Fórum témák
» Több friss téma |
Hali.
Igazad volt. Direktbe lett indítva (bikázva ) a kompreszor, kb 1 percet járattam. szépen megy. csonkok egyből hidegek. Örültem mint M...m a ..f ak Úgy tünik rendben lesz Tehát kondi baja volt. A kondikat klimás boltban, vagy inkább elektromos boltban vegyem. Vagy tök mindegy egyárban adják bárhól ? köszi a segítséget.
Sziasztok!
Felszerelnék egy klímát otthon de egyetlen dologtól félek az a csőhajlítás. Egyetlen egy helyen kellene gyakorlatilag kis ívű hajlítás de nem szeretném megtörni a csövet. Érdemes egy ilyen fogót beszerezni? Bővebben: Link Ha jól használható akkor nem egy nagy érvágás egy ilyen ára...
A 6mm es cső még meghajlítható kézzel de a 10 es hajlítását már nem ajánlanám hogy térden csináld . Jobb ha veszel hajlítót .Ez amit linkeltél jól használható semmi gond nincs vele .
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
Ha még javasolhatok valamit : 6*1 és 10*1 mm es szigelelt csövet használj és vegyél hozzá hollandert (ami a gépen van az colos méret és szeret szétrepedni)
Igen olvastam hogy a hozzá adott cső nem túl jó minőségű... Pesti vagy környéki boltot nem tudsz véletlen ahol le is peremezik nekem a csövet?
"Sajna" Szegedi vagyok már 25 éve (Azelőtt Budaörsi voltam de ....)
0,8mm falvastagság és elég gyenge anyagminőség ennyi amit tudni kell a "gyári " csőről .
Sziasztok!
Leírná nekem valaki a vákuumozás menetét szájbarágósan ,ha lehet ,először csinálnék ilyet. 2 lépcsős szivattyúm van , szervizszelep elzáróval ,csapos töltőcső ,mbar beosztású vákuum óra ezek vannak hozzá.
Mit szeretnél hallani ? Szájbarágósan : Csatlakozz rá a klímára a szívó oldalon , kezdj vákuumolni folytasd 40 percig ,zárd el a szelepet a csaptelepen, kapcsold ki a vákuumszivattyút , figyeld a mutatót 30 percig ha nem emelkedik a nyomás nyisd ki teljesen a szelepeket . majd indítsd el a klímát és az elpárolgási hőmérséklet ellenőrzése után csatlakoztasd le a csövet a szelepről , tekerd vissza a szelepsapkákat ...
elpárolgási hőmérséklet ellenőrzése ez mi? folyik e a kondenzvíz
vagy a két cső hőmérséklet különbségére gondolsz
A nyomásmérőn több skála van . Megnézed azt amelyik a klímában lévő gázhoz tartozik és leolvasod . Ha +2-5 fok környékén jár a mutató akkor tökéletes a gáztöltet .
Mini-Split DIY
Érdekes illesztések, kifejezetten házilagos beépítésre szánt megoldás. De mi a helyzet a vákuumozással? Mert így marad benne levegő rendesen, bár arra tippelek, hogy a beltéri, illetve a csövek fel vannak töltve gyárilag hűtőközeggel, és ezek a speckó illesztő elemek egyben lezáró szelepek is, és csak az összecsavaráskor nyitnak ki.
A tipped tökéletes, az idomokban "hasadótárcsa" van és az összehúzáskor szakad át .
Egy kis segitséget kérnék a bekötéshez köszönöm
Kültéri N,2,3,föld,4,R1,R2, beltéri, beltéri kapcsolási rajz. Az R1, R2 adott az külön stekkeren megy 2 szál.
Így került hozzám, semmit nem tudok róla. Érdemes lehet vele foglalkozni?
Természetesen. Ránézésre szaki szerelhette le. Egyébként Midea gyártmány.
Ez egy fiatal gép , megkérdezném miért lett leszerelve ...
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2020
Az előéletét sajnos nem lehet tudni, és távirányító sincsen hozzá. De gondolom az pótolható? Esetleg univerzális?
A dugvillát már én szereltem rá kipróbálás céljából: bekapcsol és néhány percig működik, majd E1 (kültéri egység) hibával leáll, de ez érthető is, mert nincsenek összekötve. A hűtőközeg talán a kültéribe benne, ezt meg tudhatom valahogyan műszer nélkül? A beltériben van egy 3 pines csatlakozó, amire nem tudok rájönni, honnan hiányozhat. Az is lehet,hogy nem kell bele? A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2020
A távirányító pótolható (akár univerzálissal is) Azt hogy benne van e a gáz (és elég e ) azt felszerelés összekötés után tudod meg (ha működik és hűt akkor jó .... A 3 pines csati szerintem valamelyik hőszonda csatlakozója, nézd meg az elektronikát honnan van lehúzva ....
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2020
Sziasztok!
Panellakásban jelenleg 1db 3,5kW Samsung inverteres klímám van. Kétszobás a lakás, a klíma csak az egyik szobában van, és nem igazán hűti be a másik szobát. Mivel egy dual split klíma elég drága, olyasmin gondolkodtam, hogy azt meg lehet-e csinálni, hogy kukázok egy ugyanilyen beltéri egységet, Y csövekkel bekötöm mindkettőt a meglévő hűtőkörbe (természetesen a gáz leszívása után), majd bekötöm őneki is a kültérit, tehát mindketten azt hiszik majd, hogy egy kültéri van hozzá. Egyszerre csak az egyiket használnám, esetleg ha az egyik megy, a másikat elindítom csak ventilátor módban. Mennyire lehet működőképes ez az elképzelés? Köszi!
Meg lehet csinálni de jobban jársz ha a másik szobába is szereltetsz egy klímát . kár agyalni a "duálosításon" nem lesz olcsóbb mint egy komplett klíma ...
Én csak akkor tartanám elképzelhetőnek, ha mindkét ágban lenne egy elzáró szelep is, és egyszerre mindig csak az egyik van nyitva.
Sziasztok!
Ti hátha tudtok segíteni, mert lassan az ablakon dobom ki az egészet. Az albérletben ahol lakom van egy Dimarson klíma ami egy nagy rakás kaki, de legalább van. Az a problémám vele hogy a távírányító meg a gép külön életet él ha nem erzékelik egymást. Sikerült úgy nyomkodni, hogy fogalmam sincs milyen programon lehet, és ez ne olyan jó poén a 30 fokos lakásban, hogy alig hüll le mert nem komunikál a két eszköz egymással. Lenne valamilyen tippetek hogyan tudnám szinkronba hozni egymással? Remélem tudtok segíteni. Köszönöm
Cseréltél elemet a távirányítóban ? Nézd meg egy régebbi mobil kamerájával hogy egyáltalán villog e a távirányító infra ledje.
Tehetnél fel képet a távirányító kijelzőjéről is hogy lássuk milyen üzemmódban van a gép ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |