Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ugyanúgy, mint irtás előtt.
1 percen belül 8-10 csípés. De hatalmas csípések. Mint egy mellbimbó. És napokig viszket. Állítólag már többen kerültek kórházba szúnyogcsípés miatt.
Ugye? Köszi EU szabályozás a szúnyogokat. Sajnos attól, hogy nem irtják a dögöket, s minket agyonszívnak, a fecskék száma nem nő olyan drasztikusan, hogy lépést tudjon tartani velük és elfogyasszák ezeket a mutáns rovarokat. Pár tucat éve még egy-egy csípés épphogy fel se tűnt, de mostanra képes úgy bevörösödni, mint annak idején egy méhcsípés. S van amelyik fel se szívódik úgy, mint régen, hanem vörös foltot hagy maga után, majd belilul - s mindezt hetek alatt!
Csütörtökön voltam egy barátomnál, s úgy jöttem haza, hogy tele lettem csípéssel. Mindeközben persze folyamatosan csapkodós táncot jártam, legalább a fele csípést megúszva ezzel. Nehéz megállni a vakarózást... Persze egy jó forró zuhany sokat segítene (ha emlékeim nem csalnak, akkor 45 °C hőmérsékleten bomlik fel a szúnyog nyálában lévő fehérje), de kinek van kedve ilyen melegben forrón zuhanyozni?
Én azt kérdeztem, hol van az a rengeteg, nagyon védett denevér, ami naponta több kg szúnyogot megeszik. Mert, ha elhajtom őket a padlásomról engem bezárnak érte. Akkor dolgozzák le a szállást.
Idézet: „Én azt kérdeztem, hol van az a rengeteg, nagyon védett denevér,” Ezt speciel meg tudom neked mondani: Zalában, Erbe mester házának oldalán.
Most voltam kint. Q.... sok szúnyog van. Nem lehet kint tartózkodni. Szúnyogkarantén.
Köszönjük a mindenhatónak, hogy megteremtette a szúnyogot és annak is aki tiltja az irtását. Hurrá.
Logaritmus szerinti növekedés, árnyékban nem lehet megmaradni még napközben sem.
Élővizek mellett (pl. Budapest) sajnos áradás után az apadás megállásáig nem érdemes irtani, mert néhány óra múlva máris érezhetők a frissen, és éhesen kikeltek. Szerintem az EU tilalom nem egészen igaz, mert pl. Bp.-en tavaly is volt irtás - igaz ritkábban, mint az előző években.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2020
Most minden összejött. Enyhe tél, aszály, hirtelen megérkező nagy mennyiségű eső, viszonylag hirtelen jött melegedés, hirtelen jött áradás és gyors visszaapadás.
A szakemberekkel nem tudok vitatkozni, nem értek hozzá. De, hogy sok a szúnyog az biztos,igaz a környezeti feltételek is adottak. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2020
Tavaly azért láthattad még, hogy légi úton irtják a szúnyogokat, mert csak az idei évtől kezdve lépett hatályba az EU-s rendelet. Bővebben: Link
Ránk egyszerű halandókra hárul a feladat, hogy ritkítsuk őket. Ha tudnám, hogy melyik a legbiztosabb módszerr ellenük azonnal had rendbe állítanám.
Fel kell költözni a hegyekbe, ott szerintem nincs.
Álmodj, királylány. Ezeknek a dögöknek elég egy vízcsepp is, hogy kikeljen a következő generáció, nemhogy egy tócsa. Olvastam, hogy naponta pár méterrel arrébb jutnak. Hiába permetezek, ha szomszédok csak hétvégén járnk ide, akkor meg kibírják azzal a pár csípéssl a házban szúnyoghálók mögé bújva.
Idézet: „Ezeknek a dögöknek elég egy vízcsepp is” És még nem említetted a vizes edényeket amit vagy ürítenek vagy nem.
Ismerős a helyzet. Engem is borítottak már fel nemegyszer puszta segítőszándékból. Bár annak nem lettek súlyos következményei szerencsére.
Megjöttem, hadd meséljek pár mondatot.
A múlt héten 17 (7-17 éves), gyereket vittünk el a Feleségemmel Domboriba, vitorlástáborba. Nem volt egyszerű olyan programot találni ennek a fészekalja "vitorlázónak, ami mindenkinek bejön. Két alkalommal az erős szél miatt nem tudtam Őket vízre vinni, de előfordult, hogy a szélcsend miatt mentünk strandra. EMBER MÉG ENNYISZER NEM SZÁMOLT EL 1-TŐL 17-IG! Álltam a parton, a vízben, mint az őrszem rókamanguszta, és néha összenéztünk Anyával: Neked mennyi? Jó volt, de elfáradtunk. Nem nagyon emlékszem, hogy este 10-kor hogyan ért párnát a fejem... Szombat: három gép mosás. Vasárnap: Menyem szülinapja. Hétfő: Bementem kipihenni magam...
Legközelebb számozd be őket és "leltárnál" ők mondják a saját számaikat
QR kód mindegyik gyerkőcre (mondjuk pólóra nyomtatva előre-hátra és telefonnal kell csak folyamatosan pásztázni... ha egy percen belül nem olvassa le valamelyik számot 1-től 17-ig, akkor hangosan jelez.
Elviselhetetlen a szúnyogok mennyisége. Ma szórták igaz, remélem holnapra kevesebb lesz.
Ha áttudnák törni az üveget, akkor elég nagy baj lenne. De szerencsére nem tudják. Különben valami ötletetek lenne a távol tartásukra? A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2020
Ma két palack spray-vel közlekedtem.
Az egyik Off. Azt magamra, a másik Raid azt meg a támadókra fújtam. Így megúsztam 1db csípéssel, de még az elején elkaptam így nem viszket. Az előbb néztem ki az ablakon. A szúnyogháló külső oldalán ezrek próbálnak betörni a lakomba. Katasztrófa. S még bő 4 hónap, hogy ezek a szemetek eltűnjenek egy időre.
Itt úgy zömmegnek az udvari lámpánál, mintha egy trafó működne.
Idézet: Füstölés, ha a szél nem viszi el a füstöt egyvonalban, hanem helyben szétterül. Van valami fáklya hozzá olaj pld.: Tes.oban. „Különben valami ötletetek lenne a távol tartásukra?” Idézet: „Különben valami ötletetek lenne a távol tartásukra?” Kell kérni távoltartási végzést a bíróságon.
A beszámozás működni szokott (saját tapasztalat nagyobb "felnőtt" csoportokkal), ilyenkor az előtte és mögötte lévőt legalább figyelni szokták, hogy tudják mikor következnek. Ha pedig valamelyik nincs meg, akkor legalább a környezetében lévő "szám" szokta tudni mi a helyzet.
Mint régen a katonaságnál létszám ellenőrzéskor.
Na, ott és akkor ezek nem jutottak eszembe!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |