Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De a kutya nyugger gazdája sem semmi volt, és ő is a csend része lett....
Ha az ügy a bíróságon landolt volna, azóta a kutyának is elment volna a hangja, meg a kedve az ugatástól.
Pár liter? A Körösök völgyében?
No meg a sok belvíz.
Nálunk félbe vágott gumik vannak felállítva a határ több pontján. Értem én, hogy itatónak szánták de ez túlzás.
Dehogy nincs. Tisza mellett lakok, ami épp árad. Majd mi lesz még, ha apad és megmaradnak a vizek az ártéren. Tegnap még ki lehetett menni, ma meg megduplázott a szúnyogok száma. Különben kullancs is sok van.
Tavaly július 3-án voltam Szentesen az ártérben. Húúúúúú! Ott is volt szunya rendesen.
Tegnap a híradóban volt róla szó, hogy - talán EU előírás miatt - légi úton nem lehet szúnyogot irtani. (Hogy ennek mi az értelme, nem tudom, de tény, hogy tavaly akkor tűntek el a dögök a környékünkről, amikor jött a permetezős helikopter.)
Azért remélem, ez a magas UV sugárzás a pocsolyákat is szárítja. De lehet,hogy nem.
Itt a vàrosban füstőlni, gőzőlni szoktak. Na azután nem lehet kimenni, megvadulnak a szúnyok. Néhány biztos elpusztul, ha éri. Így van ez a kullancssal is, azt sem permetezhetik.
Csak emlegetnem kellett a szúnyogokat.
Hajnali fél kettőkor megjelent egy masina és fehér füsttel fedte be az utcákat. Ma reggel kimenve nem támadott meg egy sem. Ha minden kívánságom ilyen egyszerűen teljesülne.....
Na várj csak, lehet, hogy csak a melegedő idő miatt bújtak el.
Itt egész nap szoktak támadni.
Estére szalonnasütést tervezünk.
Engem a szobában is simán letámadnak.
Ha nálatok már akkora szúnyogok repkednek, hogy a szalonnájukat meg tudd sütni, akkor ott tényleg időszerű lenne az irtás
Disznó!
A szalonna gazdája. Ha szúnyog jön a tűzhöz, közelebb tessékelem hozzá.
Üdv!
Fém feketítésre mi a legjobb és legolcsóbb módszer? (Festés kizárva.) Köszi!
Mekkora méretű? Illetve fel lehet jól melegíteni? Ha igen akkor olajban barnítás.
Amennyiben réz, bronz, akkor patina: vegyszerboltból "kénmáj", vagy patinázó folyadék üvegműveseket kiszolgáló (Tiffany, ólomüveg) boltból.
Nem nagy méretű.
Étolajjal próbáltam, de nem barnult meg. gkari Sima vas lemez, és csavarok.
Motorolaj vagy valamilyen gépolaj . Fel kell melegíteni egészen sötétpirosig aztán az olajat ráönteni hogy rá tudjon égni az olaj.Nem kell nagyon sok olaj hogy ne hűtse le a fémet.
Felmelegíted, tudtommal kb. 400 °C-ig, majd motorolajba dobod: Bővebben: Link.
Egyébként ez mennyire lágyítja / keményíti a fémet?
Egyiket sem szeretném. A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
Jó sütőgetést!
Itt még "csak" 2-3 egyed jön az emberre kb. 2 percenként. Még messze a csúcs, amikor majd a közvilágítás világító lámpaburájánál este kb. 300 egyed lesz. Meleg napok, este ki lehetne menni erre, ott vannak ezek a piszkok.
Beleszól a fém keménységbe, keményebb ridegebb lesz a hirtelen lehűléstől, hacsak nem eredetileg már edzett, akkor esetleg lágyulhat. Fémtől, gyártástechnológiától, és felmelegítési hőfoktól függ ennek mértéke. Próba egy felesleges darabon.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
Ez tűnik a legegyszerűbbnek
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2020
Vidd profi helyre. Ahol barnítanak. Mert olcsóbb mint lötyikkel kísérletezni. Ez is egy szakma még ha nem is tanítják.
Jelszó: hidegbarnitás. Olcsóbb mint lötyizni aztán elvinni a profikhoz. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2020
Állítólag a méhek védelme és a permetezés hatásossága miatt mellőzik a levegőből történő szúnyog írtást.
Fotólakk és sütés a kívánt barnasághoz.
Barnításról van szó, nem egyfajta lakkozásról/festésről. A lakk belemegy a menetek közé és idővel lepattoghat a külső felületekről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |