Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én anno (a '80-as évek második felében) híradóknál voltam. Ott az a mondás járta, hogy ha a híradó katonának a fegyveréért kell nyúlnia, akkor azt azért tegye, hogy legyen mit letennie, mert elvesztettük a háborút. Ennek ellenére én azon kevesek közé tartoztam, aki sokat lőhetett az AMD-vel, mert - sorállományú szakaszparancsnokként - éleslövészetek alkalmával a már lejáró félben lévő szavatosságú - tehát megsemmisítendő - lőszereket "kellett" elhasználni. (Hiszen mi a legjobb módja a lőszer megsemmisítésének, ha nem az, hogy ellövik?) Így aztán a lövészet befejezése után ott maradtunk néhányan a lőtéren, és több ládányi lőszert ellőttünk. (Mondjuk utána a gépkarabély megtisztítása annyira nem volt vidám foglalatosság, különösen, amikor egy halom nyomjelzős is volt benne. Természetesen, amikor kilőttük, na az nem semmi látvány volt, de a cső belsejét úgy összedzsuvázta, hogy az ember (katona)fia csak győzze kitakarítani. Mert persze az éles szemű főtörzs rögvest kiszúrta, ha csak egy szem korom is maradt benne, a fegyverszemle alkalmával.)
Szóval nekem "szerencsém" volt, ami nem mondható el sok, velem egykorú katonaviseltről, de nem is ez volt a lényege az akkori katonaságnak. Nem mondom, hogy könnyű volt a 18 hónap, de állítom, hogy rosszat nem tett. Ha másra nem, hát önfegyelemre szoktatta az embert, és bizony sok, elkényeztetett fiatal ficsúrból lett az alatt az idő alatt ember, a szó nemesebb értelmében. Azt sem állítom, hogy visszasírom, vagy hogy manapság is erre lenne szükség, de az tény, hogy valami fegyelemre szoktató sok ifjú titánnak válna hasznára! (Természetesen hatalmas elismerés a sajnálatosan igen kis számú kivételnek.)
Nálunk a maguk ártatlanságában az öreg katonák, amikor ők mentek lövészetre, a fiatalok fegyverét vitték ki. A tisztítás nagyvonalúan a gazdájára lett hagyva...
Én anno, éjszakai lövészeten (szerintem véletlenül) kilőttem a célpontban lévő villanykörtét.
Az eredményemet megfelelőnek nyilvánitották, de az utánam következők már messze nem voltak ennyire eredményesek.
Ez jó! Mondjuk mi is célba vettük a lámpákat, de akkora sikerünk nem volt, mint Neked.
Ó, ez ismerős... Puszta önzetlenség. Arról voltak híresek az "öregek"...
Én is így jártam. Minden lövés talált. Miután kilőttem az izzót is, utána keresztbe lőttem el a maradékot a mellettem lévő táblájára.
Amikor a katona ment éjszaka a táblájához, feljegyezni, értékelni, puszta véletlenül egy ki nem lőtt lőszerrel kézzel lyukasztott néhány jó találatot...
Mivel nem a céltáblában volt a lámpa, hanem egy a golyóktól védett helyről vetítette a fénypontot.
Az is jó volt...
Nem tudom kinél hogy volt, de ki volt a 3. legbefolyásosabb ember egy századnál? Akivel érdemes volt jóba lenni... Parancsnok - politikai tiszt - ____________ ? Tippeket várok. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2020
Valamit, valamiért. Ha buli van több a takarítani való. Vagy akkor inkább ne bulizzunk?
Az okosságokról, mindenki olyan tanácsokat tud adni, amilyen a saját egyénisége, tapasztalatokkal felruházva. Persze az lehet általános, esetleg örök érvényű, de gyakoribb az adott helyzetben szerzett tapasztalat, ami csak adott helyzetre érvényes. Így a tanácsok olyanok, mint a vetőmag, nem mindegyiknek lesz eredménye. A rádiós esetére, had javasoljak egy számomra jó filmet, a We.Were.Soliders.2002-őt. Aminek egyik lényeges tanulsága, hogy mi minden nem mindegy.
Ebből több is volt. Írnokot, kantinost már említették, de lehet említeni az őrparancsnokot, a postást, hadtápost, raktárost, ezredkürtöst, kapust, ...
Ennél egyértelműbben már nem tudom leírni, ebből én kiszálltam...
Idézet: „Akivel érdemes volt jóba lenni...” Érdekes, a gyengélkedőn a fiatal nővérkét mindenki kihagyja. Bizonyos esetekre őneki is volt befolyása.
Híradósok. Egyszer mentünk a műhelybe (természetesen alakzatban) és az alakuló tér körül nagy nyüzsi volt, a híradós GAZ -ok körbeállták a teret, úgy kb. 10 m -re egymástól. Ment a kiabálás, hogy ki mit csináljon, mert nemigen akart az összeköttetés létrejönni. Akkor lett nálunk szállóige: "én jól látlak, te hogy hallasz vétel"
A nagy futkosásban előkerült a híradófőnök, aki az egész gyakorlatot szervezte. Mondom neki, hogy ez így nem lesz jó, közel vannak a rádiók, az 50 W (GU50) le fogja ültetni az összes vevőt. Tán ha ritkábban állnának. vagy végfok nélkül dolgoznának. Az utóbbi módszerrel lett is összeköttetés.
Dettó...
'74 Karácsonyát, szilveszterét a gyenguszon ünnepeltam térdsérülés miatt. Volt egy fiatal tiszt orvos, bejött és a társamnak valamiket mondott, csinált, a fiú úgy kimeredt fekve, mint a bot, hipnotizálta. Aztán intett nekem a doki, fogjam meg a társam bokáit, ő meg a tarkóját és felemelve ugyanilyen egyenes maradt. Egyáltalán nem egy sportember volt a fiú, nekem leesett az állam. Igaz a lábujja beakadt a vaságy végébe, azzal együtt emeltem, de nem zavarta a mutatványt. Később megint csak másodmagammal voltam, egy cigány fiúval, aki zenész volt. Vele azt csinálta, hogy ilyen hipnotikus álomba hozta, mondta neki, hogy most hegedüljön a kedvesének és nagyon meg kell hatnia a lányt. Azt látni kellett volna, ahogy "léghegedült" a srác, tényleg látszott, hogy ebben szíve-lelke benne van. Engem valamiért nem hipnotizált sosem a doki, vagy nem látott alkalmasnak, vagy megtette és amiatt nem emlékszem, hogy kicsi koromban elcseréltek...
Szerintem kezdj el gondolkodni egy új nikken.
Nehéz megérteni, hogy a fórumra nem hozunk apróhirdetéssel kapcsolatos témákat?
Sajnos nehéz, ahogy sokaknak az is, hogy nem írunk ki telefonszámot a fórumra.
Lehet volt ott olyan ,akinek az is "bejött".
Igaz, igaz, kinek a pap, kinek a papné.
Na meg persze az se mindegyiknek sikerül, hogy elolvassa és megértse a szabályzatot, aztán meg sérteget mindenki mást...
Még mindig csinálod a rosszat.
Még mindig nem fogod fel, hogy ezt a meccset nem it játsszuk. Pedig állításod szerint elolvastad a szabályzatot, bizony abban ez van írva. Most újra szóba hozod, hátha jól keresztbetehetsz, - de magadnak fogsz... Mit nem lehet azon megérteni, hogy ez nem az apró, ez nem annak a panaszlapja, és (mégha halványítva is) idehozod, ki leszel téve, ha magadtól nem vagy képes leállni?
Az a gond, hogy még mindig nem érted. Ez egy fórum, nem adás-vétel oldal. Utóbbi többször a megszűnés szélére (most is éppen csak megtűrt szekció) került és azért nem lehet róla beszélni, mert sok fórumtagot zavart a rengeteg nyavajgás/sírás. Azt pedig kb. senki nem tudja eldönteni, hogy jogos-e vagy sem a leírt sérelem, vevőre és eladóra tartozik. Aki ott ad/vesz, az tudomásul veszi automatikusan, hogy itt ez így működik.
Félreértések elkerülése érdekében: nem azért ment a mancs, mert nekem az is bejött, hanem a poénért.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |