Fórum témák
» Több friss téma |
Amit tudok azért én javíthatok, mert nincs aki meg csinálná (ha igen,, horror áron)
90% ban megbírkózom velük.... (Nyilván egyszerűbb dolgokat) Rengeteg mobilt (most is van egy p20 pro kijelzőcserén) tvt, erősítőkket, tablet, okosóra (aku csere) stb.... Ez az Arcam avr250 nagy szaktudást igényel, és még a profiknak is feladja a leckét.... (félre tettem/jegelem, szerintem sose lesz felélesztve....) A javítás árából majdnem veszek egy másikat.... Na ez az ami nem éri meg.... (nekem) A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2020
Az, hogy ebből a szakmából nem lehet megélni.
A szeméthegyek meg az eget ostromolják...
Nem hiszem, hogy vígasztal a dolog, de vagy 15 éve már én sem az eredeti szakmámban dolgozom ( kohómérnök) . Már nem is nagyon van hol.
Idézet: „Lassan minket is lecserélnek, de lesz még egy félidő!” Aki hisz, elhiszi, aki nem, nem … Utolsó szakmabeli munkahelyemen egy ón-ezüst előötvözetet készítettem. Olyan 850°C körüli hőmérsékleten öntöttem kokillába. A 2 éve ( hasonló szakon ) végzett "kolléga" megkérdezte a vörösen izzó folyadék láttán: -ez azért piros, mert ezüst van benne ?
Az ifjú kollégák viccesek ám! Az öreg róka meg rávágja: nem bizony, hanem mert réz is van benne.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2020
Azt azért hozzáteszem az Arcam nem egy olcsó belépő cucc... (én tőbbet néztem volna ki a minőségből.... Ez már nem az a régi 20+ éves stabil cucc)
Az alaplai nyákok is vacak anyagból készültek... (és túl van bonyolítva) Vissza üzemeltem a sztereó erőkből álló 5.1 emet.... Amúgy szégyen és gyalázat, hogy ott tartunk jobban megéri másikat venni mint megjavítani (persze ha van kivel)
Nem akartam leírni, de ha már kihoztad belőlem a "rosszat" …
A válaszom: (némi döbbenet után ) Neked nem tanították, hogy az ezüst a fémek közt olyan, mint a festékeknél a színezőpaszta ? Hozzákevered a fehér festékhez és megszínezi. Az ezüstből meg minél többet teszel az ötvözetbe, annál "vörösebb" lesz... ps. Ez utóbbi egyébként igaz, mert minél több az ezüst tartalom, annál magasabb lesz az olvadáspont.
Sziasztok.
Villanymotor üzemi kondenzátornál természetes hogy új kondi mindig kisebb jóval mint ami rá van írva? Ok hogy van +/-5% esetleg 10%, csak hát mindig kisebb. Hihetek e a multiméteremnek? Annak mennyi lehet a hiba%-a Mai vétel: +/- 5%os kondik. 30Mf helyett csak 26.5MF A 25ös csak 21.9 18as meg 15.9 Persze tudom hogy megy ezekkel is csak hát no. Na meg több mint 5%.... Gondoltam arra hogy inkább a mért érték alapján rakjak fel a kondit. Ha pl.: 50 kell a mocira akkor feldobok egy 30asat meg egy 25öst és akkor jövök ki 48,4re...csak hát vicc hogy mindig kevesebb... (1 fázisú mocik)
Mérj meg egy hiteles, etalon kondit; lehet, lefelé csal a mérőd.
Többször kellett vennem javításhoz üzemi kondit, de inkább felfelé csaltak.
Bene van a pakliban mert mindig lefelé mutat.
Már csak kérdés, honnan szerzek etalon kondit. Vagy már másik multiméter is jó lenne hozzáhasonlítani, de nincs.
Vannak régi stiroflex hitelesített kondenzátoraim (több darabból összerakva), kézi felirattal az érték xezer... pikofaradig. Azt jól (elfogadható pontossággal) méri.
Vicceltem, én is rámérek holnap valami picire ott mit mutat.
Idézet: „Azt azért hozzáteszem az Arcam nem egy olcsó belépő cucc... (én tőbbet néztem volna ki a minőségből.... Ez már nem az a régi 20+ éves stabil cucc)” Ilyen készülékek javításához rengeteg idő és türelem kell. Ezért nem vállalják a javítást, de ezt már előttem leírta valaki. Minél újabb annál bonyolultabb és silányabb minőségű alkatrészekből felépítettek a készülékek.( Tervezett avulás). Mindenki vegyen új készüléket az E hulladékhegyek meg nem érdekelnek senkit. Sajnálom, hogy feladtad. Idézet: „Ez az Arcam avr250 nagy szaktudást igényel, és még a profiknak is feladja a leckét.... (félre tettem/jegelem, szerintem sose lesz felélesztve....)” Biztos vagy benne? Szerintem a profiknak nem nagy kihívás, ( van megfelelő tudásuk, gyakorlatuk, ismeretük, műszerezettségük, stb) csak a sok ráfordított idő miatt nem vállalják mert a profiknak is élni kell valamiből. De ezt már előttem is írták. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2020
Köszönöm a biztatás, de nem ér annyit sajnos az egész, hogy hozzá nem értésemmel több napot belefeccöjjek!
Itt semmi értelme nekem... Sőt, lehet hanyagolom a hm erőket tis.... (csak találják még 2 azonos hifi erőt a rendszerembe, és akkor egységes lesz a hangzás) (ezek a régebbi hifi erők átláthatóbb egyszerűbb javíthatóbb készülékek) Én se szeretem az elektronikai hulladékokat termelni.. Az arkamban egy értékes alkatrész van ami használható is, az a bivaj toroid trafó... Tisztában vagyok vele miért nem vállalják,,, vagy nem ért hozzá, vagy nem éri meg....
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne felétek,hogy mi a különbség az MKP ; MKP2 ; MKP4 ; MKP10 kondenzátorok között,mert konkrétan sehol sem látom leírva. Indukciós hevítőt szeretnék csinálni és a legideálisabbat szeretném választani a kondibank számára. Válaszotokat előre is köszönöm.
Miből szeretnél indukciós hevítőt csinálni ?
Hogy érted a kérdést? Alkatrészek? átmérő 6-os rézcső,kb 60mm-re tekerve,6-10 menet ; IRFP4668 2db ; fojtónak van gyűrű magom. Kondibank: pl. WIMA MKP10 33nF 630V 50db vagy 100nF 630V 26 db
Az adatlapjukban kell keresni, merthogy oda van leírva. Az MKP fémezett polipropilén fóliát takar, míg az MKP4 esetében csak a fólia egyik oldala van fémezve, addig az MKP10 esetében mindkettő. Az adatlapjukban le van írva melyiknek mekkora az impulzusáram tűrő képessége, az MKP10-é értelem szerűen nagyobb, értéktől és feszültségtől függően duplája, vagy akár négyszerese. Ami meg annál is jobb az a valódi fólia kondenzátor (ahol a vezető réteg nem csak úgy van rágőzölögtetve a műanyag fóliára), mert az még inkább impulzustűrő, nevében talán az FKP az de fejből most meg nem mondom.
Sziasztok!
Erősítőnek keresgélek tápkondit, 50V v. 63V-ost a Nippon, TDK, és a Vishlay között. Nippon: KMH (nem találom az ellenállás értéküket) vagy SMH (de csak+85 C már ha számít) TDK B41505: hosszú élettartamot írnak, bár nekem kicsit drágák Vishay 256 PMG-SI: elég népszerű, de ez is kicsit drága Elég homályos a kondik ellenállásai között eligazodni, frekvencia és hőmérséklet függés miatt is, és több gyártó nem szereti leírni sem. Esetleg valaki már összehasonlította ezeket?
Szia,
Köszönöm válaszod. Jól emlékeztél,létezik FKP kondi. Utána nézek jobban,lehet az lesz MKP helyett. Üdv. Peti
Sziasztok. Ilyen/ilyesmi kondenzátor tartót esetleg árulnak e még valahol? Eredetileg Imi állandó kondis villanymotoron van. Mellette már saját házigyártmány de lehet egyszerűbb lenne ugye venni.
Sziasztok. Ennek a kondinak Bővebben: Link mennyi lehet az értéke?
Sziasztok!
Valaki ismeri a Teapo TC sorozatát, van róla tapasztalata?
Szia!
Keresd fel az erősítős topikot. Ott olvashatsz több dologról a tápkondin kívül is.
Szia!
Nem vagyok hifista! Az én véleményem, ha trafós táp (nem kapcsoló üzemű) jó a középkategóriás 85 C kondi is csak minél combosabb, vastagabb legyen, mert abban több az anyag a helytakarékos vékony csodákhoz képest. Az ESR, ellenállás érték itt mellékes. ez az én meglátásom. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |