Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egyre több helyről jönnek ezek az összeesküvés elméletek, az utóbbi 2 hónapban 10x több fajtát hallottam, mint egész eddigi életemben. Legkülönbözőbb témak. Ez lesz a következő divat, úgy látom...
Idézet a cikkből:
Idézet: Érzek némi ellentmondást. „Pócs Alfréd kiemelte – nem volt ezzel kapcsolatban részletes vizsgálat, de az egészségre egyértelműen káros.”
Majd a következő találkozón lehet főzünk is konnektor pörköltet, olyan göndörös túrósat.
Hétvégén falun voltam. Még 3G sem volt. Csak 2. A padlásfeljárón.
Na igen, nagyvárosok mindig modernebbek.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
Méghozzá óriási. Sokkal nagyobb a kapacitása, mint a régebbi változatoknak, ami több bevételt, kevesebb költséget jelent a szolgáltatóknak. Főleg villanyszámlában.
Ha meg villanyszámlában spórolós, ez azt is jelenti, hogy kevesebb a kisugárzott teljesítmény is. Ezért sem igazán értem miért a tiltakozás pont az 5G ellen. Eddíg az összes megelőző rádiótelefon rendszerek közül, ennek a legkisebb a káros sugárzása.
Nem igazán ez a gond. Pusztán anyagi. Egy bázisállomás beruházás hamarabb fog megtérülni egy városban, ahol jelentős forgalom generálódik. Egy bázisállomás telepítési költsége még ma is több 10 MFt, pedig már alap infrastruktúrát (helybérlet, energia hozzáférés, antenna tartók stb) nem nagyon kell kiépíteni.Az új, 3.5 GHz -es sávban területi lefedést biztosítani csak drágán lehet, ez majd a 700 MHz -es sáv kiépítésével fog megvalósulni. Ellátatlan területek akkor is lesznek, amik ellátását (ha tényleg fontos, vagy gazdaságos) egyedileg kell megoldani, ahogy eddig is történt. Az pedig idő.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
Sajnos az éterszemetelés hétköznapivá vált. Sok mindent meglehetne oldani kábellel, azonban az egészség, mint másban is, háttérbe szorul a haszon mögé. A városokban még megfelelő törvény sincs a kerületek átjárására kábellétesítés esetére. össze-vissza kell kunyerálni az önkormányzatoknál, amennyiben ilyet létesíteni akarnak.
Otthoni kivitelezés esetén sem rózsásabb a helyzet. Az új házak tervezése esetén is mostoha gyerek a vezetékek helye a falban. Ha a kertes házakat nézi az ember, a házakon kívül fityegnek a drótok, meg szerelik a csatornákat, mint népművészeti elemeket. Jómagam részben ezzel is foglalkoztam, így nyugdíjas koromra időm is akadt egy rendes csillagpontos hálózat kiépítésére. A koaxokon, UTP-ken a médiáig bezárólag, kommunikálnak ezeken adott eszközök, gond nélkül. Az már igaz, mikor a NET -et telepítette a Telecom, anno, fúrtak az ajtófélfába, és az egyik falba egy lukat, a vezetéket ledobták a szekrény elé, összedugták egy íróasztalon az egészet, és győztesként távoztak. Persze azóta ez már rég nem így van. Ugyanis az ajtótokból kivettem a szép kábelüket. Nem feltűnő, hogy a plafonnál hol jön a lakásba, és mivel csatornában megy a csillagpontba, nehéz lenne elesni, vagy kárt tenni benne. Régen is voltak olyan szakemberek, akik az időre fogták a slendrián munkát. Azonban a tapasztalat szerint, egy időintervallum esetén kiderül, hogy ez nem igaz, bár később nem nem annak jelent ez problémát aki ezt csinálta. A kábel mindig biztosabb, és gyorsabb kommunikációt jelentet, mint a wireless. Nem tudom gondolt e valaki arra,hogy egy komoly napkitörés esetén, jobbára csak a postagalamb maradna, meg a talpashírnök kommunikációra.... Idézet: „Nem tudom gondolt e valaki arra,hogy egy komoly napkitörés esetén, jobbára csak a postagalamb maradna, meg a talpashírnök kommunikációra....” Igen, ráadásul a talpas hírnök sávszéle is drasztikusan leesne, mivel a vivő is elpusztulna, tehát alternatív útvonalakat kellene keresnie. Állítólag kormányzati szinten megmaradna valami, de a polgári alkalmazás leállna. Szerk.: Ez amúgy egy ideje félelmem nekem is, hogy nem igazán ellenállók a kiépített architektúrák. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
Idézet: Mi köze a kettőnek egymáshoz? Semmi, csak a szokásos hoax/tudatlanság. „Sok mindent meglehetne oldani kábellel, azonban az egészség, mint másban is, háttérbe szorul a haszon mögé.” Idézet: Mit értesz ez alatt? Egy atomvillanást vagy egy kis szellőt? Ellenáll annak, amire felkészítették. „Ez amúgy egy ideje félelmem nekem is, hogy nem igazán ellenállók a kiépített architektúrák.”
Nem akarom jobban kifejteni, mert indul a következő cunami
A felvetésre reagáltam, miszerint "egy komoly napkitörés" ha érkezik, akkor gond lenne. Tehát nem szellő, és nem atom. Nyilván ez már nem az amire fel van készítve, és éppen ez volt a felvetés lényege is.
Egy "komoly napkitörés" az elektromos hálózatot is lefektetné, abból is elég nagy baj lenne.
Más....
Nem tagadom érintett vagyok, de nem tartom magamat elfogultnak. Szabályok, etika, Magyarország..... Mint ismeretes a Covid19 az öregek ellensége főleg. Meghirdettek ajánlatos viselkedési formát, nagyon kevesen tartják be. Azonban a karantén kicsit több lenne. Friss hír, hogy egy anyukát agyonütött egy öngyilkos ember a házuk előtt, mikor esti sétára indultak gyermekükkel. Az első riportban félszegen megemlítették, hogy mivel most érkeztek külföldről, karantént rendeltek el számukra... Apuka a ház előtt mécsest gyújt, később riportot készítenek vele a ház előtt, maszk nélkül, szívtipró. Azonban számomra érthetetlen az a közöny amivel az esetleges vírusgazdát "menedzselik" a bánatával. Hiszen ő több ember halálát is előidézheti hozzáállásával, igaz azokkal senki nem fog riportot készíteni maszk nélkül....
Csak kiegészítés: 2 hét után indultak először sétálni. Az miért lehetett?
Én ezt nem hallottam, de ha ez igaz, természetesen mea culpa rájuk vonatkozóan!
És még apukának is miért kellett volna szabad téren maszkban lenni?
Tudom, vannak országok, ahol ott is, de náluk is valószínűleg azért, hogyha bemennek egy zárt helyre, hát nem "felejdődhet" el. A zárt helyen maszk nélküliekre viszont én is pipa vagyok, hát a nejemre is mindig rá kell szólnom, hogy az orrára is húzza fel. Hát miért nem lehet megérteni, hogy anélkül majdnem semmit nem ér? És egyre több majmot látok boltokban, benzinkutakon, hogy az orrát kilógata. Félreértés ne essék, nem én vagyok veszéjLYben, de ha az ő anyja fertőződik meg, hát késő lesz gondolkodni. De ő más anyját könnyű szívvel fertőzi A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2020
Moderátor által szerkesztve
Megjegyzem, ha a feleségedre, édesanyádra, vagy bárkire aki kedves neked rázuhanna 40m magasról egy öngyilkos, legkisebb gondod volna a maszk.
Azt sem tudta a feleségét vagy a két kicsi gyerekét mentse. Ha csak a látványtól is. Állítólag két hús és vérhalom maradt a két halottból.
Zárt helyen maszk: én is nagyon ellene lennék, ha lenne sok fertőző, de szerencsére nem igazán van. Kb. nincs esélyed arra, hogy fertőzöttel találkozz. És ez maradjon is így, persze, és aki veszélyeztetett az főleg hordjon maszkot, de alapban ezt a nagy maszkmániát nem értem.
A maszk annak idején azért kellett, hogy a kórházak ne legyen túlzsúfolva/túlterhelve. Ha megnézünk egy fertőzöttségi görbét, a márciusi csúcshoz képest szerencsére alig van fertőzés...
Lehet, hogy azért nincs sok aktív beteg, mert kötelező a maszk. Az egyébként sem a viselőt védi (többnyire), hanem a többieket. Ha mindenki hordja (hordaná), még ettől is kevesebb gond lenne. Az esély perpillanat nagyobb, mint nulla.
Nem a rettegő típushoz tartozom. De azért azt látom, hogy ahol elhitték, hogy semmi veszély, ott hullottak a g,engébbek (jellemzően időse)
Nálunk időben komolyan vették, szerencsénkre, kevesen is haltak meg, és többen a renitens helyeken... Én is hittem elejében a maszlagot, hogy veszélytelen ez, de csak nem úgy lett, ahol az államok is elhitték, aztán későn kapkodtak. És (mint mondtam) nem én vagyok veszélyben, de a maszk éppenhogy tőlem véd, hordozni tudom a vírust, és észre sem veszem. Pont nem a veszélyeztetettnek kell hordania, (bár idősebbek közt inkább használatos), hanem nekünk. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
Ettől még az ideg esz meg, mikor kilóg a népek orra a maszk fölött. Akkor minek?? Olyan mint gatyát húzni, és kilógatni belőle a cerkát.
Az erős Pista, a pálinka, a TBC oltás, és egyéb dolgok hatása. Elgondolkodtató.
Bővebben: Link
Ez a táblázat mivel függ össze? Min kell elgondolkodni? Hogyan lehet belőle kiolvasni az Erős Pistát, a pálinkát, a TBC oltást és az egyebeket?
Kicsit olyan ez, mint a végső válasz.
Semmivel nem függ össze. Ha nem látsz belőle semmit, akkor kár magyarázni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |