Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3185 / 3609
(#) Frankye válasza pucuka hozzászólására (») Aug 14, 2020 / 3

Én anno (a '80-as évek második felében) híradóknál voltam. Ott az a mondás járta, hogy ha a híradó katonának a fegyveréért kell nyúlnia, akkor azt azért tegye, hogy legyen mit letennie, mert elvesztettük a háborút. Ennek ellenére én azon kevesek közé tartoztam, aki sokat lőhetett az AMD-vel, mert - sorállományú szakaszparancsnokként - éleslövészetek alkalmával a már lejáró félben lévő szavatosságú - tehát megsemmisítendő - lőszereket "kellett" elhasználni. (Hiszen mi a legjobb módja a lőszer megsemmisítésének, ha nem az, hogy ellövik?) Így aztán a lövészet befejezése után ott maradtunk néhányan a lőtéren, és több ládányi lőszert ellőttünk. (Mondjuk utána a gépkarabély megtisztítása annyira nem volt vidám foglalatosság, különösen, amikor egy halom nyomjelzős is volt benne. Természetesen, amikor kilőttük, na az nem semmi látvány volt, de a cső belsejét úgy összedzsuvázta, hogy az ember (katona)fia csak győzze kitakarítani. Mert persze az éles szemű főtörzs rögvest kiszúrta, ha csak egy szem korom is maradt benne, a fegyverszemle alkalmával.)
Szóval nekem "szerencsém" volt, ami nem mondható el sok, velem egykorú katonaviseltről, de nem is ez volt a lényege az akkori katonaságnak. Nem mondom, hogy könnyű volt a 18 hónap, de állítom, hogy rosszat nem tett. Ha másra nem, hát önfegyelemre szoktatta az embert, és bizony sok, elkényeztetett fiatal ficsúrból lett az alatt az idő alatt ember, a szó nemesebb értelmében. Azt sem állítom, hogy visszasírom, vagy hogy manapság is erre lenne szükség, de az tény, hogy valami fegyelemre szoktató sok ifjú titánnak válna hasznára! (Természetesen hatalmas elismerés a sajnálatosan igen kis számú kivételnek.)
(#) Ódenka válasza Frankye hozzászólására (») Aug 14, 2020 1 / 1

Nálunk a maguk ártatlanságában az öreg katonák, amikor ők mentek lövészetre, a fiatalok fegyverét vitték ki. A tisztítás nagyvonalúan a gazdájára lett hagyva...
(#) Gafly válasza Frankye hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Én anno, éjszakai lövészeten (szerintem véletlenül) kilőttem a célpontban lévő villanykörtét.
Az eredményemet megfelelőnek nyilvánitották, de az utánam következők már messze nem voltak ennyire eredményesek.
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Ez jó! Mondjuk mi is célba vettük a lámpákat, de akkora sikerünk nem volt, mint Neked.
(#) Frankye válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Ó, ez ismerős... Puszta önzetlenség. Arról voltak híresek az "öregek"...
(#) bbatka válasza Gafly hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Én is így jártam. Minden lövés talált. Miután kilőttem az izzót is, utána keresztbe lőttem el a maradékot a mellettem lévő táblájára.
(#) Ódenka válasza Frankye hozzászólására (») Aug 14, 2020 1 /

Amikor a katona ment éjszaka a táblájához, feljegyezni, értékelni, puszta véletlenül egy ki nem lőtt lőszerrel kézzel lyukasztott néhány jó találatot...
(#) mnyugger válasza Frankye hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Mivel nem a céltáblában volt a lámpa, hanem egy a golyóktól védett helyről vetítette a fénypontot.
(#) mnyugger válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Lőszerrel!??? A golyóstoll csúcsával!
(#) Ódenka válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 14, 2020 1 /

Az is jó volt...
Nem tudom kinél hogy volt, de ki volt a 3. legbefolyásosabb ember egy századnál?
Akivel érdemes volt jóba lenni...
Parancsnok - politikai tiszt - ____________ ?
Tippeket várok.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2020
(#) mnyugger válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 14, 2020 / 3

Az írnok!!!
No meg a kantinos.
(#) Ódenka válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 14, 2020 1 /

Idézet:
„Az írnok!!!”

Na ez az!!!
(#) mek-elek válasza Frankye hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Valamit, valamiért. Ha buli van több a takarítani való. Vagy akkor inkább ne bulizzunk?
Az okosságokról, mindenki olyan tanácsokat tud adni, amilyen a saját egyénisége, tapasztalatokkal felruházva. Persze az lehet általános, esetleg örök érvényű, de gyakoribb az adott helyzetben szerzett tapasztalat, ami csak adott helyzetre érvényes. Így a tanácsok olyanok, mint a vetőmag, nem mindegyiknek lesz eredménye. A rádiós esetére, had javasoljak egy számomra jó filmet, a We.Were.Soliders.2002-őt.
Aminek egyik lényeges tanulsága, hogy mi minden nem mindegy.
(#) Frankye válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Ebből több is volt. Írnokot, kantinost már említették, de lehet említeni az őrparancsnokot, a postást, hadtápost, raktárost, ezredkürtöst, kapust, ...
(#) tbarath válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Ennél egyértelműbben már nem tudom leírni, ebből én kiszálltam...
(#) nagym6 válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Idézet:
„Akivel érdemes volt jóba lenni...”

Érdekes, a gyengélkedőn a fiatal nővérkét mindenki kihagyja.
Bizonyos esetekre őneki is volt befolyása.
(#) mek-elek válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 14, 2020 / 1

Nálunk a fiatal nővérke fiú volt.
(#) pucuka válasza Frankye hozzászólására (») Aug 14, 2020 / 1

Híradósok. Egyszer mentünk a műhelybe (természetesen alakzatban) és az alakuló tér körül nagy nyüzsi volt, a híradós GAZ -ok körbeállták a teret, úgy kb. 10 m -re egymástól. Ment a kiabálás, hogy ki mit csináljon, mert nemigen akart az összeköttetés létrejönni. Akkor lett nálunk szállóige: "én jól látlak, te hogy hallasz vétel"
A nagy futkosásban előkerült a híradófőnök, aki az egész gyakorlatot szervezte. Mondom neki, hogy ez így nem lesz jó, közel vannak a rádiók, az 50 W (GU50) le fogja ültetni az összes vevőt. Tán ha ritkábban állnának. vagy végfok nélkül dolgoznának. Az utóbbi módszerrel lett is összeköttetés.
(#) Ódenka válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 14, 2020 1 /

Dettó...
'74 Karácsonyát, szilveszterét a gyenguszon ünnepeltam térdsérülés miatt. Volt egy fiatal tiszt orvos, bejött és a társamnak valamiket mondott, csinált, a fiú úgy kimeredt fekve, mint a bot, hipnotizálta.
Aztán intett nekem a doki, fogjam meg a társam bokáit, ő meg a tarkóját és felemelve ugyanilyen egyenes maradt. Egyáltalán nem egy sportember volt a fiú, nekem leesett az állam.
Igaz a lábujja beakadt a vaságy végébe, azzal együtt emeltem, de nem zavarta a mutatványt.
Később megint csak másodmagammal voltam, egy cigány fiúval, aki zenész volt.
Vele azt csinálta, hogy ilyen hipnotikus álomba hozta, mondta neki, hogy most hegedüljön a kedvesének és nagyon meg kell hatnia a lányt. Azt látni kellett volna, ahogy "léghegedült" a srác, tényleg látszott, hogy ebben szíve-lelke benne van. Engem valamiért nem hipnotizált sosem a doki, vagy nem látott alkalmasnak, vagy megtette és amiatt nem emlékszem, hogy kicsi koromban elcseréltek...
(#) nedudgi válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Szerintem kezdj el gondolkodni egy új nikken.
Nehéz megérteni, hogy a fórumra nem hozunk apróhirdetéssel kapcsolatos témákat?
(#) tufatofu válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Sikerült megérteni. Köszönöm szépen!
(#) attika válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Sajnos nehéz, ahogy sokaknak az is, hogy nem írunk ki telefonszámot a fórumra.
(#) sany válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 14, 2020 / 1

Lehet volt ott olyan ,akinek az is "bejött".
(#) mek-elek válasza sany hozzászólására (») Aug 14, 2020 / 1

Igaz, igaz, kinek a pap, kinek a papné.
(#) Rosszmáj válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

NATO kódja: tökös nővér
(#) bbb válasza attika hozzászólására (») Aug 14, 2020 / 1

Na meg persze az se mindegyiknek sikerül, hogy elolvassa és megértse a szabályzatot, aztán meg sérteget mindenki mást...
(#) szs válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Még mindig csinálod a rosszat.
Még mindig nem fogod fel, hogy ezt a meccset nem it játsszuk. Pedig állításod szerint elolvastad a szabályzatot, bizony abban ez van írva.
Most újra szóba hozod, hátha jól keresztbetehetsz, - de magadnak fogsz...
Mit nem lehet azon megérteni, hogy ez nem az apró, ez nem annak a panaszlapja, és (mégha halványítva is) idehozod, ki leszel téve, ha magadtól nem vagy képes leállni?
(#) Bakman válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Az a gond, hogy még mindig nem érted. Ez egy fórum, nem adás-vétel oldal. Utóbbi többször a megszűnés szélére (most is éppen csak megtűrt szekció) került és azért nem lehet róla beszélni, mert sok fórumtagot zavart a rengeteg nyavajgás/sírás. Azt pedig kb. senki nem tudja eldönteni, hogy jogos-e vagy sem a leírt sérelem, vevőre és eladóra tartozik. Aki ott ad/vesz, az tudomásul veszi automatikusan, hogy itt ez így működik.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Félreértések elkerülése érdekében: nem azért ment a mancs, mert nekem az is bejött, hanem a poénért.
(#) gyerek67 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Bocsánat:
Nem híradós, azok a TV-ben vannak.
Híradó katona....
Kérek elnézést hozzászólni, tartalékos földi repirányító törzszászlósként...
Következő: »»   3185 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem