Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ismeri valaki a PolluCom 2 hőmennyiségmérőt? Van egy nekem és számítógéppel kellene kiolvasni belőle az adatokat, csak nincs hozzá kábel. A képen látható a csatlakozója. A nyák kétoldalas.
Sajnos én nem tudok segíteni de engem is érdekelne.
Nekem ilyen van PolluCom De én ezt a csatlakozót még nem láttam, de ez be van szerelve. Elvileg ezeket M-BUS vagy Mini-BUS -on keresztül lehet leolvasni.
Tudja valaki, hogyan hívják azt a csatlakozófajtát amelyik ide jó lenne. Azt hiszem lemez-kábel csatlakozó, de nem biztos.
És milyen a lábkiosztása a Pollucomnak?
Szia!
Sajnos a csatlakozót még nem szabványosították: Idézet: „Plug: There is so far no standard or recommendation for a M-Bus plug to connect the meters to the bus system, but the Usergroup investigates in defining a proper connector. Three different plugs have to be defined for the connector at a) the installation mode b) meter to fixed installation and c) meter to handheld connection.”
Köszönöm az eddigi segítségedet!
Lábkiosztással kapcsolatban magának az eszköznek a kivezetéseit értem. Tehát konkrétan vajon mely kivezetések az m-bus.
Üdv!
Valaki cserélt már Pollucom E tipusú hőmennyiség mérőben elemet? Kérném, hogy avasson be a részletekbe ugyanis nem szeretném elvesziteni az eddigi adatokat és hibakódokat kiiratni a kijelzőn (Err 120, Err 160 stb). Köszönöm!
Nincs senkinek Pollucom tipusú hőmennyiségmérő elemcseréjével kapcsolatban tapasztalata?
Heló Mindenkinek,
én már cseréltem több ilyen órába elemet (Varta 3V-os 2000mAh) forfüllel. Ajánlott 2db páka és egy "villás célszerszám" a szétszereléshez. Ha valakit még érdekel a folyamat annak szívesen segítek. Viszont nekem meg egy hibakód táblázat kellene mert van egy óra ami egy hibakódot mutat és nem tudom mi a baja.
Sziasztok!
A mellékelt képen található hőmennyiség mérő van felszerelve a lakásomban. Segítséget szeretnék kérni tőletek, hogyan tudnám az optikai szenzor jeleit egy mikrokontrollerrel (arduino) kiolvasni. Válaszotokat előre is köszönöm!
Kedves Barátom
egy jó régi tartalomra reagálok, mert a baj most ért utol. Megállt a Pollu Com E hőmennyiség mérőm valószínűleg az elem kimerült ki szeretném cserélni Önnek állítólag sikerült és kaphatok esetleg segítséget Üdvözlettel Scharbert Gyula Budapest **** (Telefonszám) A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
Moderátor által szerkesztve
Kedves Barátom
egy jó régi tartalomra reagálok, mert a baj most ért utol. Megállt a Pollu Com E hőmennyiség mérőm valószínűleg az elem kimerült ki szeretném cserélni Önnek állítólag sikerült és kaphatok esetleg segítséget Üdvözlettel Scharbert Gyula Budapest **** Telefonszám nem nyilvános! A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
Sikerült megoldani az elemcserét nekem is kellene segítség
Üdv Scharbert Gyula **** (telefonszám) A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
A személyes adataidat az adatlapodra írd, ezt a felületet bárki olvashatja, az adatlapodat csak a regisztrált tagok. A megadott módon igen könnyen visszaélhetnek pl a telefonszámoddal, nagyobb óvatosságra lenne szükséged. Az adatlapodon ha valaki segíteni akar, vagy tud, privát üzenetben is elérhet, ez a módszer biztonságos.
Az a helyzet,hogy egy kalibrált mérőben elemet cserélni csak úgy lehet,ha nem szakad meg az áramforrás,és még nem merült le teljesen.Lemerült mérőben nincs értelme elemet cserélni,mert utána kalibrálni is kellene(gyári beállítás).
mivel két mérő aránya az érdekes nekünk, így mindegy megszakad az áramellátás, vagy sem. Hogyan lehet cserélni az elemet? Köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |