Fórum témák
» Több friss téma |
Közben megnéztem -sajnos csak videón - ott láttam ,hogy egy panelen van majdnem minden .
A bontottat TV LED sorrol gondoltad ? Egyébként úgy jársz mint én .
Én az egész led sorra gondoltam, de lehet, nem lesz jó a feszültség pl.
Keresgélek ,de sajnos pont olyan rajzot nem találok mint a panelod száma .
A kimenő feszültség / LED darabszám , nálam kb . : 130/45=2,88 V a samsung LED sorok tökéletesek lettek . De van 6V LED is , erre figyelj . Megint a saját példám : az 5 sorból csak 1 maradt épségben . Ezt használtam mérésekre . Az egész sorra ráakasztottam 27 V-ot az átfolyó áram 60 mA ; folyamatosan emeltem a feszültséget 30 V-ig ekkor az áram 150 mA lett . Amikor megkaptam a vaterán vett sorokat , gyorsan összehasonlítottam , mivel közel azonos volt , gyors átalakítás ( a függőleges elhelyezést kellett vízszintesre ) és így lett összerakva a TV . Próbáld ki te is , ha tudod . Nem árt ha van : leválasztó trafó, egyenirányító , occó , kici kínai fesszabályzó (így biztonságosabb ) . Kellemes időtöltést , szerintem megéri .
Köszönöm, megpróbálom.
Sziasztok egy Philips 50pfh6550/88 LCD tévé problémám van. Pontosabban nem reagál a távvezérlőre.
Az elemek újak benne. A vezérlő wi-fi, tesztelni nem tudom. Egy régi univerzális IR vezérlőre reagál a tévé, de csak egy-két funkció (hang, mute, txt), így nem jutottam mélyebbre a tévében sem. Úgy vettem észre, hogy egy idő után a működő gombok nyomogatásával már az IR sem reagál. Ha kihúzom-visszadugom újra megy, de csak az IR. Ja és a tévén semmilyen funkciós gomb vagy irányítás nincs. Valakinek valamilyen ötlet? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2020
Úgy néz ki megoldódott, mégiscsak találtam egy funkciós gombot hátul, így sikerült párosítanom a távvezérlőt a tévével.
Sziasztok! Tanácsot kérnék tőletek. Kaptam egy JVC tvt. A pontos típusa : LT-24HA48E. Monitornak szeretném használni, ezért javítanám. Csak készenlét van, semmi más. A tápon kicseréltem a kondikat, végig mértem a diódákat, műszer szerint jók. Cseréltem két 1w-os ellenállást, az egyik szakadt volt, a másik értéke a háromszor több volt, mint amit jeleztek rajta. Van a táppanelen egy 09N90E típusú mosfet, ami pár perc után eléggé melegszik. Kézzel nem tudom megfogni a hűtőbordáját. Mindegy, hogy rá van e dugva a main vagy sem, akkor is melegszik. Nem tudom ez normális e? A kapcsolási rajz szerint, 12V, és 6V-ot kell mérjek a táp kimenetén. Ezek az értékek nálam 13V és 6V. A Mainboardon is néztem feszültségeket. A stabilizátorokon ezeket mértem: U6= 1,5V U5=3,3V U3=3,3V U14=3,3V U11=1,2V U18=5V. Néztem az IR csatlakozón is feszültséget, itt 3,3V van. Az alaplaphoz nem találtam szervízdoksit, ezért csak remélni tudom, hogy ezek az értékek jók. Szeretném elindítani valahogy a háttérvilágítást, hogy ez is ki legyen próbálva. Elméletileg, ha az 1-es lábra (Inverter_H) egy 1K ellenálláson keresztül 6V-ot kötök, akkor bekapcsolhat a háttér? Sok helyen említik, hogy eeprom hiba miatt nem jön ki készenlétből. Ha jól láttam W25Q64B van benne. Segíthetne szerintetek ennek az újra programozása? A main típusa: T.MT5310.S96. A táp típusa: CEM861A. Köszönöm, ha segítetek! Sziasztok!
Sziasztok egy Toshiba LCD a lenti képet produkálja.Ez maga az LCD halála vagy javítható még? Típusa 32KV500B. Előre is köszönöm.
Valószínűleg javítható.
Szia!
Sajnos így sincs kép.
Sziasztok,
Adott egy LG 32"-os LCD TV. Háttérvilágítás egyszer csak gondolt egyet megadta magát. Kicseréltem 1db led-et utána még működött egy hétig kb. Újra megtörtént az eset, most már hiába cserélem a kiégett ledet. 3 sor led van a tv-ben, soronként 7db 6V sorban. Bekapcsoláskor mindegyik világít valamennyire, de csak pulzálnak. Tápon mértem a feszültséget ledek felé, ledek nélkül 126V, ledekkel 50V körül. Jól feltételezem, hogy hiába világítanak a ledek mégis azok a bűnösök a problémában? Vagy így is lehet még a táp? Köszönet előre is a válaszokért.
Szia! Egyenként teszteld le a ledeket egy áramkorlátos táppal vagy bekapcsolt állapotban szintén egyenként zárd őket rövidre. Amikor a szakadtad zárod rövidre, akkor világítani fog a többi.
Az 50V a táp feszültsége, amikor elindul a boost konverter, akkor az áramgenerátorként dolgozik, de van benne 126V fesz limit. Még mindíg vannak megnyúlott ledek és azért villog, mert a konverter leáll a túl magas fesz miatt, aztán persze újraindul, de csak 50V-ot mérsz rajta multiméterrel, mert nagyon rövid az impulzus. Ez eléggé gyakori jelenség, ha ennyire gatyán vannak a ledek, akkor célszerűbb egész csíkokat cserélni, majd utána kicsit visszavenni a ledek áramából a hosszú élettartam érdekében.
Tökéletes összefoglaló, értem a problémát! Így teszek! Köszönet!
Sziasztok! Van egy Sharp LC-39LD145V LED háttérvilágítású TV-m, aminek rossz a háttérvilágítása.
Az alaplapon/táppanelen a STBY, Backlight, Dimm pin-eken megfelelő feszültségek vannak. Vestel 17IPS20 tápegysége van. A háttérvilágításra egy két vezetékes kábel csatlakozik, jelölve a pozitív és a negatív. Ezen -12V körüli feszültség mérhető. A LED-eket még nem teszteltem. Ez a negatív feszültség rossz LED-ek esetén normális, vagy a tápot is vizsgáljam? Köszönöm a válaszokat!
A -12V nem normális és kb. lehetetlen is, ott valami mérési hiba van.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2020
Nem zárom ki a mérési hibát, habár többször, több műszerrel mértem. Tegyük fel, hogy jó a mérés. Ebben az esetben gyaníthatom a táp hibáját is?
Nem tudom, a -12V-nak semmi értelme sincs. Inkább rossz helyen mérted.
Sziasztok!
Van egy Bush 40/402UHD típusú készülék ami működik csak a kábelenjövő digitális csatornákat nem tudom beállítási rajta. USB-ről is lejátszás még az mkv-t is így gondolom a digitális csatornákat is be kéne tudni állítani rajta. Találkozott már valaki hasonlóval?
Angol szabvány szerint keres, ami itt semmit sem fog találni. Kivéve, ha be tudod állítani rajta régiónak magyarországot, de ez nem valószínű.
Be tudom állítani hangolásnál a régiót Magyarországra de akkor se talál digitális jelet. Egy másik TV-nk Németországba van állítva (igaz ezt csak most vettem észre) és gond nélkül fogja a digitális adásokat.
Üdvözöllek !A saját esetemből ki indulva /szintén 17IPS20 (R6-os !!!): A ledhez CN501
csatlakozóról megy a feszültség .Itt van egy C2582-es számú elektrolit kondenzátor 47µF/200V ezen ledek nélkül 80-120 Volt mérhető pulzálva .Az elkó pozitív lába megy a CN501 7.pontjára , a negatív /ha minden jól működik/ egy FDD6N25 feten keresztül az 1.pontra .Ha szakadt a LED sorod /kb.:45 db sorba kötve/akkor is ezt méred -szerintem . Sajnos nem írtad ,hogy bekapcsoláskor van e felvillanás - ha igen ,akkor valószínű , hogy pár LED átment ellenállásba . Van e hang , ez esetben lámpával megvilágítva van e halványan kép . Ha van halvány kép , akkor érdemes szétszedni , és megkeresni a hibás LED-et vagy LED-eket . /kompletten cseréltem az összeset/ Ha lenne kérdésed -amire tudok- szívesen válaszolok . Üdv.: Csaba
Köszönöm a választ! Igen, lámpával megvilágítva van kép (habár csak a TV saját menüjét próbáltam, de az szépen megjelent).
Nekem a mellékelt képen látható panel van. Ezen a CN500 megy a ledhez, ezen kívül csak egy másik csatlakozó van, CN4, ez megy az alaplapra, illetve még van a tápkábelé. A CN500 közelében egy C505 jelű elko van, ezen 11,5 V-ot mérek, illetve a többi hasonló elkon is ugyan ezt a 11.5 V-ot.
Hello,
Van egy ilyen gondom, hogy ismerős véletlenül csinált egy Micom update-t a Samsung UE32ES5700 TV-jén. Ez valószínűleg a Weltrend Wt61p805 standby proci eeprom tartalmát vágta haza (merthogy felírta a semmit a procira). Na most az a bajom, hogy nem tudom újraírni az eeprom-ot. Egy sima i2c buszos programozás lenne, csak nincs program, ami ismerné a procit. Van egy Postal2 nevű orosz tákolmány, amihez leginkább LPT port kéne (nincs). Van mondjuk USB-re egy Postal AVR nevű eszköz, ami majdnem egy Arduino (csak 14,7MHz-en), de nem tudom felírni rá a hex-et. (Arduino as ISP nálam nem működik, sosem működött, a bitbang íróm meg LPT portos, volt ezer éve.) A kérdés az lenne, hogy valaki írt-e már fel ilyen Weltrend procit? Ha igen, mivel? :S Vagy valaki vállal-e ilyen cuccba flash felírást? Minden segítséget köszi
Szervusz . Az én panelem csak nagyon hasonlít erre /messziről/ . A kondi , ami a led
csatlakozó alatt van /jobb felső sarok/ mi az értéke ? Ha 47µF/200V akkor az okát nem tudom ,hogy miért csak 11,5 V mérsz rajta .Ha csak 30V körüli ,akkor elképzelhető , hogy nem csak sorba vannak a ledek .De próbáld meg lehúzni a CN500-at és a CN4-et és ekkor mennyit mérsz rajta ? Természetesen a tápkábelt bedugni a 220-ba is . A jobb alsó sarokban levő típus kiegészítő számot is légy szíves írd meg ,azzal könnyebben lehet rajzot találni Gugli barátunknál . Üdv.:Csaba
Bocsáss meg , legközelebb előbb ki nagyítom a képet és csak utána írok .
Látom , hogy 17IPS20 R5-ös a panel . A kondi ugyan olyan mint az enyém a jobb felső sarok szintén ./Nálad is sorba vannak a LED-ek ./ Sajnos meg kell keresni , hogy miért nincs megfelelő feszültség .
Sziasztok
Egy LG 42LB650V LED tv-nél már több hete olyan probléma áll fent hogy bekapcsolás után egy idővel elment a kép de hang az van, ezt egy ki be kapcsolás rendbe hozta, de már most olyan 15 perc működés után elmegy a kép és már egy kikapcsolás és bekapcsolás sem segített. A készülékről levetem a hátlapot és első ránézésre a mellékelt képen látható 13N60M2 MOSFET körül eléggé barna a nyáklap és az a kis működési idővel eléggé fel van melegedve a MOSFET. Ránézésre amikor elmegy a kép szerintem a háttérvilágítás megy el mert akkor a háttérvilágítás csatlakozóján nincsen feszültség. Merre keressem a hibát?
Sziasztok!
Bővebben: Link A héten, közel 2 hónap után megjöttek a ledek a TV-hez. Ledek cseréje után megszűnt a foltosodás. Szóval rossz ragasztót használhattam a régi ledekhez. Megtanultam hogy pillanatragasztót ne használjak. Viszont sajna lett egy hajszálnyi csík az LCD-be. Nem kapcsoltam be mikor meghozták a TV-t javításra, így nem tudom hogy a szállítás közben repedt meg az LCD- vagy én csináltam valamit rosszul. Kikapcsolt állapotban nem is látható a repedés rajta. Amúgy van rendesen kép, csak hát ott a hajszálrepedés ami sötét jelenetnél látszik. Ilyen alkalmakra majd szeretnék vennék vákuumos leszedőt. Ilyet hol lehet beszerezni ?
Jobban átgondolva lehet hogy még sem olyan jò ötlet ez az LCD leszedő. Megrepesztheti a kijelzőt. Inkább az LCD-t kellett volna a helyén hagyni és az LCD-rôl lebontani a dolgokat, majd erre visszaépíteni a dolgokat.
Majd legközelebb ha lesz rá lehetőség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |