Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ma szereztem egy kutyát. Talán beválik. Akkor töröljétek ha ez megnyugtat.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2020
Ha ez nem válik be, akkor szerezz egy Jagd terriert.
Hihetetlen egy dög. Apósomnak volt. Rajta kívül csak engem fogadott el. Bővebben: Link
Újabb átverés hirdetésben: Akkus körfűrész 22 ezerért. Barátomé éppen elromlott, gondolta vesz egyet gyorsan. Valóban annyi, de venni kell hozzá akkut (kétféle van) - 20 ezerért, valamint töltőt 15-ért!
Kérdem én: mi van akkor, ha a hirdetett készülék nem használható? (mert ugye akku nélkül ez nehézkes lenne)
Épp én is nézegettem, a Lidl -ben szórólapon, végül is jó drága lesz. 10 - 20 a gép, kétféle akku, 8 - 10, töltő, mind pluszban.
Mentségükre legyen mondva, a hirdetésben a gép alatti akku halványítva van. Lehet nem volt elég körültekintő a barátod. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2020
Elég régóta megy ez szinte minden márkánál.
Elég régen meg mintha lett volna törvény az árukapcsolásra vonatkozóan... de lehet, hogy csak álmodtam.
Így jártam én a 20V -os csavarozó/furóval tavaly. Majd mikor visszavittek mert hiányos volt, nem volt akkuja közölték, hogy egy szett része egy s készletet egyenkènt lehet megvenni. Volt hozza kor fűrész. Ágvágó hosszú nyelű rövid láncfűrész is, töltő is, csak egyenként kell összevadászni őket akcióban. Te is valószínű így jàrtál ezzel.
Tacskóban ki van tapétázva A4-re, hogy az akkumulátor nem része az árnak, azt külön kell megvenni. Biztos páran visszamentek már.
Szerintem nem hülyeség a több gép egy, vagy akárhány azonos akkuval, lényegében erről lenne szó. Csak a szórólapon én azt hinném, hogy halványszürke akku van hozzá, ott kellene akku nélkül a kép, és szöveggel utalni erre.
Persze hogy nem. Főleg, hogy a leírás korrekten mondja, hogy a 2,5Ah-ás (a kisebb) akkuval kb 21m 20mm-es deszkát tud elvágni...
Szóval a külön reklámozása a gépnek olyan, mint az olcsóbbá tett 0,5-ös tejföl: ugyanazon helyen, ugyanolyan kinézettel 0,4-es jelenik meg. Vagy a nagybetűs reklám alatt az apró betűs 25 feltétel, ami esetében érvényes (lehet).
Sziasztok, kérdésem, és kérésem lenne, kaptam egy JVC HR - J700 E 6 fejes képmagnót mechanikai hibával, ezt sikerült megoldani. Mindent el tud végezni, amit egy képmagnónak kell, azonban furcsa hogy nem lehet időzített felvételhez időzíteni. Szeretnék pihenő pákással beszélgetni erről, tanácsot kérni, talán fényképet cserélni a távszabályzóról. Ehhez kérném a pihenő pákások segítségét.
https://www.manualslib.com/manual/84168/Jvc-Hr-J658e.html?page=20#manual
A 20. oldalon kezdődik a timer recording.
Most csak azért is megnéztem a lidl szórólapot (onlány), hátha valóban nincs odaírva, hogy akku nélkül...
Csakhogy! Ott van. Ráadásul még egy kis piros figyelmeztető ábrácska is van, hogy nincs akku/töltő hozzá. Na meg a TV reklámjuk (szintén onlány nézhető) is elmondja, hogy akku nem jár hozzá. Én talán három éve néztem ezt a dolgot, amikor már nem is tudom milyen gépet keresgéltem. Soknál volt ott a "szürke" akku, aztán a leírás alapos átolvasása után derült ki, hogy az külön tétel... Még jó, hogy előbb utána szoktam nézni annak, amit meg akarok venni ilyen kisgépeknél A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2020
Sok helyen csinálják már ezt. Általában (nem mindig) az akku tovább bírja, mint a gép. Nem hülyeség, hogy külön lehet gépet és akkut venni. Ráadásul már sok gyártó terméke ugyanazzal az akkuval képes működni, így ha veszel 3-4 különböző gépet, akkor csak 1 akkut kell hozzá venned... ergo nem kell 5 akkut "fölöslegesen" megvásárolnod drága pénzért, a legritkább eset úgyis, hogy 5 gépet egyszerre használsz...
Az persze más kérdés, hogy ezt hogyan "tálalják".
Ezt szeretik megfejelni azzal, hogy az 1-2 évvel azelőtti széria akkuja más, mint az új szériáé Ha meg azt mondanánk, hogy ezt is szabályozzák törvényileg, hogy kötelezően egy féle csatlakozóval kell ellátniuk, mint a mobiloknál (USB), ...
Bővebben: Link
Igazad van, de mégis kissé beugratósnak tűnik nekem, hogy ott az akku szürkén.
Talán a figyelmetlenebb olvasók behúzása.
Azokat akarják így behúzni, akik kép alapján ítélnek, s hamar döntenek (sokan vannak így). Akik el is olvassák a leírást, azokat az embereket jó esetben nem sikerül.
Igen, van olyan, ahol a kiszürkítés/halványítás olyan jól sikerült, hogy én is azt hittem ilyen színű akku jár hozzá. Ez különösen zavaró olt, mert a termék egyéb részein is volt hasonló szürke rész, ami viszont tényleg a gép része Egyetlen ellenszer az ilyen ellen a figyelmes, értő olvasás, s gyanakodni, hogy ahol "akkurendszer" van, ott esetleg nem alaptartozék se a töltő, se az akku. Persze ilyen gépeknek is van létjogosultsága, csak igyekezz 1-3 éven belül megvenni az összes olyan gépet, amit akkuval használnál és rendszeresen. Kb. ennyi idő alatt szeretik a komplett rendszert cserélni, hogy az előző akkuval már az új ne legyen jó Persze nagyobb márkáknál előfordulhat, hogy a régebbi rendszer gépeit futtatják az újjal egy időben, de jól meg kell fontolni melyiket választod. Igaz nekem csak fúró/csavarozó van akkus, s az se "rendszer" fajta, nem ezeknek a szerszámoknak a használatából élek Viszont láttam ilyet használatban (makita), s tényleg nem volt rossz, hogy egy fajta akkuból volt a srácoknál négy, s míg kettőt használtak a gépekben (s cserélték, ha gépet váltottak), addig a másik kettő a töltőn volt (na jó az ötödik a makita rádiót hajtotta, de az bírta egész nap). Gyakorlatilag az egész munkanapot végig tudták így akkus géppel tolni, nem kellett 230-as vezetékkel szórakozniuk.
Igazán köszönöm Spaten a segítségedet, a 20 -dik oldalt lefordítottam szövegfordító segítségével, persze időm engedi, tovább is fogom fordítani. De sajnos, a kezelési utasítást látva, egyre gyanúsabbá válik a távszabályzó. Úgy tűnik az opciókat irányító nyomógombok nem egyeznek meg, az utasításban szereplő távszabályzóval. Próbálkozom tovább,nem adom fel. A segítségedet Spaten köszönöm
Nem azért, de a szövegbe vagy a termék képe mellett, le vannak írva, hogy akkut és töltőt nem tartalmaznak. Vagy egyéb kiegészítőket. Arról nem tehetnek a cégek, hogy sok ember lusta olvasni!
Pl a csatolt képeken is ott vannak az infók! A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2020
Az a különbség a két kép között hogy a makitát lehet teljes készletben is kapni ha valakinek már van egy gépe akkuval akkor vehet külön csak géptestet , de itt csak külön tudod összevadászni kb annyiért mint egy makita készletet , ez így átverés ha lusta vagyok olvasni ha nem ... Meg is érdemli aki ezt megveszi "őrületes 30000 es lidl áron"
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2020
Ez az. Már az árából is azt gondolná az ember, hogy akkuval együtt van, régebben 10e. körül szokott egy akkuval együtt lenni az ára.
Azért egy makitát ne hasonlítsunk már össze egy közértes géppel! Nyilvánvaló hogy egy ipari gép drágább lesz mint a hobbi. Nem véletlen úgy gondolom hogy bármerre megyek mindenhol makitát látok és nem parkside-ot az építkezéseken..
Ha valaki drága pénzen gépet vesz magának, akkor igenis nézzen utána hogy mit vesz! Most drága pénz alatt már a 10k-t is értem, abból jó sok kiflit lehet venni. Idézet: Ha egy árban van? Összehasonlítást mindig árkategória alatt nézem, ez jelenti (nálam), hogy mit lehet mivel összehasonlítani. A kb. 25-30e. gépet a kb. 25-30e. géppel. (25e. volt a Makita gépem, amennyi az itt szóban forgó Lidl gép.) „Azért egy makitát ne hasonlítsunk már össze egy közértes géppel” A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2020
Ok, én a 10k-t a 24k-hoz mondtam. Mindkettő akku nélkül van, a prospektusra ránézve ahogy van.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2020
A Makitám 2 akkuval volt 25e. igaz akcióban, a Lidl gép -ezt is akciónak írják- 1 akkuval töltővel van kb. annyi.
Ez akkor lesz teljes magyarázat, ha a vásárlás évét is megadod. Ha idén vetted 25-ért a Makitát akkor érthető , de ha 5-10 éve akkor már kevésbé. A jelenlegi árakhoz viszonyítva a 2 akkus Makita ajándéknak tűnik 25e-ért, ha idei vásárlás.
Ez az mai áron, én itthon vettem.
5 éve vettem akciósan, fenti linken mai ára kb. ugyanennyi lehetne ma itthon akcióban. Bár lehet ez csak egy akku, nem tudom. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2020
Ez a Makita 10,8V, max 24 Nm, és 31eFt német áfával, (ha jól fordította a gugli akkor) akku nélkül
Az Aldis gép 20V, max. 40 Nm, és 10eFt akku nélkül. Ezek a mostani árak, hogy 2 éve mit vettél akcióban az más kérdés. 2 éve sokkal erősebb volt a Ft, és néha ki lehet azért jó akciókat is fogni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |