Fórum témák
» Több friss téma |
Kapcsoló benyomott állapotra is volt szabvány.
Szia
Úgy tudom, ajánlás van. Most Eu szerint Magassága 90-110 cm a járófelülettől, és lefelé billentve van bekapcsolva. Mi 105-re rakjuk a világításkapcsolót, esetleg alatta aljzat. A mosogatógép az 80, csaptól balra 10 cm Elszívó 195, A hűtő is. Hollandban ilyen a tervezése is. Többnyire elektromos a sütő 5x2,5 spéci aljzattal (Perilex) a dugó gyárilag a sütő vezetékén csak be kell dugni és máködik, ha egy fázis van, ha három.
Sziasztok!
Szabványos egy fázisú konnektorba dugható érintésvédelmi dobozt szeretnék készíteni az e.v. ács barátomnak, ehhez szeretnék információt kérni. Nekünk is van egy amit még 20 éve csináltak nekünk fém házzal, de gondolom azóta már változtak az előírások. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2020
Igen. Most indul és legalább ennyivel szeretném támogatni.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2020
Vigyétek el a MÉH telepre, hozzátesztek és vegyetek rajta egy ilyet.
Abból semmi sem használható, a doboz se, mert nehéz. Azt senki sem fogja mobilként használni a súlya miatt. Egy ács főleg nem. Az is más akkus gépeket használ. Meg könnyű benzines láncfűrészt. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2020
De ha csak 1 fázisra kell egy aljzat még egy ilyen is megteszi.
Szerinted egy ács hiba esetén ki fogja nyitni ennek az ajtaját ? Mi történik ? Megáll a munka ?
Pedíg egy villanyszerelő csinálta hivatalosan. Köszönöm a segítséget.
Ez nagyon gáz. Már legalább 10 éve nem használok alu tokot, hacsaknem valami marópárás helyre kell.
Én értem, de olvasd el, mit kérdeztél, utána nézd meg a két képet.
Azért teszem még egyszer egymás mellé, hogy még szembe tűnőbb legyen a mérete is. Gondolom ezt hordozná magával, ahova menne munkát vállalni. Elég érdekes lenne a megjelenés egy vállalkozó számára. Az már csak hab a tortán, hogy 3 fázisú és csak 1 fázisra van bekötve. Az első 0,25 kg, a második 25 kg. A legtöbb helyen már az első sem kell, hiszen sok helyen már van felszerelve alapból a hálózatra FI-relé. Új építkezésen meg kötelező az ideiglenes mérőhelyre. Arról nem is beszélve, hogy nem az ácsnak kell vinnie, hanem az építtetőnek kell gondoskodnia erről. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2020
Értem, hogy mit mondasz csak azért tettem fel mert apukám kőműves és ezt csinálták neki és hordta magával és valóban nagy és nehéz, de hát mivel nem értettünk hozzá és előírás volt így el kellett fogadni amit a villanyszerelő csinált. /Gondolom megmaradt anyagok voltak neki./ 3 fázisra csak fel van készítve szükség esetére persze át kell kötni hozzá a bemenetet.
Arra felhívnám mindenki figyelmét. Ezekről az eszközökről évente kell neki Érintésvédelmi jegyzőkönyv. Azokkal a mobil RCD kel (FI, ÁVK, ÉVÉ relé) egy gond mindig van. Az ÉVÉ műszerek valami miatt nem tudják mérni. Tehát, nem is fog adni JKV t senki rá.
Ha jól értem akkor a konnektorba dugós nem jó és a mit dobozba építenek az a jó?
Ácsnak miért kell/kellhet ilyen doboz? Még a villanyszerelők sem visznek ilyet magukkal.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2020
Mivel 230V-os eszközöket használ ezért előírás.
Inkább vegyél neki egy gyári kész kalocsát és mindenki jobban jár.
Sajnos jól érted. Egyszerűen nem tudunk róla jkv t adni. Nem tudja a műszer mérni.
Aztán van itt még egy turpisság. Ha te építesz valamit, arról termék megfelelősségi nyilatkozat kell, darab vizsgálati JKV. CE jelzés. Na most ezeket te tudod produkálni?
A CE jelzés a könnyebb eset, mert ez mindössze azt jelenti, hogy a gyártó szerint a termék megfelel a rá vonatkozó európai előírásoknak. De semmi hivatalos megfelelőségi ellenőrzés (pl. TÜV) nem történt.
Üdvözletem!
Ez azért nem teljesen így van..Igaz,hogy egy ÉVÉ Univerzállal már nem lehet mérni,de például egy METREL MI 3012-vel gond nélkül vizsgálható,jegyzőkönyvezhető. RCD tipus: AC,A,F,B,B+,PRCD,PRCD-K,PRCD-S
Igen,heti rendszerességgel 3-5 db RCD-t. Hordozható PRCD-t itt a cégnél nem használunk feszültségfüggősége miatt,de mérni már mértem..
PRCD ket mi is, csak soha nem volt jó eredmény. a készülék meg még is jó
Szia!
Mit találtatok rossznak? Az áram? Lekapcsolási idő? Leválasztás? |
Bejelentkezés
Hirdetés |