Fórum témák
» Több friss téma |
Valóban, rossz helyre lett címezve ...
Azért így is megkapja - remélhetőleg.
Ismerős-e valakinek az a piros dobozka? A mögötte látható tranzisztor 2SB125 ilyet keresek méret összehasonlítás végett (is) látszik.
Köszönöm, ezt én is megtaláltam. DE! Fiókban lévő ASZ1015-ös tranzisztorral technikailag megoldottam, viszont szebb lenne eredetivel. Ennyi pénzért nem lesz szebb.
![]()
Arra figyelj, hogy az ASZ1015 nem tud annyit, mint a 2SB ...
Köszönöm, tudom. De elég amit tud a 1015. Katonai szerkezetben volt, ott meg jól túlméreteznek mindent.
Sziasztok!
Adott egy SO tokozatú smd ic. Egy egy dolláros mp3 lejátszó vezérlője. Az IC-re ennyi van írva, JL AB19CL1J0X.1-82. Neten nem sokmindent találtam róla, viszont szükségem lenne a lábkiosztására. Esetleg valaki be tudná nekem azonosítani pontosan? Köszönöm előre is a segítséget! Üdv: spgabor
Ha 1$ volt, akkor vegyél egy vadi újat, nem érdemes vele kínlódni. 400 Ft -ért nem éri meg felfűteni a pákát ...
Nem hibás, a végfok erősítő IC-t szeretném lecserélni egy erősebbre. Eddig azt hittem, hogy GPD2846A az mp3 meghajtó IC rajta, de nem az, mert más a lábkiosztás. Az erősítő IC meg egy 8002 számú SOP8 tokozatú 2W-os cucc. Ezt szeretném kicsit erősebbre lecserélni, csak nem egyértelmű, hogy melyik láb az mp3 IC kimenete.
Esetleg ha visszacsipogom, tudtok jobban segíteni?
A "8002"-esról mindent tud a net: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2020
Igen, azt már megnéztem este, bár köszi a datasheet-et, mert nem ezt találtam meg és ebben van belső rajz, ami egyértelműbbé teszi a dolgot.
Igen régi alkatrész. Semmti se tudok róla, az alján lévő gyári feliratok már eltűntek.
Az alsó kettő kivezetés egymás között vezet (kicsipogtam), de a felső két érintkező nem vezet. Egy szerelőlámpából bontott mágnessel próbáltam, arra nem reagált. Csak annyira emlékszek, hogy egy igen régi mosogatógépből lett bontva.
Hőkapcsoló?
Kizárólag csak ennyit tudok róla.
![]() Mikor régebben ez bomtva lett, akkor még messze nem értettem ennyire a dolgokhoz, így semmit se jegyeztem meg. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2020
Az alja mikrokapcsolónak tűnik, a fém sapka vagy nyomás, vagy hőérzékelő. Szakadás vizsgálót tedd a zárt érintkezőre, és próbáld meg óvatosan kézzel nyomni (finoman) vagy páka fölé tenni, de nem rá.
Nyomásra semmi, megnyomhatatlan. A pákát pedig külön csak ezért most nem kapcsonlám be.
Zsombor te semmit nem változol!
Segítséget kérsz és amikor próbálnak segíteni, nem kérsz belőle.
Így ha jól értelmezem, akkor ha hő éri a fém kupakját akkor az alsó két érintkező bont és a felső kettő zár?
Nem lenne egyszerűbb fogni egy gyertyát, és kipróbálni? Biztos van itt olyan, aki Hajdú mosógépeket szerel minden nap, de amíg ő válaszol, milliószor ki tudod próbálni.
Nem csak ha "hő éri", hanem ha adott hőmérsékletet is elér
![]()
Rendben.
![]()
Jó estét kívánok az uraknak!
Bocsánat, de most használható képet nem tudok csatolni, leírni tudom a delikvenst. 3 (kettő és egy csonk, aki valószínűleg a hűtőzászlóval van összekötve) lábú fekete tranzisztorforma SMD alkatrész, ha jól látom D3PAK (a?)vagy háromlábú DDPAK tokban. Amit ír: Idézet: „17–18 0751LG” A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Köszönöm szépen!
![]()
A "kupak" aaltt van egy "ikerfém"(bimetal) lapocska, amely hő hatására hajlik és arrébb tol egy kis kerámia rudat, amely átbillenti a kapcsolókat...
A lila színű kondi szilárd polimer elektrolitú, jobban bírja a hőt, valószínűleg semmi baja. Sima elkó nem biztos, hogy jó oda. Ennek kisebb az ESR-je és nagyobb a ripple currentje, mint egy nedves elektrolitúnak. adatlap
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2020
Üdv! Van egy nem tudom mim. Bontott az igaz. Nem ismerős valamelyikőtöknek? Véletlenül.
Valami akku menedzsment, ez a kapcsoló fet: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |