32 bites, akár 64 bites gépre könnyedén telepíthető, de csak a 64 bites gépen működik! Sokáig nyomoztam, míg kiderült, hogy a régebbi, 1.8.7-es verzió még hibátlanul működik a 32 bites Windowson is. Sőt! Annak ellenére, hogy minimális követelményként Windows 7-et adtak meg, nálam szépen dolgozik XP-n is! Remélem, segít azoknak, akik hozzám hasonlóan nem tudtak erről a hibáról.
Mitől van az, hogy egy Nodemcu az alábbi parancsokra 3db karaktert küld ki?
Az arduino ide soros monitor csak 2 karaktert jelenít meg, de logikai analizátor mutat még egy ASCII 194-es karaktert is, a vár két karakter előtt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |