Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3172 / 3610
(#) szalamandra válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /

Szerintem itt senki nem akar téged bántani, egyszerűen kb. mindenki ugyanazt mondja, és arra akar rávilágítani, hogy esetleg nincs igazad.
Elfogadtál egy szállítási árat, amit utána nem itélsz jogosnak, mert kisebb a csomag és ezáltal olcsóbb. (Nem tudom, hogy működik a rendszer, de lehet nem volt akkora üres rekesz, amibe betehette volna. Másrészről a kezedben sincs még a csomag, így nyilatkozol). Lehet, hogy az eladó nem akart részletezni mindent, mondott eggyel nagyobb kategoriás árat, ami a csomagolás és egyéb költségek. Szerintem lényegtelen is mit takar, hisz:
Idézet:
„2100 Ft-ot írt foxpost költségnek, amit meg is néztem az ártáblázatban és el is fogadtam.”
Itt a vége. Megnézted és elfogadtad. Pénztártól való távozás után...
Mondjuk az nem nagyon értem, ha nem tudtad a csomag paramétereit, mi alapján nézted meg a táblázatban...
Idézet:
„Csakhogy arról nem tudtam, hogy a csomag paraméterei (amit nem látok előre) alapján a feladási díj nem lehet annyi.”

Megkérdezhetem, hogy az eladó mit válaszolt neked erre a problémára?
(#) DannyTorrence válasza szalamandra hozzászólására (») Júl 14, 2020 3 /

Köszönöm a reagálást mindenkinek, befejeztem. Legyőztetek a rutinnal.
(#) Gabó válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /

Igen nem érdekel, mert vannak olyan dolgok, amik manapság már csak egy csepp a tengerbe. Vagy olyan helyzetből húzott ki a megbeszélt termék megvásárlásával, amivel sokat segített. Meg persze ennyi erővel mondhatta volna, hogy nincs posta, és pont. De cserébe rászánta az idejét és energiáját a postázásra, megkapta a megbeszélt összeget, és mindenki jól járt! Ő mert nem áll a fiókba az alkatrész és még lesz egy kis fagyipénze is, én mert nem kellett agyalnom, hogy honnan szerezzem be meg 5x áron és 5x annyi idővel...
(#) szs válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /

Bocs, az tényleg erős volt.
Helyesen úgy kellett volna leírnom:
Most miért úgy állítod be, mintha te adtál volna fel comagot? Te csak kaptál, más fizette..
(#) attika válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 / 1

Még 1 kérdés.
Ha a kasszánál 100ft-al több visszajárót kapsz és ezt csak otthon veszed észre, akkor rosszul érzed magad és visszaviszed a pénzt, vagy szívbaj nélkül elteszed?
(#) szalamandra válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 / 1

Ezzel ugyan még adós vagy:
Megkérdezhetem, hogy az eladó mit válaszolt neked erre a problémára?

Mert itt ugyan mindenki hülye rajtad kívűl, csak ugye miért itt kérdezősködsz akkor?

De jobb lesz neked akkor, ha itt mindenki azt mondja, hogy hű de igazad van, micsoda szemét ez az eladó? Mi a cél?
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2020
(#) nagym6 válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 / 1

Elvileg igazad van, ha volt előre tájékoztatás az árban. Szerintem kollégákat az izgatja, hogy ha több, hát volt egyéb költsége, munkája a feladónak, el lehetne nézni.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 14, 2020 / 2

Nem, nem az izgatja.
Ha én (ismétlem: én, senki ne vegye magára) elmegyek egy khm. könnyűvérű nőhöz, megegyeztünk, megtörtént. Hát eléggé pofátlanság lenne utólag kijelenteni, hogy néki az a berendezése úgyis ingyen nőtt, maximum egy szappan ára jár, a többit kérem vissza...
(#) nedudgi válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /

Titkolod a hirdetés szövegét, így nem tudhatjuk, félreértettél-e valamit, vagy átvertek?
Az, hogy lopás, sikkasztás, átverés kicsit erősnek tűnik. A szállítmányozónak fizetett összeg és a csomagolás, feladás költségei mind-mind részei a postázási költségnek.
Mégegyszer: Nem ismerjük a hirdetés szövegét, így objektív véleményt nem lehet mondani.
(#) bbb válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /

Idézet:
„Legyőztetek a rutinnal.”

Sajnos túl magas lóról beszélsz és eléggé bicskanyitogató a stílusod. Az ilyen beszólás az, amiért simán megérdemelsz pár hetes némítást is.

Gondolom te is tudod, hogy ha az eladó azt mondja, hogy az M-es rekeszt rendeli meg online, akkor azt fizeti akkor is, ha beleférne az S méretűbe? Ha nem tudod, hogy vajon mennyit fizetett érte, akkor milyen alapon feltételezed, hogy átvert? Mert jelen pillanatban sehol nem látni, hogy vajon ténylegesen mennyit fizetett érte, csak te dobálózol itt sárral.
Feladáskor egyedül azt nézi az automata, hogy befért-e a rekeszbe, vagy sem, azaz felfele kell-e mozdulni a feladási méretkorláttal. Ha pedig úgy ítélte meg, hogy határon mozog (mert éppen nincs egy vonalzója, hogy lemérje neked, a szemmértéke meg téved ennyit), akkor miért ne választhatná a nagyobbat? Ja hogy lehetne olcsóbb is... Hogyne lehetne, de ha elfogadtad és ő ezt leszurkolta a futárszolgálatnak, akkor ennyi.
Eddigi hozzászólásaidból nem derült ki sehol, hogy tényleg meglopott-e, mindössze a te feltételezésed, hogy ezt tette, mert szerinted belefért volna az olcsóbb díjazású kategóriába is.
(#) ftirius válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /

Lehet, hogy olaj lesz a tűzre, de ha vaterás vétel volt, akkor az eladó mégjobban járt.
(#) Skori hozzászólása Júl 14, 2020 / 4

Ha postázok valamit, akkor a költségét mindíg úgy adom meg, hogy:
"Posta és csomagolási költség: xxxFt"
Ami egyébként határozottan több mint a postai feladási díj.
Ha valaki reklamál ezért akkor megírom neki, hogy:
- dobozt kell kerítenem hozzá
- be kell csomagolnom, (anyag, munkaidő)
- el kell mennem a postára, GLS, DPD pontra stb..., sorba kell állni (idő, üzemanyag)
de alternatívaként, nyugodtan jöjjön el személyesen, és akkor nincsenek ilyen költségek.
Ha egyik sem felel meg, akkor köszönöm, de a továbbiakban inkább mással üzletelek.

DannyTorrence esetében nem derült ki számomra, hogy megegyeztek-e előre a szállítási díjban, azaz elfogadta-e a szállítási költségként megjelölt összeget vagy sem... Ha igen, akkor tulajdonképpen nincs is miről beszélni.
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Júl 15, 2020 /

Még azt is el kell fogadtatni azzal akinek küldöm, hogy értékbiztosítással vagy még törékenyként is küldöm amikor drágább a csomagküldés, de én károm ha elveszik, nem vállalom be ezt a rizikót.
Általában a csomagküldés módját is szeretné a vevő behatárolni minél olcsóbbra, ami viszont a feladónak kockázat.
(#) Moderátor hozzászólása Júl 15, 2020

Ez a FoxPost történet alaposan ki lett tárgyalva, ezért kérjük, hogy ennek itt és most legyen vége! A további, e témakörben születő hozzászólások előzetes figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek, az azokat közzé tevő felhasználók pedig szankcionálva lesznek.
(#) nagym6 hozzászólása Júl 16, 2020 /

Gondolná valaki, hogy hajszárító meleg levegő megolvasztja az x típusú(márkás) laptop billentyűzet gombjait fél méterről? Nekem sikerült. Pólót szárítottam belsejébe fújatva, egyik ujján a billentyűzetre ment ki a levegő, szépen eldeformálva a gombokat. Persze nem is működnek.
Ez nem szándékos volt, félhomályban nem láttam rendesen hova mi megy.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 16, 2020 /

A hajat is megégeti. Nekünk olyan forró levegőt fújt az előző hajszárítónk, hogy a kiáramló forró levegő a saját burkolatát olvasztotta meg. Néha zsugórcső zsugorítására használtam.
(#) antiktelefon válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 16, 2020 /

Gyakori hiba, főleg vízkáros laptop szárításnál, hogy úgy néz ki az egész, mint egy olcsó csipsz :I
Ha írsz típust, lehet valaki tud adni keycapeket hozzá.
(#) nagym6 válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 16, 2020 /

Már van. Reggel vaterán találtam komplett újat, ma fel is adták postán 5400 Ft.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2020
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 16, 2020 /

Ha megnyugtat, nem te vagy az első és nem is az utolsó, akivel ez előfordul Nekem műanyag tálkáim (amikben a csavarokat tartottam szétszedés közben), s asztali billentyűzetem is olvadt már meg.
Ennél szebb az asztali lámpa, ami apu asztalán van, a monitor tetejét olvasztotta meg! Nesze neked 12V-os halogén vacak, több a hőtermelése, mint a fénye SMD alkatrész kiforrasztásra is jó lehet megfelelő körülmények közt...
(#) antiktelefon válasza bbb hozzászólására (») Júl 17, 2020 /

Idézet:
„SMD alkatrész kiforrasztásra is jó lehet megfelelő körülmények közt...”

Ez tényleg így van, youtube-on van egy orosz szerelő, aki tűlábas halogénekből és egy fényképnagyítóból csinált BGA állomást.
(#) bbalazs_ válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 17, 2020 /

Hasonlót (nem állomást, de SMD kiforrasztót) én is csináltam PC tápból és autóizzóból. Egy réselt alucsövet is rátettem, a résen kijövő infra melegít. Amikor az izzó lába annyira felforrósodik, hogy már nem tudom tartani, kb. akkor olvad fel az ón is az alkatrész alatt a nyák-on
(#) sargarigo válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 17, 2020 /

Idézet:
„Amikor az izzó lába annyira felforrósodik, hogy már nem tudom tartani, kb. akkor olvad fel az ón is az alkatrész alatt a nyák-on”

Persze! Más meg szenved mindenféle szenzorokkal, de Te! Megoldod bio érzékeléssel!
(#) MajorosL hozzászólása Júl 17, 2020 / 2

Kedves Tagok!

Szeretnénk bővíteni az apróhirdetés termék állapotokat. Jelenleg ezek vannak:
- Új állapot
- Használt
- Hibás

Több apróhirdetésben is, többen elkezdték használni a NOS kifejezést. Ez a New Old Stock megfelelője. Ez gyakorlatilag az 1970-ben gyártott, de eddig nem felhasznált alkatrész jellemzője például (évszám csak példa).
Nem új állapotú, mert 1970 már 50 éve volt, de nem is használt csak azért mert 50 éves portéka.
Új állapotnak semmiképpen sem kategorizálandó egy bontatlan de 40-50 éves alkatrész. Ide sorolható rengeteg régi kincs, ami bontatlan állapotban maradt meg. Csövek, kijelzők, rádiós cuccok, stb.

Szeretnénk rá ötleteket kérni, egy rövid 1-2 szavas kifejezésre, ami nagyon pontosan fedi a New Old Stock nemzetközi kifejezést.

Ha írtok ötletet, akkor az alábbi módon tegyétek:
Idézet:
„Apróhirdetés NOS: ........”

Pozitív mancsokkal lehet szavazni a beérkezett ötletekre. Kérjük, hogy a "szavazást" ne OFF-oljátok szét.

Köszönjük a tippeket előre is!
(#) Ódenka válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 17, 2020 /

Apróhirdetés NOS: Aggszűz holmi
(Lehet, hogy jó, lehet, hogy rigolyás .. Sosem használták, akár jobb sorsra érdemes, mert jó is lehet, még senki nem próbálta (fel) ...)
(#) szalamandra válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 17, 2020 /

Apróhirdetés NOS:
Règi Raktári Relikvia, RRR
Frissen A Raktárból, FAR
(#) tbarath válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 17, 2020 / 2

Apróhirdetés NOS: new old stock

Szerintem ez tipikusan olyan dolog, amire nincs jó fordítás. Szó szerint ugye "új régi készlet", angolul se egyértelmű elsőre, és magyarul se hiszem, hogy körülmagyarázós vagy vicces(kedő) fordításnál jobbat találnánk.
Bár szerintem ez simán belefér az "új állapot" kategóriába, hiszen itt az "új állapot" tulajdonképpen azt jelenti, hogy nem volt használva. Inkább ez az "új állapot" megfogalmazás a problémás szerintem.
(#) szs válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 17, 2020 / 1

Idézet:
„Apróhirdetés NOS: Felhasználatlan készlet

A "felhasználatlan spájzolt" motoszkált bennem, tbarath fordítása adta a lökést...
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2020
(#) Kari55 hozzászólása Júl 17, 2020 /

Apróhirdetés NOS: retro parts
(#) MajorosL válasza tbarath hozzászólására (») Júl 17, 2020 /

Nem titkon ha sikerül a NOS, akkor az volt a célunk, hogy az Új megjelölést tisztázzuk is egyúttal, így amit újként hirdetnek majd, az legyen tényleg új is. Új, újszerű?, stb.
A visszajelzések alapján van igény kizárni a keresésből a NOS tételeket, és arra is van igény hogy valaki NOS kincsvadászatokra figyeljen csak.
(#) bbb válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 18, 2020 / 2

Idézet:

Apróhirdetés NOS: Felhasználatlan elfekvő készlet”
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2020
Következő: »»   3172 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem