Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
1. Kösz és bocs, péntekig nem leszek itthon.
2. Korrekt átmérő. 20 centi deró kiegyengetése meg csak belefér egy munkanélküli nyugger idejébe. 3. Majd lefestem. Az a nyers fa 15 évig nem örült a párának. Ha az elszabadult töltőcső nem csapja le róla az úszót, még évekig senyvedhetett volna Mindenkinek kösz.
Régi, törött horgászbot? Én ősszel hordtam ki egyet a lomtalanításkor.
Az más, arra tényleg vékony az üvegszálas cső.
Kertészek használnak ilyesmit mikroöntözéshez: kiemelőpálca. Gyakran törik, tőben. A maradék elég lehet Neked, ha van olyan ismerős. Én is adnék, de messze vagyok.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2020
Néha álmodom arról, hogy sikerül találnom ilyen kombinációs árammérőt, ehhez a készülékhez, mint a képen van.
(5-50-300 mA mérése + és - ) Ha valakinél hányódik kihasználatlanul, nagy örömmel fogadnám. Ha valaki magyarországi beszerzési helyet tud, azt is szívesen fogadom, csak két helyre nem tehetem fel ugyanazt.
Hááát - ez a képet elnézve - bizony valami régi gyárias cucc, vagy valami ügyes barkács-áru, ami egy kissé fel lett tuningolva szép új banándugó hüvelyekkel, és persze a szines (piros, zöld) LED diódákkal. Viszont maga az alapműszere simán és alapból egy kőkorszaki Deprez.
Ami manapság nem igazán divatos - a kissé régebbi Nixie csőves, majd az újabb (piros vagy zöld) LED-es, avagy egyből a kék háttár-világításos LCD-s kijelző-panelok idejében. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2020
Tedd fel a műszer képét a hirdetés -keresem- címszó alatt.
Többször láttam ilyen régi típusú műszer hirdetést. Hátha szerencséd lesz.
Valakinek lenne e felesleges videó kártyája PC-be?
Amit tudnia kéne: PCI expres 2.0 OpenGL3, vagy magasabb Hardveres gyorsítás. Adnék érte HD3450 256MB videókártyát. 2 db-ot.
Keresnék UHF yagit, 5-6 elemeset. Ha nem 240ohm szimmetrikus a kimenet az még jobb lenne, nem kellenen balunt is keresgélnem.
Mindig TV-re kéne, az ingyenes műsorokra, összeütöttem egy egyszerű szalagdipólt fa kereten de szakadozik a jel, kicsike többlet már elég lenne a jó vételhez. Építeni is tudnék de úgy érzem nem érdemes vacakolni vele. Pest megye pesti részén elmennék érte.
Nekem van egy, de nem tudom olyan-e, ami neked kell... Holnap lefényképezem.
Pest megye, de nem a pesti és nem a budai oldalon... (Csepel-sziget) A ház tetején volt, az előző tulaj használta valamikor, de én kábel TV-t használok. Azt hiszem, koax-on ment le a jel a lakásba, de ez nem biztos.
Ha nem sikerül pont ilyen skálájút találni, akkor "B" terv:
Szerzel egy megfelelő végkitérésű középállásos műszert (gondolom az 5-50-300 mA-es végkitérést belül megfelelő sönt-ellenállással oldják meg, így 5 mA-nél érzékenyebb végkitérés esetén kicsit számolni kell...) és nyomtatsz hozzá megfelelő skálát. Nem lesz olyan profi, mint az eredeti, de tökéletesen használható. (Maga a műszer könnyen szétszedhető és a skálalapot is csak 2 csavar tartja, így a megfelelő lap behelyezése nem okozhat gondot.) (Lehet, hogy divat kérdése, de jobban követhető és könnyebben értelmezhető a gyors változás egy mutatós műszeren, mint bármilyen számkijelzősön... És szerintem nem lett feltuningolva: a LED és ez a típusú banánhüvely simán belefér abba a korszakba, amikor ez készülhetett - '70-es, '80-as évek.) A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2020
Köszönöm. Valóban, ez egy házi gyártmányú készüléknek tűnik, amit az örökösök nem értékeltek, kidobták. Elektronikai hulladékból mentettem.
Működik, 12,6-15,4V közt változtatkató feszültséget ad, eleinte az árammérő csonkja is mozgott, ha bekapcsoltam a hozzátartozó gombot, aztán amikor szétszedtem, hát már azt a csekély mozgását is elrontottam. Szánom-bánom (valóban), de a csonkkal nem sokat értem. Az árammérő 5mA-es része van a két nagy csavar alá, az 50 és a 300 mA-es felette két kis kivezetésre forrasztva, belül vannak tekercseik. Azért csak az volna az igazi, ha pont ilyent tudnék szerezni, de a tanácsod megfogadom -ha másként nem, hát úgy lesz megoldva. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2020
Köszönöm előre is.
Nem kell fénykép, a tartó hossza ha 5-6 elemes, 500-600mm körül van, a kereszt elemek mérete 250-300mm között kb. Ha sokkal nagyobb minden méret, akkor az FM rádió vagy a régi oirt/ccir alsó TV sávokra való.
A két darab párhuzamos 3k-s szén ellenállást szeretném kiváltani egy darab 1,5k-s minimum 4 wattos ellenállattal. Nincs nagyobb fél wattnál itthon.
Mivel jóval több, mint 5-6 elemes, ezért inkább mégis fényképezem.
A mérete alapján biztos nem rádió. Az aszimmetrizáló szerint 21-69 közötti TV csatornákhoz való. Ha ilyenre gondoltál, keress magánban!
Szeretnék egy 24V / 3 A körüli dc tápegységet .Analog / kapcsolós ... mindegy
Akár régebbi laptop nyomtató stb táp is lehet. Budapest vagy környékén. Köszönöm
Keresek 220/110 régebbi, vagy 230/115 volt átkapcsolható primer feszültségű 30VA körüli transzformátort.
Szekunder mindegy, autotrafónak kéne egy amerikai 120 voltos picike motorhoz.
Gyakorlatilag "bármilyen Puskás" trafó megfelel neked...
Mivel adatlapodból nem derül ki, hogy az ország melyik részén vagy található, igy én biztosan nem vállalom be, hogy viszek/küldök neked ajándékba.
230/12V 20W táp 0,1µF/50V elkója elszállt. Illetve megpróbálta, de kevés volt a hajtóerő.
Ha valakinek lenne egy felesleges a 18. kerületben, vagy a szomszédban, érte mennék. Kösz.
Hello! Sosem értettem, hogy egy 100nF-os elkónak mi értelme van. Egy 50V-os sima 100nF-nak még a mérete sem nagyobb igazán.. Miért nem teszel bele azt?
Kösz a tanácsot. E szerint pontosítok:
Ha valakinek lenne egy felesleges bármilyen 100 nF/50V kondija a 18. kerületben, vagy a szomszédban, érte mennék. 47n-ig és 150n felett van mindenféle. Pont százas nincs.
Nemrég mértem a 100n feliratú kondikat. Az értékük 60 és 120 nano között mozog.
2 db 47 nF párhuzamosan?
De szerintem egy 150 nF sem fog bajt okozni.
Pedig az a leggyakoribb érték!
Azt ugye tudod, hogy "104"-ként is jelölik? Főleg a kerámia tárcsa kondikon.
Ez mind a tiéd lehet, ha eljössz érte.
Bp. 10 ker. kőbánya
Kösz, kettőt köszönettel elfogadok.
Ránézésre két egyforma áramkör dolgozik a trafóra, cserélem mindkét kondit. Gondolom, az egyforma áramkör megköszöni az azonos értékű alkatrészeket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |