Fórum témák
» Több friss téma |
Pipi észrevétele alapján, valamelyik lámpa panelje lehetne...
Nem tudom, mennyit segít, de nemrég volt az én kezemben is ilyen fejlámpa NYÁK, engem is arra emlékeztet, bár furák ezek az L+,L- / K+, K- lábak... A nagyobbik chipre EZT találtam.
Lamp, Key...a "lábak" jelölése. De az "LTC" ...az rossz irány.
Köszi! Ez az! Mert milyen az elme, ha öregszik.... Olvasva a hozzászólásod, eszembe jutott hogy egy mechanikusan sérült fejlámpából szedtem ki. Köszönöm mindenkinek!
Nos...én is keresnék egy ilyen fejlámpa "kipukkadt" ismeretlen IC-jét. Azonosítanom ezidáig nem sikerült.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2020
Ha az 1-es láb Vcc, a 4-es szintén Vcc és a 8-as GND (képről ennek tűnik), akkor lehet egy 8 lábú PIC mikrokontroller is.
Igen...az 1-es egy 0-ás smd-n keresztül a 4-essel össze van kötve az IC alatt és az a Vcc.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2020
Köszönöm a helyreigazítást! És – most esik le – elnézést, hogy hülyeséget beszéltem, dehogy lábak azok...
Illetve ha már: a Key pontokra mi csatlakozik és mit csinál? Nyomógomb bemenet volna? A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2020
"Key" pontokra a nyomógomb csatlakozna...
Üdv! Van egy gépem, EliteDesk 800 G2 DM 35W, amiben ez a csatlakozó dolgozott a nem rég tönkrement SSD meghajtón. Kicsit be volt gyógyulva és mire kicincáltam baleset érte. Vennék másikat, de nem tudom hol és milyen néven. Ami a képen látszik ne sokat ér. Tudtok segíteni? Az USB-s adapter nem a legkorrektebb módszer, napi szinten.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2020
Ez valami egyedi adapter, de vegyél egy FFC kábelt és forraszd rá, a pinek száma és a pitch alapján kapsz, de ha kiírod, megnézem, van-e itthon valami bontott.
Amúyg ott van rajta az azonosító, 813725-001 alapján lehet kapni. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2020
Érdekes. Nekem semmi értelmeset nem hozott ki. Kábelem az van. Azért nem is próbálkoztam, mert eléggé sérült a műanyagon lévő 7..8 érintkező. Nem biztos, hogy van kontakt a panellal. De nem drága a szerkezet. Rendelek is kettőt.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Hali!
A képen, egy (230V) kapu villogó elektronika. A másik képen, az alkatrész jelölését szeretném megtudni.? (Q1)
A Q* félvezetőt jelent.
Lehet tranzisztor, triak, tirisztor, diódapár.
Nagy valószinűséggel triak, a környezete visszarajzolásával eléggé könnyen kiderithető.
Triak szokott lenni, ha jól emlékszem BTB vagy BTA
Szia! Talán ezek közül valamelyik!
NTE5604 300volt 4amper ! Ez még a képen is látható To-126 tokozású !
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! Próbálkozok.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2020
Hello! Én mielőtt várnék még 50 napot a szállításra, megnézném, hogy a meghajtóáramkör egyáltalán éltben van-e még..
Hali! Nem várnék 50 ot, mert ilyenem van. Ezért kérdezem. ?
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2020
Épp akartam írni, hogy ilyet olcsóbban is lehet venni egy alkatrészboltban idehaza, azonnal ...
Valaki mondja már rá az áment! Ezt a BT134 et akkor be rakhatom? Ez megfelel a NTE5604 nek?
Ahogy hirtelen ránéztem, nagyjából hasonlóak, de hát próba szerencse. Feszültség jó, áram jó, legfeljebb nem kapcsol be.
Bár érintésvédelem szempontjából még meg kellene nézni, hogy az eredeti az leválasztott-e vagy sem. Vagyis ha megfogod a hűtőfelület fémjét, akkor megráz-e vagy mégsem. De ha nem fogdosod, akkor próbának jó lehet.
Van egyáltalán leválasztott ilyen tokozással?
Ha a lábkiosztása olyan mint ami benne volt, én bele tenném. Az hogy leválasztott vagy sem, tökmindegy, a gyáriakban is fém hűtőfelületűek vannak nagy részben. Akkor rázhat ha a vezérléstől áramot kap nyitáskor vagy csukáskor. De ilyenkor úgy is lezárt búrában van, nem fogdossa senki. Azonkívűl max 40 W-os izzót lehet bele tenni, de mi 25W-osnál nem szoktunk nagyobbat. Sőt az utóbbi időben már csak ledest, tovább bírja mint az izzó szálas.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |