Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ezt inkább nem vesszem figyelembe. Láttam, programozok én, csak nem weboldalakat. Ezért kérdeztem, de rájöttem.
Pedig jó ha kipróbálod: utasításlista jön elő (egész sok dolgot tud!).
Jó sok újdonság van benne. Nem lesz rossz. De sajna csak akkor váltok ha olyan pluginok mint a cookie editor, firebug és társai futni fognak a 3-ason.
Megnéztem, feltelepítettem, kipróbáltam jó lesz ez. Várok még egy kicsit, figyelem a plugin update-eket és ahogy felcsillan az új firebug máris teszem fel. Továbbra is elbújhat jó messze az IE7... Magam is Linux párti lévén, nagyon jó nézni, hogy utat tör magának mindenkit kiszorítva az open-source programok. FileZilla (várólistás ftp kliens), XnView (még az acdsee-nél is többet tudó kép méretező, stbstb), KMPlayer (kódek nélkül mindent lejátszó progi. Félig befejezett vagy hibás avi, részleges mp3, FLV, akármi), MediaCoder (mindenből mindenbe kódoló. Képet, videót, hangot stb...) Kész élvezet velük dolgozni.
Örülök, hogy itt is találkozni Linuxos kollégával
![]() Nyáklap tervezésre mit használsz? Kicad?
És windowsos kollegát is.
Én kipróbáltam 5 félét és egyik sem futott a 2 éves gépemen vagy lassú volt az avi lejátszás, vagy egyszerűen lehalt elvesztek az adataim stb... A windows XP 2,5 éve fut nálam tökéletesen, pedig tele van mindennel és még fejlesztek is vele. De természetesen a szervereimen csak linux megy. Igazából jó a linux, de még sokat kell tanulniuk a felhasználói felületekről és igényekről nagyon jó úton haladnak.
Desktopnál olykor tényleg hegeszteni kell, szobatársnál is lassú volt, kiderült az ATI driver nem volt belőve. Most már szalad neki is. Igazából én több gépen is használtam/használom, de mindnél sikerült összehozni működőre. Egy ideje Gentoo linuxot használok, az előző P3 800Mhz-s gépen nem rossz sebességgel ment, 1 éve Kedvesem örökölte tőlem
![]() ![]() ![]() ![]()
Áramkör tervezésre, Win32 programozásra és processzor programozásra M$ Windowst használok.
Sajnos azt be kell ismerni, hogy ilyen programok terén a Linux (spec. én debian párti vagyok) eléggé szűkölködik. AVR-re van fejleszői környezet, de az még egyenlőre messze az AVR Studio alatt van. Ugyan ez a helyzet a KiCAD-el is. Azért egy proteltől még messze van ![]() De minden másban preferálom a linux használatot. Web prog, szerver stb...
De az pl. nem a Linux hibaja, hogy az Atmel es a tobbiek csak win ala adnak ki fejleszto kornyezeteket.Vagy pl. a Xilinx kiad WebPACKet egy kihalt linux ala.Hm.
Pedig ha mar grafikus fejlesztesrol van szo pl. a Qt szerintem 100x jobb mint az MFC. (meg az osszes tobbi idetlenseg)
Az nagyon igaz, hogy a linuxot nem lehet rossznak mondani azért, mert pl az adobe nem csinál rá photoshop-ot és a gimp meg használhatlan a ps után.
Szerintem a Linux alapvetően jó én is debian illetve bsd párti vagyok. Amúgy szerintem a legjobb amit eddig kiadtak desktopra az ubuntu, a windowsnál is profibb az ui-je.
sziasztok, hányan vagyunk aki djszapi -tól kapott személyes üzit? kicsit furcsán hat a szövege... valaki?
Szia!
Én is kaptam. Egészen én sem tudom hova tenni.
Milyen személyes üzenetet? Én nem kaptam.
Én is fel akartam hozni a témát, ergo én is kaptam! Kicsit meglepődtem, hogy miket írt, ami nem is teljesen igaz, miszerint jártas vagyok az analóg-digitális technikában, illetve a vasútmodellezésben!
![]() ![]() ![]()
jaja, ugyanilyet kaptam énis, én azt veszem ki a levélből, hogy olyan munkát kapott amihez nem ért és most on-line segitségnyújtókat keres.... persze ez csak az én véleményem...
ezvan, iylet csak a kiválasztottak kapnak. te nem vagy az, ugyhogy diszkriminálunk most, szia!
![]()
Csak azt tudnám, hogy mi alapján választotta ki az enbereket?! Mert hogy én a vasútmodellezés topic-ba szerintem nem írtam, az majdnem tuti!
![]()
Micsoda?
![]() ![]() ![]() képzeletbeli warmos vagyok!! az első a HE történetében! legyetek rám büszkék! köszíí ![]() Szerintem innen onnan találomra választott, elején még gondolom a vasutas topicbol aztán kcisit tágult a kör. ![]() Arról szól a levél, hogy kéri az msncímemet, ez a lényeg nem? Mert, hogy majd segítünk egymásnak...
No emberek meglett az érettségim. A héten elkezdem az ST 151-t és remélem jövőhét végén már arról bulizunk
![]() ![]()
Én is kaptam, bár én sem írtam a modellezős topicba.
![]() De még jobban meglepett, mikor megláttam a listában az Idézet: nevű topicot. „Agydinamóval mobil töltés” ![]() Eszembe jutott a sok ingyenenergiás ötlet...
Én is kaptam üzit, de csak megkérdezte, hogy van e msn-m. De nincs, akkó én már nem is vagyok fontos! :no:
Erre iszom egy sört! ![]()
Végét csináltunk az iskolának
![]() Most már szünetnek lehet elkönyvelni ami van.
Vakáció meg télen, karácsonykor van ugye
![]() ![]() ![]()
Vakáció lesz, majd ha hivatalosan is vége lesz a tanításnak.
Hivatalosan múlt héten pénteken volt vége
![]() ![]()
Nálatok, de nálunk a héten még tanítás van a középiskolákban.
![]()
Nekünk tegnap volt az évzáró. Mindenki öltöny meg minden, én meg beállítottam farmernadrágban, meg pólóban.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Sziasztok! Hogy működik ez az adatbázis dolog? Pl van a MySql, meg az Oracle stb... Ezeket kb úgy lehet elképzelni, mint egy excel-t? Meg van mondjuk a MySql nevű program, akkor tudok vele generálni egy fájlt, ami bla-bla adatokat tartlamaz "címzett" helyeken és akkor azokhoz kívülről hozzá férhetek?!
Valaki legyen oly' kedves és nagyvonalakban homályosítson fel instance módon... Köszi! googa |
Bejelentkezés
Hirdetés |