Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Milyen az az ON-ON kapcsoló? Mindkét állásában vezet? Vagy váltókapcsolóra gondoltál?
Mit értesz a "műszerméretű" alatt? Hálózati feszültségre kell, vagy annyira nem kritikus az érintésvédelem? Ha bontott és/vagy régi is jó akkor hétfőn tudok ilyet keresni, Lágymányosi átvétellel napközben.
12V/3A
Valami ilyesmi, ilyen béléssel. Köszönöm. Viszont ha lenne valakinek közelebb (a 18. kerülethez képest) könnyebben érte tudnék menni. De azért köszönöm.
3 áramkörössel még nem találkoztam. Pako kapcsolót esetleg tudok összerakni, de az nem műszer méretű. Esetleg Yaxley-t.
Ez elég ritka. Vásárolni sem egyszerű. A Lomexban van. Bővebben: Link
Valószínűleg ilyenre gondoltál, de ez kisebb, és csak 1A/250V-os.
Ezt ha kell fel tudom ajánlani. Az előbbi hozzászóló is ilyet linkelt, de az úgy látom 6A/125V-os. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2020
Kösz, akkor Lomex. 6A, kici, occó, nekem pont jó.
A Gugli nem barátom, vagy csak hamar feladtam. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2020
A szkóban találtam egy 20k-s ellenállást aminek az értéke nem stimmelt. Kicseréltem egy ugyanakkorára de a létező legnagyobb teljesítményűre. Mivel egy feszültség osztó körben van így a tápra van kötve és melegszik. (20k-440). Van valaki akinek vannak nagyobb ellenállásai de nem tud velük mihez kezdeni?
2db 10K sorosan? Nem írtál teljesítményt 1-2-5W?
Inkább 40k 5W párhuzamosan, hiszen a teljesítménnyel van gondja
Az is jó, (kérdés elfér-e) csak a "nagyobb" meg "ugyanolyan" szavakkal nem tudtam mit kezdeni, kinek mi a nagy stb....
Idézet: „Mivel egy feszültség osztó körben van ....” Ez egy műszer vagyis a többi nem elhanyagolható paraméter mellett szerintem fontos lehet a feszültségosztó pontossága is. Én 1% ellenállás vagy az alatt gondolkodnék.
205V/20400 ohm. A számítás szerint 2W. Ezt a fajta feszültség osztós megoldást eddig nem láttam alkalmazva sehol.
Van egy néhány 10K/2W (5%)-os ellenállásom, ha megfelel: PÜ.
Valamelyik találkozón megkérem a szakkolegákat, hogy méret alapján segítsenek beazonosítani a teljesítményeket. 10k nekem is van. Ha nem marad más megoldás akkor azt teszek be egy komolyabb szigetelés kíséretében.Azért kösz.
Idézet: „komolyabb szigetelés kíséretében.Azért kösz.” Az ellenállás saját szigetelését nem tudod megjavítani kívülről. (belső "felgőzölt" felületei közötti réteg vastagságot) A gyártás technológiából adódik egy átütési szilárdsági érték, így a használható maximális feszültség határa is eldőlt. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2020
Az egyik kondit menthetetlenül cserélni kellett. Akkor kapott egy karton papíros szigetelést amit kívülről még lakkal fújtam le.
Idézet: „kapott egy karton papíros szigetelést amit kívülről még lakkal fújtam le.” De miért?!
Ha az ellenállást "leszigetelted" kartonpapírral, azzal le is hőszigetelted, nem tudja a levegő felé leadni a hőt, csuda-é, hogy melegszik?
Úgy gondolom, ezt inkább itt kellene megbeszélni:
Oszcilloszkóp javítás Elég furcsának találom, hogy ennyi idő után (több mint 8 éve vagy tag) sem tudod a megfelelő topicban feltenni a kérdéseid. Kímélj meg bennünk, akik segíteni szeretnének a felesleges körök futásától,és közöld hogy milyen oszcilloszkópról van szó, melyik áramkörében van ez az ellenállás, és mi a feladata.Egy fotó, vagy rajzrészlet többet mond mindennél. Egyébként ha ez az ellenállás elmelegedett, tönkrement, akkor az okát kell megkeresni, nem nagyobb teljesítményűvel pótólni.
Na jó és ha csak nagyobb teljesítményű van a fiókban?
Volna e valakinek felesleges, kb. 10-15m, 5-7 x 5-3mm keresztmetszetű szigetelt réz tekercselő huzala.
Amivel a hegesztőtrafók szekunderét tekercselik. Nekem fojtótekercs lenne vele megtekerve. Megköszönném.
Sodrott (maradék, hulladék) vezetéket meghámozni, kötegelni, teflonszalaggal betekerni. Voila!
Mekkora fojtó, hogy ilyen hosszú drót kell hozzá? Vagy alumínium sodrony.
Sajnos semmi sincs hozzá. A vas megvan. Te adtad. Köszönet érte.
Nálunk nincs Villért. Már az is megszűnt.
A web oldalon ezt írja: "Fazonhuzalokat csak konkrét rendelésre tudunk beszerezni és szállítani." Na most 10-15m mennyire konkrét. Gondolom itt a busás árra gondolnak.
Értem.Kár...
A fojtó amit készítenél, milyen paraméterekkel bír?
Azért ilyen hosszú, vastag keresztmetszetű réz nem sok helyen heverészthet a sarokban...
A Trakis-tól be lehetne szerezni, de nem ingyen, hanem alig 6 ezerért kilónként. A súly meg a keresztmettszet alapján megközelítőleg kiszámítható.
15mm2 körüli elvileg van, meg kell nézzem...
Én sokáig kerestem 2,5kg 8-9mm2-es huzalt, de kis mennyiségben nem tudtam beszerezni. Úgy emlékszem, hogy nagyobb keresztmetszetűt találtam kis mennyiségben is.
7x2,4mm-es huzalom van, ami a sarkok lekerekítése miatt 16mm2.
Impregnált tekercsen van, még nem próbáltam ki, hogy mennyire lehet sérülésmentesen letekerni.
Értelmes kérdés.
Idézet: azért nem egy mérnöki kategória. „Kálmántól kapott vasmagra kellene rézdrót fojtónak” #1 Ha alu is jó, akkor van "ingyen vihető tovább osztós tétel"... #2 Ha nem fér fel a vasmagra, akkor szerintem Kálmán pont most dobálja ki az összes györöki (részben lejmolt) vasakat. #3 Apámtól maradt még egy kb. 30kg-os vas összerakva hegesztőnek, de bármit lehet belőle csinálni. Elvinni viszont csak kb. októberben, csabai házhoz szállitással... Vagy nekem is kellene "jó drót", és akkor megtekerjük. |
Bejelentkezés
Hirdetés |