Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3180 / 3609
(#) Bakman válasza szalamandra hozzászólására (») Aug 4, 2020 /

Ez egy egyszerű KSH táblázat, nincs benne semmi más, csak a területi és időbeni elhalázások statisztikája. Gondolom valamilyen szokásos összeesküvés-elméletet kellene észrevennünk, esetleg egy-két kiugró adatot (ami egyébként is elő szokott fordulni).
(#) gg630504 válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 4, 2020 /

Bajuszkötő lesz az.
Még lejjebb meg tokatartó.
Nagy igény van rá.
(#) szalamandra válasza Bakman hozzászólására (») Aug 4, 2020 1 / 1

Nincs összeesküvés elmélet, se hoax, se tudatlanság.
Amúgy tényleg szimpla statisztika. (Segítek, ha legörgetsz, nem kell kiugró adatot keresned (mert nincs), százalékosan is mutatja.)
Érdekes mód a világjárvàny ellenére, a tavalyi évhez képest csökkent a halálozások száma. Mert a magyar issza a pálinkát, hordja a maszkot és be van oltva.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
(#) Bakman válasza szalamandra hozzászólására (») Aug 4, 2020 /

Akkor én is segítek. Ha az adatok nem változnának, nem kellene statisztika. Mindig van mozgás, hol fel, hol le, de ezt már leírtam. Védettséget pedig pálinkára/Erős Pistára fogni igenis butaság. Ilyen alapon bármilyen statisztikát megnézhetsz. Pl. a növekedett születésszámokat mire fognád?

Az oltásokban lehet valami, még ha nem is a Covid-19 ellen kaptuk, a maszk pedig bizonyított.
(#) szalamandra válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

A védettségi felsorolás rész irónia volt, vegyük észre.
De én elengedtem ezt a sztorit, számomra mosolyt keltő már ez az egész.
Igazad van, statisztika, semmit nem mond, a számok mozognak fel-le. Világjárvány esetén, pont lefelé. Mert a maszk bizonyított. Még így, kilógó orral is. Hogy más országoknak ez hogy nem sikerült? Idioták.
Önmagad is megcáfolod, egyrészt a számok nem mutatnak semmit, de aztán a maszk bizonyított. Mi alapján is bizonyított? Mégiscsak azok a számok alapján, amik nem mutatnak semmit?
Hogy jön ide a születésszám példaként? Attól nem lesz kevesebb a halálozás, mert többen születtek. Nem az összlétszámot mutattam. (De segítek, ha az embereket otthon tartod, vagy veszekedni vagy huncutkodni fognak. Válások és születések száma. De ezek is csak számok, fel-le mozognak. Csak úgy.)
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Idézet:
„Akkor minek?? Olyan mint gatyát húzni, és kilógatni belőle a cerkát.”

A "sűrű" ellen akkor is véd...
(#) Bakman válasza szalamandra hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Idézet:
„Önmagad is megcáfolod, egyrészt a számok nem mutatnak semmit, de aztán a maszk bizonyított.”
Értő, figyelmes olvasás. Jobbra el.
(#) sany hozzászólása Aug 5, 2020 /

Itt a városban általában csak dísz a maszk. Orr szabadon hagyva. Gyerekeken sokszor nincs ( tudom nem kötelező egy bizonyos korig).
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2020
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Én először örültem a maszknak, hogy nem fognak sokan megismerni, egészen szemig felhúzva hordom. Mindenki megismer.
(#) mek-elek válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Eredetileg én úgy tudtam,hogy karanténban voltak. Ha ez lett volna az igazság, fenntartom a véleményem, mivel az esetben maguknak keresték a bajt, másokat is veszélyeztetve. Az elkerülhető halál, sem így, sem másképp, nem felemelő.
(#) mek-elek hozzászólása Aug 5, 2020 /

Én szomorúnak tartom a bajuszkötőnek hordott maszkot, mivel olyan, mintha nem lenne maszk a viselőn. Nálam ez olyan diákcsín lenne. Így elmondható, hogy a magyarok fiatalos lelkületűek, vagy negatívban, szellemileg elmaradottak.
(#) mnyugger válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

2 hetes karanténból szabadultak. Ez volt az első kijárásuk.
(#) Kovidivi válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 5, 2020 / 1

Te nyugdíjas vagy, így téged nem viselt meg ez az egész hercehurca. De vajon gondolsz-e azokra, akiknek a megélhetésük jelenleg is kétséges? Akinek vissza kellett a szüleihez költözni, mert megszűnt a munkahelye és nem tudja fizetni az albérletét? Esetleg egész családostól költözött... Vagy az feltűnt-e, hogy pl. éttermek jelentenek csődöt a kialakult helyzet miatt (pár napja történt, hogy egy esküvői foglalást mondtak vissza, ezen ok miatt!!!). Amikor nem a maszk a legnagyobb probléma?

Én a helyetekbe abbahagynám ezt a maszk/nem maszk témát. Egyáltalán nem jó olvasni, ahogy más embereket megbélyegeztek, lenéztek, közveszélyesnek minősítetek, főleg, hogy ezt a hátuk mögött teszitek! Mentél már oda egy ilyen emberhez, és megkérdezted, hogy miért nem dugja az orrát a maszk alá? Szemtől szembe? És ha oka van rá? Nem biztos, hogy a válaszod akarom olvasni... Ha más embereket akartok fikázni, arra ott van a fb. Az a tökéletes helye "Az én jobban tudom, hogy mindenki h*je" dolgoknak!
(#) sargarigo válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 5, 2020 / 1

Minden tisztelettel írom a továbbiakat, de nem értek egyet veled. Nyilván mindenkinek megvan a maga véleménye, amit vagy megoszt vagy nem. Én most utoljára megosztanám, aztán kiszállok a témából.
A maszk viselése/nem viselése nem egy olyan dolog, mint hogy feketére vagy vörösre festi valaki a haját. Ez egészségügy. Ha mindenki konzekvensen hordaná azt a maszkot, akkor lelassulhatna a vírus terjedése, akár meg is állhatna (vagy nem, nem tudjuk). De ha nem hordjuk, akkor az első hordozótól elindul szépen, és terjed! Tudjuk hogy hazánkban nem súlyos a dolog, _még_! Ezt lehetne megőrízni, ha odafigyelnénk magunkra és egymásra. Az hogy munkahelyek zárnak be, albérletet nincs pénz fizetni, pont a vírus miatt van, amit pont a maszkkal lehetne lassítani.

Minden nap bemegyek egy t**coba, hogy megvegyem a reggelit. Keresni kell azokat, akik rendesen viselik, és nem csak azért mert előírás hogy legyen a fején. Aki egész nap ott dolgozik, azt megértem hogy nem bírja (ettől még nem értek egyet velük, de megértem). De aki éppen csak bemegy megvenni azt a kosárra való dolgot, igazán kibírhatná azt a negyed-fél órát. Minden fikázás nélkül írom ezt. Ja, és odamentem: az anyázóstól a szégyellősön át a náthásig volt minden. Emberek. Értem én.

Részemről ebben már nem fogok többet állást foglalni, remélem a többiek sem gyújtják fel a topicot! További szép napot!
(#) Kovidivi válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 5, 2020 / 1

Véleményt megosztani rendben van. De másokat szellemi fogyatékosnak titulálni nagyon nincs rendben! "szellemileg elmaradottak".
Megjegyzem, én hordom a maszkot, amikor kell, de már nagyon szívesen elraknám a fiók aljába. Aki meg akar, az tőlem úszhat is maszkban: Bővebben: Link Nem fogom "szellemileg elmaradottnak" lehordani. Emberek vagyunk, nagyrészt felnőttek.
(#) Gafly hozzászólása Aug 5, 2020 /

(#) tbarath válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 5, 2020 / 2

Ez egészségügy, ja. Csakhogy a jelenlegi rendszer úgy rossz, ahogy van. Ha beugrok a sarki kisboltba 5 percre, akkor vegyem fel, de ha beülök egy étterembe 2 órára, akkor nem kell. Mi ez a hülyeség?
Illletve valóban lenne eü funkciója, _ha_ tele lennénk fertőző fertőzöttekkel, csakhogy láthatóan nem vagyunk. És nem azért, mert hú de maszkolna mindenki, ahogy látom ott se viselik sokan, ahol kötelező lenne, aki pedig hordja 90%-ban annak is kilóg az orra belőle. Jó esetben csak az. Aztán mégsincs 2. hullám, legalábbis az elmúlt 2 hónapban nem lett, pedig egyre kevesebben és egyre kevésbé tartanak be bármiféle "védekezési" szabályokat.

És a vírus "terjedéséről" semmit se tudunk, mert nem kötik az orrunkra. Kapunk naponta 3 számot, valami megyei bontást, illetve a halottak korát, nemét és kórelőzményeit, sztennyi. Az is lehet, hogy az a napi 10-20 diagnosztizált eset 90%-ban külföldről érkező emberek teszteléséből van, és ha így van, akkor tök mindegy, hogy itthon mi hordunk-e maszkot.
Amúgy meg tök jó, hogy Románia és Szerbia sárga kategóriában van, pedig lakosságarányosan nagyságrendekkel több fertőzöttet mutatnak ki mindkét országban, mint itthon. Miért?
(#) sargarigo válasza Gafly hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Azért jó ilyet is olvasni! Végre nem az van hogy mindig mindegyik megússza!
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Idézet:
„Ha beugrok a sarki kisboltba 5 percre, akkor vegyem fel, de ha beülök egy étterembe 2 órára, akkor nem kell.”
A boltban mászkálsz ide-oda, az étteremben egy helyben ülsz (normál esetben).
Idézet:
„lenne eü funkciója, _ha_ tele lennénk fertőző fertőzöttekkel”
Így megelőzhető, hogy tele legyünk fertőzőekkel.
Idézet:
„Aztán mégsincs 2. hullám, legalábbis az elmúlt 2 hónapban nem lett, pedig egyre kevesebben és egyre kevésbé tartanak be bármiféle "védekezési" szabályokat.”
Éppen emiatt várható a következő felfutás, mert az emeberek egy ilyen egyszerű dolgot sem képesek betartani, hivatkozva mindenféle mondvacsinált indokra.

Többen butaságnak tartják az ilyen témában jártas szakemberek véleményét/javaslatát, ezt a részét viszont nem értem. Nostradamus valamelyik reinkarnációjától kellene tanácsot kérni?
(#) jani1987 hozzászólása Aug 5, 2020 /

Nem címzem senkinek a mondani valómat de aki nézi a parlamenti közvetítéseket ott se hordanak maszkot pedig egymás mellett ülnek. Igyekeztem nem politizálni.
(#) pucuka válasza tbarath hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Az egészben csak az a borzalmas, hogy nem tudhatod magadról, hogy fertőzött vagy-e, vagy sem. Ennek a megállapítása csak pillanatfelvétel, a teszt, vagy akár a komplett vizsgálat csak mindössze azt mondja, hogy a mintavétel pillanatában nem voltál fertőzött. Ha két, vagy több mintavétel történik, és az negatív, az is csak azt mondja, hogy valószínűleg nem vagy fertőzött.
De ha ezután beleszaladsz mondjuk egy maszkot nem viselő már fertőzött egyén (aki nem is tudja magáról, hogy fertőzött) kilélegzett levegőjébe már Te is fertőzött leszel, és nem is fogsz tudni róla.
Ha beugrasz a kisboltba, akkor óhatatlanul találkozhatsz ki, bemenő emberekkel, eladóval, stb, egy étteremben ha kellő távolságban ülsz, max a pincérrel, akin viszont maszknak kellene lenni.
Az meg, hogy melyik ország milyen színű, abba a politika is erősen beleszól. No comment.
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Pedig jó példával kellene előjárniuk. Ha ők sem, akkor másnak miért nem, vagy igen, vagyis.?
(#) jani1987 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Én ezt a másfél métert nem értem. A baci meddig marad a levegőben 1 méter 60 magasan? Mennyi idő mire a földre esik? Vagy jön egy huzat és megkeveri a levegőt. Csak én nem értem ezt az egészet.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2020 / 2

Jani1987: Be sem járnak. Nincsen onnan közvetités. Hol a bánatban élsz, ember?
Vicces skacok persze vannak.
(#) mek-elek válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Én, meg más idősebb is megértelek valahol. Azonban, ha mi "felfordulunk" nem lesz hova "hazaköltözni". Gazdálkodni sokaknak nemigen megy. Hál isten rég volt háború. Szüleink egyik tudománya a tartalékképzés volt, ebből kifolyólag. Szép dolog, hogy manapság jól lehet keresni, de nem kellene rögtön el wellnessezni, bulizni, stb...
És sokan vannak olyanok is, akik ideiglenesen sem akarnak más munkát végezni.
És ennél van rosszabb is, ha nincs ember a polcok feltöltésére a boltokban. Szóval csak vigyázni kellene a járvány hirtelen felfutásának megakadályozására. És nem a megfogalmazáson kellene kifogást találni, hanem ha felnőttekről beszélünk, kor szerint, akkor annak megfelelően, felelősségteljesen is kellene viselkedni, nem kamaszosan.
De mondhatnám, hogy nem nekünk kellene a fiataloktól fegyelmezetlenséget átvenni, hanem nekik kellene tőlünk a megfelelő hozzáállásról mintát találni.
(#) Kovidivi válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Az megfelelő hozzáállás, hogy lefogyatékosozod az embereket, akiket nem is ismersz? Pedig aki idős, az "bölcs" is. Elvileg.
Konkrétan az apósomot fogyatékosoztad le, aki kb. 50 éves, és úgy érzi, nem kap levegőt a maszk alatt, emiatt az orra mindig kivan a maszkból. Mindenkinek segít, jó ember, soha, semmit nem ártott senkinek... De Te megmondod a magadét.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Néha nézem a neten. Aznapos vagy pár napos a videó.
(#) TAttila77 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Hogy hol?
(#) gkari hozzászólása Aug 5, 2020 / 1

Mai jelenet egy budai "Shopping-centerben": Mozgólépcsőn sokan fel-le, mindenki maszkban, 95% fogja a mozgó "fogantyút", utána cca. 50% megmarkolja a SPAR kocsit, kosarat. Elvétve fertőtlenítenek, vagy viselnek kesztyűt!
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Idézet:
„A boltban mászkálsz ide-oda, az étteremben egy helyben ülsz (normál esetben).”

Mosdóba mész, kijársz cigizni, whatever. Nem mellesleg minél több időt töltesz egy fertőzött közelében, annál több vírussal találkozik a szervezeted és annál nagyobb eséllyel fertőződsz meg.

Idézet:
„Így megelőzhető, hogy tele legyünk fertőzőekkel.”

Csak az egésznek kb. semmi értelme nincs, amíg kerekítési hiba nagyságrendű fertőzött van "szabadlábon". Hülye példa, de pl. bukósisakot is akkor veszel fel, ha biciklizel (motorozol, korizol, stb.), és nem akkor, amikor otthon a kanapén olvasgatsz.

Idézet:
„Éppen emiatt várható a következő felfutás, mert az emeberek egy ilyen egyszerű dolgot sem képesek betartani, hivatkozva mindenféle mondvacsinált indokra.”

Várható, ja, csak épp nem történik semmi. Néha felfedeznek egy-egy gócot, pl. múltkor volt a győri családi hacacáré, előtte a mezőkövesdi értekezlet, ilyenek, de ezen kívül kb. nincs semmi. Esélyed nincs a vírussal találkozni, hacsak nem mész kórházba. Illetve ha nem hurcolják be külföldről, ezért se értem, hogy miért sárga még Románia (19 millió lakóra 1300 új fertőzött 1 nap alatt) és Szerbia (7 millió lakosra 300 új fertőzött 1 nap alatt). Nálunk az elmúlt 2 hónapban volt 3 olyan nap, amikor 20-26 közötti új fertőzöttet találtak.
Következő: »»   3180 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem