Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Legális és illegális sávok
Ezen belül én mondjuk az FM sávra meg a többire gondoltam. Nyáron szeretnék egy rádió adót építeni aminek még nem tom hogy melyik sávot fogom adni. Légyszives írjátok le hogy egy sáv mettől-meddig terjed és hogy legális-e!?
Normál OIRT és CCIR sávban való sugárzás mindenhol, minden körülmények között tilos! Ezek az OIRT és CCIR sávok azok a frekvenciatartományok melyek foghatók a normál rádiókkal.
Szóval ha műsort akarsz ezekben a sávokban sugározni, hogy mások foghassák a rádiójukkal akkor az tilos. Rossz szemmel néznek rád a kereskedelmi műsorszóró rádió állomások hogy hozzájuk közeli frekvencián elkezdesz zenét adni ![]() Szóval normál hang vevésére képes rádión a zenéd csak illegálisan szólalhat meg. Egy 1-2W-os adóval egész szépen be lehet sugározni Budapestet. De én természetesen nem bizdítani akartalak erre téged! ![]() ![]() Ezeken kívül van egy két közismert ingyenesen használható sáv ez ha jól emléxem 433,92MHz, 898,akármennyi MHz, 2,4GHz, 5GHz, és még sokminden a hosszúhullámú (LW = LongWave), Középhullámú (MW = MediumWave) sávban. Egyébként hasznos információkat találsz a Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapján Továbbá az Antenna Hungária weboldalán És a [link=http://www.nhh.hu/menu2/m2_6/fnft/fnft.htm]http://www.nhh.hu/menu2/m2_6/fnft/fnft.htm[/link] címen, ahol megtalálhatod az FNFT-t. Vagyis a Frekvenciasávok Nemzetközi Felosztási Táblázatát... Üdv. Topi.
Az az éredekes, hogy én ezt már korábban néztem, de nem értem, hogy akkor hogy is van. Mert a legtöbb játék 27, 35, 40MHz-en megy és ezek a frekik a táblázatban légimozgó akármik, meg űrkutatásban hassznált frekik. Most akkor mi van?
![]()
ez tetszik
![]() ![]() ![]() Állati implantátum eszközök: 315–600 kHz ERC/REC 7003 Ajánlás 12. melléklete vmire jó lesz ez ![]() ![]() ![]()
Annyira szeretem, hogy nyitnak egy témát aztán lelécelnek. Ájjájj...
[OFF](türelem. lehet h megvan az oka)
(törölheted) [OFF] |
Bejelentkezés
Hirdetés |