Fórum témák
» Több friss téma |
Az egyikben nem is volt, és félig ki volt csavarva a csavar, a másikban meg csak valami gumi cafatok meg egy hosszú madzag volt, szóval szíjat nem tudok mutogatni. Amúgy azt se tudom, milyen boltban kéne mutogatnom.
Idézet: „Amúgy azt se tudom, milyen boltban kéne mutogatnom.” Ameddig azt sem tudjuk rólad, hogy a kis világunk melyik sarkában kellene, addig szerintem más sem fogja tudni. Vagy hogy?
Hát, hogy papír -írószerben, vagy hentesnél. Amúgy Eger felé.
Olyan boltot tud valaki, ahol lehet venni 5ml-es menetes fecskendőt, és kupakot hozzá, és maximum 1ml-es fecskendőt olyan tűvel, aminek a vége derékszögben van elvágva, hogy ne szúrjon, és befér az 5ml-es fecskendő lyukába, és elér addig, hogy pozíciójánál fogva képes lenne 1ml-nél többet is kiszívni, ha a fecskendő, amin van, nagyobb lenne (mert egy kis ráhagyás nem árt)? Tehát az lenne a cél, hogy a max. 1ml-essel egy 5ml-es valamiből, amiben lehet tárolni a folyadékot, lehetőleg kevés levegővel, időnként ki tudjak szívni mérhetően 0,2-0,8ml-t.
Eddig bármilyen Einhell szerszámgéphez kerestem alkatrészt, elhajtottak. "-Ehhez a márkához semmilyen alkatrészt nem lehet kapni."
Próbáld meg Bővebben: Link , a webáruházban sokminden van (talán), én írtam nekik emil-ben kérdést, arra nem válaszoltak. Több infóm nincs, mennyire működnek...
Nem nagyon találok olyat. Nagyjából megmértem a gyalukat, mindkettőn olyasmi tárcsa van, mint a körfűrészen, csak több mélyedéssel, vagyis hosszbordás kell.
M1B gyalu kerék:átmérő 30;vastagság 9;mélyedések száma 3;mélysége 2;szélessége 2 hajtókerék:átmérő 15,5;vastagság 9;mélyedések száma 3;mélysége 2,5;szélessége 2 tengelytáv 83,5 Agojama gyalu kerék:átmérő 32,6;vastagság 12;mélyedések száma 4;mélysége 1,4;szélessége 1,5 hajtókerék átmérő 17,7;vastagság 13;mélyedések száma 4;mélysége 2;szélessége 2 tengelytáv 70 Amúgy a tengelytávolságból, és a 2 kerék átmérőjéből hogy lehet kiszámolni a hosszt? A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2020
Nem, de még fecskendő se szokott akármilyen lenni, nemhogy kupak, meg keresztbe vágott cső végű tű. Igazából abban sem vagyok biztos, hogy mire való a menetes fajta. Gondolom jobban le lehet zárni egy menetes végűt menetes kupakkal, mint sima végűt sima kupakkal, meg azt se tudom van-e sima kupak, ezért keresek olyat, de nem tudom, hogy így van-e.
A szij hossza:
D1. átmérök D2 T. Tengelytáv H=2*T+3,14(D1+D2)/2 Ami még fontos ( és sajnos gyakran a legnagyobb gond) a bordásszij tipusa. Van egy néhány szabványos ( hány borda jut 10 mm-re, vagy 1 hüvelykre), és vannak valamilyen kacifántos bordázatu szijak is, amik sajnos nagyon nehezen és drágán szerezhetök be ( gyakran csak ahhoz az egyetlen géphez lettek gyártva - nekem ilyen gondom van az esztergapadon pl. 2,7 mm a bordák távolsága). A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2020
Magyar képviselet: Bővebben: Link
Mikor évekkel ezelőtt kellett rendelni valamit, eléggé nyögvenyelős volt a folyamat, sokszor a nyakukra kellett járni, aztán meguntam, és írtam a német anyacégnek. Erre felhívtak a magyarok, hogy már hetek óta megérkezett a rendelésem... Remélhetőleg azóta javultak. Robbantott rajzok cikkszámokkal, tájékoztató árakkal és készlet infóval: Bővebben: Link
Biztos ez? Ha jól veszem ki, a számolásod a 2 tárcsa kerületének fele+a tengelytáv kétszerese. Alapból a 2 tárcsán a szíj kb. csak fél kerületnyi részen van, tehát a szíjnak tárcsán lévő része, a tárcsák kerületének kb. felének kéne lennie. Ha a tárcsák nem egyformák, akkor a nagyobb tárcsán a felénél nagyobb kerületen, a kisebben a felénél kisebb kerületen érintkezik. Ettől még lehet, hogy megegyezik a tengelytávval az összekötő szakasz, de a tárcsákon más és más részt foglalnak el méretaránytól függően.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2020
Ha tudod a pontos méreteket, akkor lehet pontos értéket számolni. Fel kell rajzolni.
Az nem számolás. És egy centivel nem csak a rajzot lehet megmérni, hanem a gépet is.
Általában untig elég egy cérnával stb. pontosan lemérni a hosszat és ahhoz a mérethez keresni megfelelöt.
Most akkor miröl van szo, ékszijrol vagy fogas/bordásszijrol? Valahol elvesztettem a fonalat.
Arról nem én tehetek. Én egyértelműen írtam amit írtam. Lehet, hogy az a probléma, hogy nem tudod melyik hasonlít inkább az ékszíjra. Értem én, hogy te tudod a rendes nevüket, de azért nem kéne úgy csinálni, mintha nem lehetett volna érteni, meg tudni a megadott adatokból.
Bocs elnéztem a te szijad hosszanti bordás. Az ebay-on tonnaszámra van. 5-10€/darabja.
Pl itt is: Ekszijak A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2020
Napot!
Lehet még egyáltalán új, aszinkron motoros fűnyírót kapni?
Nem.
Nem régen akartam a régit nyugdíjazni. Marad! Felújítom.
Nekem is van egy AGOJAMA 25C48-m
Sajnos a késtartók spiáterből vannak. Az egyik eltört. Kaptam egyet Hauch Tomitól. Eltört a másik is. Megmértem a szíjat. Kívül keresztbordás, belül 4 hosszbordás. Külső átmérője 74mm Belső átmérője 68mm Szélessége 9,6mm
Ennek nagyon nem örülök. Kávédarálóba való motorral szerelt fűnyíróval nem lehet dolgozni. Itthon a régi bírja a folyamatos üzemet három órán keresztül, sógoromnál 15 perc alatt égett le a soros motor.
Mi a fenét lehet csinálni? Építeni? Motort még lehet kapni...
Idézet a termékleírásból:
Idézet: Gondolom ezzel takargatják a szénkefés motort.„Erős, csendes, karbantartásmentes, hosszú élettartamú, modern technológián alapuló motor Nagyobb motor hatékonyság, mint a hagyományos motoroknál, ezáltal nagyobb teljesítmény sűrű füves területen” Itt nézz szét: Elektromos fűnyíró, Árukereső. Nézd meg a fűnyírók értékeléseit, kattintva az egy csillagokra. Csuda dolgokat lehet olvasni. Példához lásd a mellékelt képet, itt a nyolcas számra kell kattintani. Gondolom ez is valamilyen EU szabály, miszerint max. ennyi meg annyi lehet a gép teljesítménye. Az ostobák, elnézést érte de már nem tudom szebben kifejezni magam, arra nem gondoltak, hogy a sűrű gépcsere sokkal nagyobb kárral jár. Azt sűrűbben gyártani, szállítani kell, javítani lehetetlen. Mindezek mellé jön még a gagyi kivitelezés, ilyenről is olvasni bőven. Olyan ez, mint az A++++ -os mosógépek. Mosáshoz víz és mozgási energia, fűnyíráshoz teljesítmény kell. Elkeserítő. Annó megmosolyogtam a házi készítésű fűnyírókat, úgy tűnik, ismét eljött az ideje ezeknek.
Igen, látom a gagyi marketinget, de amit én linkeltem, ott indukciós 1000W-os motorról írnak, ami ha nem aszinkron, akkor hazugság. Így egy fogyasztóvédelmi vizsgálatot is megérne.
Isten bizony megkérdezem egy boltban, ha indukciós motornak árulják, hogy akkor ugye ez aszinkron motoros?
Az enyém aszinkron,_és_1200 Wattos! Annak idelyJén direkt vadásztam leharcolt fűnyírókra a motorjuk végett,_a legjobb,_legerősebb motorok_,nem beszélve az automata fékeiről,a._A kisesztergáimat ma is ezek hajtják!
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2020
Moderátor által szerkesztve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |