Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A jel a piros vezetéken megyen.
Kozben allt egy ideig most es bekapcsoltam,hogy merjek erre lagy fust jott a 220ohmos ellenallasbol,ami a hangszoroval van sorosan de meg meguszta mindketto.
Delelott meg ki be kapcsolgattam es semmi nem tortent a kis pattanason kivul. Tap: Test r803 es a test r807 nel mertem es nincs AC.
A pufferek jók ezek szerint.
A 220 Ω ellenállás milyen teljesítményű? A hangszóból hallatszott valami? Az előtétizzó hogyan viselkedett?
Mondhatni kis “lekvar”.Nagyobb teljesitmenyu nincs keznel sajnos.
A hangszoro bekapcsolas utan nema volt majd par masodperc mulva tompan es nagyon halkan pattant egyet.Se zaj se zugas.Az izzo pedig csak a bekapcsolas pillanataban izzot fel.
Igen csak a képen nem látszik.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
Ha a potenciométert teljesen letekered akkor hallható búgás?
Látom hiába irkálok
A végerősítő bemenetén lévő kábel (WE02-JT702) bontható széthúzással valamelyik végén? Le kéne választani a végfokot a hiba behatárolásához. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
Nem hallható semmi a potmétert a fel tekerem akkor hallatszik a bugás.
Nem hiaba.. Ha visszagondolunk mar segitettel egy Sonyt ,Videotont es egy Unitrat is eletrekelteni.
Bonthato a vegfok igen,csatoltam kepet. Viszont egy kicsit menjunk mar vissza mert kezdem elvesziteni a fonalat..2-3 wattos ellenallas hova kell kotnom?
Ha rá lesz kötve a keverőre és maga a keverő nem zajos, az összekötő kábel pedig kielégítő árnyékolású, akkor így az 1k-s közösítő ellenállásokkal szerintem elfogadhatónak kéne lenni az alapzajnak.
A kivezérlésjelzőt hasonló esetben a végfok kimenetére szoktam kötni. Ehhez persze le kell osztani a jelet. 22k/680R, vagy ehhez hasonló osztót ajánlok.
A hangszóróval soros ellenállásról beszélünk. Ha 220 Ω 1/2 W-osból van több darabod, akkor például 2-2-t sorba kötsz, majd ezeket párhuzamosítod. Az eredő ellenállás továbbra is 220 Ω marad, de 2 W lesz a terhelhetőség. Négy párhuzamos 1k ellenállás 250 Ω, öt soros 47 Ω hasonló érték és így tovább.
Azért kell ekkora teljesítmény, hogy ne füstöljön el a vizsgálat során. Akár a búgás, akár a gerjedés jelenik meg a kimeneten, azt nagy kár lenne direkt a hangszóróra vezetni. Igaz, nagyon halk lesz, de szkóp hiányában csak így tudod megállapítani mit csinál az erősítő. Mivel megállapítottad, nem megy át a jel a készüléken, feltételezhetjük valahol szakadás van a láncban. A végerősítővel kezdünk. Bontsd a J702 csatlakozót és hallgasd meg reagál-e R701, R702 érintésére a hangszóró. Nagyon halk, fejhallgató szintű búgást várunk. Elegánsabb megoldás, ha hangkártyáról, vagy telefonról viszel be 1kHz-es jelet. Erre találsz signal generátor alkalmazást, vagy egyszerűen YouTube.
Jol ertettem.Az eredok vilagosak.Szetnezek valami bontott nyakon,hatha akad valami hasznalhato ellenallas.
Garazsban van pc,arrol kap majd 1kHZ-et es jelentkezem.
Amikor nagyobb terhelhetőségű ellenállás kell, akkor néhány példa:
Vasaló 50-70 Ohm/1000W 230V/60W izzó hidegen 80-120 Ohm. 10-20W-ig nem sokat emelkedik. Ezeket is használhatod. Telefonra nem csak játékot lehet letölteni. Nekem hang generátor, spektrum analizátor, oszcilloszkóp, valamint gitár hangoló van. Játék nincs. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
Koszonom a tippeket.
Telefonomon nincs jatek.Valahogy nalam gyerekkorban kimerult a C64-el Hang generator van,ellenallas szinkodos alkalmazas .
Be kötöttem a keverőt már jobb lett maxra tekertem a potmétert ha nagyon közel hajolok a hangsugárzohoz akkor hallok egy kis bugást.
Ellenallast ma fogom beszerezni de bontottam az erosito bemenetet es ugyanaz a jelenseg:
https://youtu.be/N23BqU-Fv7g Bemenetere meg nem kotottem jelet.
Igen.Ugyan az a jelenseg,lagy fust a kis ellenallasrol...pattanas a hangszorobol.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2020
Nézd meg az R733, R734 10 Ω-os ellenállásokat, melegednek-e, értékük elfogadható-e?
A C723-726 kondik milyen állapotúak? A C721, C722 4u7 kondikat cseréld ki!
Idom annyit engedett,hogy megvizsgaljam a ket ellenallast.
Mondhatni kezmeleg csak bar par percre kapcsoltam be. Az ertekek megfeleloek, 9.1/10 ohm. A negy darab kondi szemre egeszsegesnek tunik.De a tetejukon valami barnasagot latok. Delutan fenykepezem.
Annak van ertelme,hogy a lehuzott csatlakozot kulso erositore kossem proba keppen?
Azok a korrodált átkötések rendbe vannak már hozva? Mi van amiről még nem tudunk?
Ket kondit kicsereltem.Atkotesekhez meg nem nyultam.
A J702-re jelet adtam es megszolalt mindket csatorna!Ezutan visszadugtam a csatlakozot,jott az RCA-rol a jel es jott a hang szinten.A bekapcsolas utan meg mindig jelentkezik a pukkanas de csak akkor ha a hangszoro valaszto be van kapcsolva. Ha az erosito bekapcsolasa utan par mp.-el valasztok hangszoro kimenetet akkor csend van. Illetve az EQ potijai/a balansz is erosen kontaktos volt.Benetvalaszto nyomogombok sem reagalnak minden esetben,de vegigprobaltam a bemeneteket es szol mindegyiken. Vegeredmenyben valahol meg kontakt hiba van illetve a kesleltetessel lesz gond ha jol gondolom? A bemenetvalasztorol kis video: A bal also bemenetet kell szolnia. https://youtu.be/oJ11Rh68qWk Bar a jobb alsonal enyhe athallas van ,Tape Monitor... A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2020
Ahol oxidálódik a felületszerelt alkatrész, ott a panelen áram szivároghat. Elsőként takarítsd meg a felületét és cseréld a sérült átkötéseket!
Ezek az elüszkösödött átkötések a pufferkondit tartó ragacs alatt voltak?
Igen,annak a rogzitesere szolgalo massza volt rafolyatva.Este ha a gyerek elaludt kicserelem oket
A bekapcsolasi pukkanasrol mi a velemenyed? Jut eszembe a folia kondikat is kicsereljem?c723-726... Vettem negyet viszont a labtavolsag kicsit nagyobb. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2020
A C723-726 minden bizonnyal jó.
A némító/koppanásgátló áramkört majd külön fogjuk vizsgálni. A hangszóróval soros ellenállás melegszik-e még jel nélkül? Van-e AC feszültség a kimeneten, tehát gerjed-e az erősítő?
AC nem merheto ,teljesen es meglepoen zajtalanok a hangszorok.
Semmi brumm vagy sisterges . Ellenben a keszulek bekapcsolasakor felkuszik a DC meg 15V-ra is, kikapcsolaskor is de akkor 12-13V. Es mindket esetben par mp. alatt lecsokken mV nagysagrendre. Az ellenallas a probahangszoron nem melegszik csak ahogy irtam a bekapcsolaskor. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |